Hírmorzsák 2014-09-24 (10:30)

Bledsoe és a Suns a megegyezés felé tartanak, a Phoenix 50 millió fölé emelte ajánlatát. Tristan Thompson évi 11 milliót akar, a Cavs egyelőre nem foglalkozik hosszabbításával. Klay Thompsont meg akarja tartani a Warriors. Rubiónak 4 évre 42 milliót ajánl a Wolves, a Lakers és a Knicks köphet a levesbe. LeBron 67 napos diétán volt, nem evett sem cukrot, sem tejtermékeket. Bosh újra a palánk alatti mozdulatain dolgozik. Új alternate mezek a Mavsnél és a Pelicansnél. Beasley a Grizzlies edzőtáborában, cserenégyes akar lenni. További edzőtábor-meghívók (Lakers, Wizards, Pistons, Nuggets). A Kings kitette Hopsont. Sean Marks a Spurs segéd GM-je már.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a legutóbbi 2-3 napban jelentős előrelépés történt a Phoenix Suns és Eric Bledsoe között annak érdekében, hogy sikerüljön megegyezniük egy hosszútávú szerződés megkötésében. Egyelőre nem tudtak dűlőre jutni a felek, de Wojnarowski úgy tudja, hogy nagyon komoly lépéseket tettek egymás irányába a felek azok után, hogy hetekig teljesen megálltak a "frontok". A teljes cikkben azért jóval óvatosabban fogalmaz a Yahoo Sports elismert újságírója, forrásai szerint ugyanis az eredeti 48 milliós ajánlatot csak az 50 milliós tartományba emelte a csapat, és a mai tárgyalásoknak lesz döntő jelentősége abban, lesz-e megegyezés a két fél között.

Ugyanígy hosszabbításra vár a Cleveland Cavaliersnél Tristan Thompson, de az ohiói együttes egyelőre nem foglalkozik az erőcsatár új szerződésével, amely Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) forrásai szerint évi 11 millió dolláros is lehet, legalábbis Thompson és képviselői ilyen kontraktust szeretnének. Neki egyébként ugyanaz a Rich Paul az ügynöke, aki Bledsoe-nak is, és ugyanúgy RFA lesz jövőre, ha nem tudnak megegyezni a csapattal, mint a phoenixi hátvéd.

Ha már hosszabbítások: a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers a San Jose Mercury Newsnak újra elmondta, nagyon sokra tartják Klay Thompsont, és szeretnének vele minél előbb megegyezni az új szerződéséről. Myers azt is elmondta, hogy együtt akarják tartani a Thompson - Steph Curry hátvédpárost, szerinte nagyon sokan gondolják úgy - és ez a többség -, hogy ez a liga legjobb vagy egyik legjobb kettőse 1-2-es poszton, a csapatnak ez az a része, ami miatt már nem kell sokat aggódniuk. Myers szerint a kettes poszt ligaszinten viszonylag gyenge a többihez képest, úgyhogy ha sikerül ezt a két játékost megtartaniuk hosszútávon is, akkor rendben lesznek.

És még mindig negyedik évükbe lépő újoncok: Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves továbbra is nagyon szívesen adna Ricky Rubiónak egy 4 éves, 42 millió dolláros új szerződést. A hírek szerint a New York Knicks és a Los Angeles Lakers miatt nem lesz megegyezés, Rubio képviselői ugyanis azzal számolnak, hogy ennek a két együttesnek rengeteg capspace-e lesz a következő nyáron, amit reményeik szerint a spanyol irányítóra fognak költeni. Maximum szerződést azonnal aláírnak a Timberwolvesszal is, ahhoz viszont még sokat kell javítani a csapatnak az eredeti ajánlaton.

Vissza kicsit a Cavshez: LeBron James nem véletlenül néz ki úgy, mint aki fogyott, ugyanis szigorú diétán volt a nyáron. Nem evett 67 napig se cukrot, se tejtermékeket, csak húst, halat, zöldséget és gyümölcsöt. Az Oregoniannek elmondta, hogy nagyon sokat vesztett súlyából, reményei szerint azért pár kilót vissza tud szedni majd a szezon kezdetéig.

Volt csapattársa, Chris Bosh a múlt szezon vége felé lenyilatkozta, hogy nem nagyon akart a palánk alatti darálóban részt venni, de most a Sun Sentinel munkatársának elárulta, újra a centermozgásokat gyakorolta a nyáron, szeretne visszatérni ahhoz a játékhoz, amit a Toronto Raptorsnál mutatott. Bosh szerint olyan ez, mint a biciklizés, sok évnyi rutinnal rendelkezik, úgyhogy nem felejtett el semmit - még ha nem is használta a meccseken, akkor is gyakorolt. Elmondása szerint imádni fogja a nyomást, ami rajta lesz, hogy minden meccsen teljesítenie kell, pontokat kell dobnia és pattanókat szednie. Nehéz lesz, de mindig is szerette a kihívásokat, ez most sincsen másképp.

Eldőlt Michael Beasley sorsa, ugyanis az egykori 1/2-es aláírt a Memphis Grizzlieshez egy egyéves, nem garantált szerződést. A csatár pár napot edzett Memphisben a héten, és Wojnarowski forrásai szerint azért döntött a Grizzlies mellett, mert lát rá esélyt, hogy cserenégyesként beverekedje magát az alapszakaszkeretbe. A 2008-as draft 1/8-asa, Joe Alexander a Denver Nuggetsnél fog próbálkozni az edzőtáborban - ő a D-Ligában, Oroszországban és Kínában játszott legutóbb, mióta a Chicago Bulls kitette keretéből 2010-ben.

A Los Angeles Lakers Jeremy Tylernek és Jabari Brownnak ad lehetőséget - bejelentették tegnap Keith Applinget és Roscoe Smith-t is egyébként. Brown idén nem kelt el a drafton, de a dobóhátvéd tavaly a Missouri egyetemen 19.9 pontot átlagolt. Tyler a New York Knickstől a Sacramento Kingshez került egy csere keretein belül, de a kaliforniai együttes kitette keretéből, így kerülhetett most a Lakershez. A Hoopshype értesülései szerint Josh Bostic a Detroit Pistonstól kapott nem garantált kontraktust - a 27 éves dobóhátvéd tavaly Franciaországban és Oroszországban játszott.

J. Michael (CSN Washington) úgy tudja, hogy a Washington Wizards megállapodott Daniel Ortonnal, a center a fővárosiak edzőtáborában fog részt venni. A 2010-es draft 29. választottja nem tudott megragadni a ligában egyelőre, hiszen mindössze 51 mérkőzést játszott három szezon alatt az őt kiválasztó Orlando Magic, az Oklahoma City Thunder és a Milwaukee Bucks színeiben, karrierje nagy részét eddig a D-Ligában töltötte.

A Sacramento Kings meghúzta, amit már lehetett tudni: kitették keretükből a Houston Rocketstől a Jason Terry-féle cserében megszerzett Scotty Hopsont - akinek egyébként a Kings volt az ötödik csapata a nyáron a Cavs, a Hornets, a Pelicans és a texasiak után. Mivel 1.45 millió dolláros szerződése egyáltalán nem garantált volt, így semmivel nem nyomja a Sacramento fizetési sapkáját a továbbiakban.

Az egykor kitűnő új-zélandi center, a San Antonio Spursszel 2005-ben bajnoki címet nyerő, a játéktól 2011-ben visszavonuló Sean Marks a Spurs segéd GM-je lesz a most következő idényben. Marks nem nagyon távolodott el a ligától, hiszen az előző szezonban már Gregg Popovich egyik segédedzőjeként tevékenykedett, innen kerül most át a vezetőségbe.

És a végére: új alternate, harmadik számú mezeket mutattak be a Dallas Mavericksnél és a New Orleans Pelicansnél is. A texasiak csak a 2015-16-os idénytől kezdik használni ezt a szerelést, a Pelicans azonban négy otthoni mérkőzésen fogja majd hordani a most következő szezonban is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus