Hírmorzsák 2014-09-23 (11:00)

Blake Griffin a Donald Sterlinggel kapcsolatos élményeiről, első benyomásairól és a botrányról nyilatkozott. Redick úgy gondolta, hogy sosem fog odáig fajulni a dolog, hogy ne játszanak. Bledsoe-ért több csapat is bejelentkezett, miután a Suns visszautasította a Timberwolvest. Leonard örült annak, hogy egyben maradt a Spurs. A Cavs még mindig nem adta fel, hogy Ray Allen náluk folytatja. Blatt szerint nagyobb a felelőssége, de könnyebb a munkája Jamesszel és Love-val a fedélzeten. MWP-nek új, pandás cipője lesz Kínában. Edzőtábor-meghívók (Hornets, Lakers, Wizards).

A Los Angeles Clippers sztárja, Blake Griffin a GQ.com-nak nyilatkozott több dologról is. Arról kérdezték többek között, hogy tudott-e arról anno, hogy Donald Sterling rasszista. Elmondása szerint a lottery után azt mondta a Clippers, nem őt fogják választani, ekkor utána nézett a csapatnak, látta ki a tulajdonos, beírta a Google-be a nevét, és az első találat az volt, hogy rasszista. Utánaolvasott sok cikket, úgyhogy igen, tudott róla.

Másodjára akkor találkozott Sterlinggel, amikor egy "White partit" szervezett Malibun, tehát mindenkinek tiszta fehérben kellett lennie, erre Sterling megjelent tiszta feketében. Beszéltek pár szót, majd kézenfogva körbevitte, hogy mindenkinek bemutassa, furcsa élmény volt ez számára. Meghallgatta a szalagot, ami miatt kipattant a botrány a Clippers ex-tulaja körül. Szerencsétlen eset volt ez szerinte, de őszintén szólva nem nagyon volt meglepve, hiszen az első dolog, amit olvasott róla, az az volt, hogy rasszista, egyáltalán nem döbbentette meg tehát a dolog.

Griffin csapattársa, JJ Redick azt nyilatkozta az nba.com-nak, sosem gondolta, hogy végül bojkott lesz a vége, mindig úgy érezte, hogy játszani fognak. Szerinte vezetőedzőjük, Doc Rivers hozzáállása és nyilatkozatai példamutatóak voltak. Ők követték mesterüket, aki szerint játszaniuk kellett. Abban is bízott, hogy Adam Silver komisszár a megfelelő lépést fogja megtenni, még mielőtt liga szinten is tüntetésbe kezdenek többen, és ezt meg is tette az NBA vezetője.

David Aldridge (nba.com) forrásai szerint miután a Phoenix Suns közölte, hogy nem érdekli semmilyen sign-and-trade csere, amelyben Eric Bledsoe-t a Minnesota Timberwolveshoz küldik, állítólag több csapat is bejelentkezett a hátvédért a saját ajánlataikkal. Bledsoe-nak október 1-ig kell megegyeznie az arizonai együttessel egy hosszabb szerződésben, különben aláírja a QO-t.

A San Antonio Spurs döntő MVP címet nyerő kiscsatára, Kawhi Leonard október 31-ig idő előtt hosszabbíthat az együttessel, és bár nem jelentette ki, hogy meg is fog történni ez a dolog, a San Antonio Express-Newsnak elárulta, nagyon örül a csapat nyári "igazolásainak", legfőképpen Boris Diaw és Patty Mills új szerződésének, illetve hogy Tony Parker is hosszútávon marad az együttesnél. Leonard elmondása szerint ha a Spursszel meg tud egyezni, és a csapatnál marad, nagyon jó érzés tudni, hogy Parker is ott lesz még jó ideig.

A Cleveland Cavaliers továbbra sem adta fel annak a reményét, hogy Ray Allent sikerül meggyőzniük arról, hogy náluk folytassa pályafutását. A GM, David Griffin azt nyilatkozta az Akron Beacon Journalnek, hogy amíg Allen alá nem ír valahova, vagy nem dönt a visszavonulás mellett, addig minden csapat szeretné megszerezni, ők sem fogják feladni. A Cavs egyébként tegnap megegyezett AJ Price-szal, így 20 fős a kerete az edzőtábor előtt, de több nem garantált szerződésük is van, bármikor kidobhatnak valakit Allen miatt.

A clevelandiekhez tartozik, hogy vezetőedzőjük, David Blatt a Northeast Ohio Media Group munkatársának elmondta, sokkal könnyebben fognak menni a dolgok náluk így, hogy LeBron James hazatért, Kevin Love-ot pedig csere útján sikerült megszerezniük. Lehet, hogy a felelősség most nagyobb rajta, de a munkája könnyebb azáltal, hogy LeBronnak kell "tanítania", mit csináljon az ő rendszerében.

Még több edzőtábor-meghívó így a hajrában. A Los Angeles Lakers a Sacramento Kingstől nemrég kitett Wayne Ellingtonnak adott egyéves, nem garantált kontraktust. A ligában eddig 11 évet lehúzó Rasual Butler a Washington Wizardsnál próbálkozik meg a csapatba kerüléssel - tavaly az Indiana Pacersnél bejött neki ez. A Charlotte Hornets három kosarasnak is ilyen jellegű kontraktust adott: Dallas Lauderdale-nek, Justin Cobbsnak és Brian Qvale-nek.

A végére pedig Metta World Peace, azaz Panda's Friend, akinek új cipője lesz Kínában. A panda "természetesen" nem marad benne, MWP erről azt mondta, hogy minden egyes meccs előtt ki fogja dobni a közönség közé, és aki elkapja, az a "Panda Friend of the Day" - egészen kiváló motiváció lehet ez a meccsre járásnál...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus