Hírmorzsák 2014-09-25 (10:15)

Bledsoe 5 évre 70 millióért marad a Sunsnál. Jabari Parker a négyes poszton érzi otthonosabban magát. Antetokounmpo hiszi, hogy képes lesz irányítóként játszani. Rivers szerint a játékosok már olcsóbban aláírnak hozzájuk, Cassell, Woodson és Frank lesznek a segédedzői. Bird szeretné, ha George megint a Team USA tagja lenne. Duncan szerint Ferry nem rasszista. Bowen szerint McHale a legnagyobb gond a Rocketsnél. King meg akarta tartani Pierce-t, de gyorsan elkezdték összerakni a B tervet is. Pietrusnek még mindig helye van a ligában. Edzőtábor-meghívók (Pittman, Thabeet, Sixers, Suns).

Az ESPN jelentette először, majd minden mérvadó hírforrás megerősítette éjfél környékén: Eric Bledsoe és a Phoenix Suns megegyeztek egymással, a hátvéd 5 éves, 70 millió dolláros szerződést kötött az arizonai klubbal. Az évi 12 millió dollár helyett (4/48) évi 14-et fog átlagosan keresni Bledsoe, ráadásul egy évvel tovább garantált a pénze, hiszen semmilyen opciót vagy kilépési lehetőséget nem tartalmaz a kontraktus.

A Milwaukee Bucks újonc 1/2-ese, Jabari Parker a Sirius XM NBA rádióműsorában elárulta, jelenleg inkább a négyes poszton mozog otthonosan, sokkal többet játszott a Duke-on is erőcsatárként, sőt, a középiskolában is. Tudja, hogy ez egy más szint, de szerinte Jason Kidd vezetőedző stretch 4-t akar, ő pedig ilyen játékos, ezt a szerepekört szereti - még akkor is, ha néha a palánk alatt is dolgozik. A periméteren játszik, elzárásokat ad, kifelé válik le azokból, ezeket gyakorolják, ezt a szerepkört várja el tőle Kidd.

Parker csapattársa, Giannis Antetokounmpo Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. A görög játékos azt nyilatkozta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a csapat arra kérte, játsszon más poszton, jól érzi magát irányítóként is, és ott játszik, ahol az edzője kéri, főleg akkor, ha Kidd gondolja azt róla, hogy jó lesz egyes poszton. Mivel egy legenda kéri ezt tőle, így hiszi, hogy képes erre, mindent meg fog tenni, ami tőle telik és amit Kidd kér tőle, mindenben hallgatni fog edzőjére.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers az Orange County Registernek az egyik új nyári szerzeményt, Spencer Hawest dicsérte, és elmondása szerint a magasember jobban fizető ajánlatokat mondott le azért, hogy náluk játszhasson. Rivers szerint Hawes nagyszerűen illeszkedik majd csapatukba, de mivel csak MLE-jük volt, nem is gondolta volna, hogy sikerül leigazolniuk. A tréner hozzátette, szerinte olyan pozícióban van már franchise-uk, hogy a játékosok kevesebb pénzzel is beérik, csak hogy náluk játszhassanak.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy Dan Woike (Orange County Register) információi szerint Mike Woodson, Lawrence Frank és Sam Cassell lesznek Rivers segédedzői a következő idényben - a hivatalos bejelentés a napokban megtörténik még.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird Reggie Millerrel beszélgetett a minap, és elmondása szerint Paul George súlyos sérülése ellenére is szeretné, ha a kiscsatár újra a válogatottban játszana, mert tudja, hogy ez George egyik álma, célja. Bird szerint minden játékosnak, akinek megadatik a lehetőség, és akarja is képviselni az országát, engedni kell, hogy játsszon a válogatottban. Bird azt is hozzátette, szerinte George ott lesz a 2016-os riói olimpián az amerikaiak keretében.

A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan volt csapattársáról, Danny Ferryről nyilatkozott egy rádióműsorban. Duncan szerint Ferry hibázott a Luol Denggel kapcsolatos kijelentéseivel, viszont ismeri őt, és nem az az ember, akinek most mindenki elmondja, egyáltalán nem rasszista.

Ha már Spurs: egykori játékosuk, Bruce Bowen megvédte James Hardent legutóbbi, San Antonio Express-Newsnak adott nyilatkozatában. Bowen szerint nincs kérdés, hogy jelenleg pocsékul védekezik a Houston Rockets dobóhátvédje, de azt sem látja, mik akarnak lenni az irányvonalak a Houstonnál, márpedig ha sem szabályok, sem büntetések nincsenek lefektetve, akkor egyszerűen nem tudnak senkin semmit számonkérni, ezt pedig Bowen egyértelműen Kevin McHale vezetőedző számlájára írja. Szerinte a védekezést, főleg a váltásokat, besegítéseket minden nap gyakorolni kell, a Spursnél töltött 8 éve alatt ez történt. Úgy gondolja, amikor Harden a Thunderben volt, akkor elég jól fogta Kobe-t a Lakers elleni sorozatnál, ezért érzi úgy, hogy a Rocketsnél máshol van a hiba.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King egy NBA Cares rendezvényen beszélt Paul Pierce lelépéséről. King elmondása szerint meg akarták tartani a kiscsatárt, aztán amikor meghallották, hogy mennyit kér, gyorsan elkezdték összerakni a B tervet, mielőtt még Pierce ténylegesen bejelentené, hogy aláírt máshova. Először volt ténylegesen szabadügynök a játékos, ezért King szerint felmérte az összes lehetőségét. A GM úgy gondolja, nagyon sok ajánlatot kapott Pierce, úgyhogy már korábban megbékélt a gondolattal, hogy más csapatnál folytatja a bostoni legenda. Mikor Pierce képviselői megint tárgyaltak volna velük, már úgy építkeztek, hogy nem fog visszatérni.

Több edzőtábor-meghívás történt még tegnap este és ma hajnalban is. Egyrészt Dexter Pittman aláírt az Atlanta Hawkshoz - ő az előző idény nagy részét a D-Ligában töltötte. Másrészt a nemrég a Philadelphia Sixershez cserélt, és onnan gyorsan kitett Hasheem Thabeet a Detroit Pistonsnál próbálkozhat majd. A korábban Minnesotában két évet lehúzó dobóhátvéd, Malcolm Lee pont a Sixershez írt alá. A drafton el nem kelő, a nyári ligában a Washington Wizardsnál megforduló kiscsatár, Jamil Wilson pedig a Sunsszal kötött megállapodást.

A hírek szerint Mickael Pietrus egy évnyi kihagyás után egészséges, és készen áll arra, hogy újra az NBA-ben játsszon. Egy meg nem nevezett vezető Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) azt nyilatkozta, hogy azonnal megmondható a francia swingmanról, hogy még mindig produktív tud lenni, az atletikus képességei, a mozdulatai rendben vannak. Az a lényeg, hogy megtalálja azt a csapatot, ahova a legjobban illik, de a vezető szerint egyértelműen NBA szintű kosaras még Pietrus.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus