Hírmorzsák 2014-09-24 (22:00)

Phil Jackson szerint a Knicksnek PO-ba kell kerülnie, a Triangle-ben egyszerűbb dolga lesz Anthonynak, és nem kéri tőle, hogy legyen Kobe Bryant, aki szerinte fanatikusabban edz, mint tette azt Michael Jordan. Cuban szerint játékosaik inkább a csapatsikereket hajszolják már, és beismerte, hogy hiba volt Chandlert elengedniük 2011-ben. Még mindig nem tudni, JO folytatja-e pályafutását. Michele Roberts munkába állt, szeretné, ha a játékosok bíznának benne. Edzőtábor-meghívások (Wizards, Rockets, Lakers).

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson a New York Posttal beszélgetett a minap. Elmondása szerint ebben a szezonban rájátszásba kell kerülniük, nincs mese. Arról is beszélt PJ, hogy nem igaz az a híresztelés, miszerint Steve Kerrnek nem ajánlottak annyit a vezetőedzői poszt elfogadásáért, amennyit később adtak Derek Fishernek. Jackson azt is hozzátette, hogy Carmelo Anthony a tárgyalásoknál elmondta, nagyon szeretné, ha úgy raknák össze a keretet körülötte, és úgy lenne kitalálva a taktika, hogy a csapat levegyen egy kicsit abból a nyomásból róla, hogy állandóan neki kell a pontokat szeretnie.

Melóról több mindent is elárult Jackson. Egyrészt azt, hogy nem kéri tőle, hogy Kobe Bryant legyen, szerinte senki nem tudja utánozni Kobe hozzáállását. Bryant Michael Jordant tette maga elé példának, és bár Jackson tudja, hogy MJ megkérdőjelezi majd a szavait, de szerinte az edzéshez való hozzáállásban Bryant túl is szárnyalta minden idők legjobbját. A Triangle-ben Melo jobb passzoló, jobb lepattanózó lehet, és jobb helyekről, könnyebb helyzetekből vállalkozhat majd szerinte, mint tette ezt eddig.

A Dallas Mavericksnél tegnap este mutatták be az új játékosokat - és az új mezeket is -, és természetesen a csapat tulajdonosa, Mark Cuban is megszólalt. Szerinte nagyon sok olyan játékosuk van, aki egyénileg már elért sok mindent, csapatszinten azonban még nem. Nem olyan embereik vannak, akik csak a statisztikáknak élnek, nem 21-22 éves játékosokkal vannak tele, hanem olyanokkal, akik készek a sikerre, és ez fontos tényező lesz a következő idényben. Cuban azt is elmondta, hiba volt a 2011-es szabadügynökpiacon elengedi Tyson Chandlert. Jövőre újra szabadon igazolható lesz a center, és bár erre a részletre sem a játékos, sem Cuban nem tért ki, Tim MacMahon (ESPN Dallas) forrásai szerint mindkét fél örül, hogy újra együtt vannak.

A San Francisco Chronicles forrásai szerint a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers nemrég beszélt Jermaine O'Neallel, de fogalma sincs arról továbbra sem, a center folytatja-e pályafutását vagy sem. JO tavaly 44 meccsen 7.9 pontot és 5.5 pattanót átlagolt.

Munkába állt a héten a Játékosok Szakszervezetének új vezetője, Michele Roberts, aki jóval kevesebbet fog keresni, mint elődje, Billy Hunter - 3 millió helyett ő csak 1.2 millió dollárt tesz majd zsebre, ehhez 600.000 dollárnyi bónusz jöhet még adott esetben. Roberts a New York Daily Newsnak elárulta, hogy szeretne a játékosokkal teljesen más kapcsolatot kialakítani, mint Hunter tette, szeretné, ha bizalom alakulna ki köztük. Tudja, hogy úgy állnak hozzá, hogy jött még egy "politikus", aki sok hülyeséget akar nekik beadni. Ezen a képen változtatni akar, és ha nem sikerül neki, bármiben is hasonlóan cselekszik, mint Hunter, meg fogja mondani a játékosoknak, hogy rúgják ki.

Három játékossal kötöttek ma edzőtábor-szerződést. A Washington Wizards Vander Blue-val egyezett meg. A 22 éves dobóhátvéd a héten járt próbajátékon a fővárosban, és úgy tűnik, meggyőzte Randy Wittmanékat, hogy adjanak neki lehetőséget - tavaly Bostonnál, Izraelben és három D-Liga csapatban is megfordult, idén nyáron pedig a San Antonio Spurs nyári ligás csapatában szerepelt. A Houston Rockets az erőcsatár Akil Mitchellt szerződtette - ő idén nyáron nem kelt el a drafton, de a texasiak nyári ligás keretében is ott volt már. A Los Angeles Lakers Ronnie Price-nak adott kontraktust.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus