Hírmorzsák 2014-09-26 (10:15)

Cserélt a Cavs és a Celtics, Keith Bogans Clevelandbe költözött - a tranzackió miértjei, következményei. Brad Stevens szerint több variációs lehetősége van a Celticsnek, mint tavaly, de tisztább lesz a kép az edzőtábor után, mint egy éve. Kemba Walker elkezdett tárgyalni a Hornets-cel a hosszabbításáról. Jeffery Taylort letartóztatták. A Thunder meg akarja tartani Reggie Jacksont. Bledsoe hosszabbításáról az érintett és a Suns GM-je is beszélt. Gortat szerint Ariza vissza akart menni nyugatra. Randy Wittman örül, hogy a Wizards felé nagyobbak az elvárások a következő idényre. Sam Mitchell szerint Bosh jobb lesz, mint Torontóban. Drew Gordon a Sixersnél.

Cserélt a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics: Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Danny Ainge-ék Keith Boganst, a 2015-ös és a 2017-es Sacramento Kings második köröst (mindkét draftjog Top55 védett) küldték az ohiói együtteshez John Lucas III-ért, Erik Murphy-ért, Malcolm Thomasért és Dwight Powellért, valamint a Cavs 2016-os és 2017-es második körös pickjeiért cserébe.

A Cleveland oldaláról az érték Bogans szerződése: bár a fél millió dollárt kereső Powellt leszámítva mindenki szerződése nem garantált ebben a cserében, Bogans kontraktusában nincs időpont megnevezve, ami után garantálttá válik - míg Lucasék esetében ez a szezon előtt vagy annak korai szakaszaiban megtörténik. Emellett jövő nyáron Bogans 5.5 milliós, teljesen nem garantált szerződése mellett ott lesz Brandan Haywood 10.5 milliós, ugyanilyen kondíciókkal bíró papírja is, tehát 16 milliónyi nem garantált szerződést tudnak majd felhasználni a cserepiacon, azonnal spórolni vágyó csapatoknál könnyedén nézelődhetnek majd.

A Boston szempontjából a legnagyobb érték az az 5.3 milliós TPE, ami a csere miatt alakult ki náluk - ennyit keres Bogans, és mivel minden érkezőt "be tudtak paszírozni" egy már meglévő TPE-be, így hivatalosan Bogans szerződéséért senki nem jött cserébe. A Celtics a nap folyamán kitette keretéből Chris Babbet és Chris Johnsont is, de az érkezőkkel együtt még így is 21 szerződéssel rendelkező játékosuk van - Evan Turner leigazolásához még két játékostól meg kell szabadulniuk. Powellben állítólag látnak fantáziát, és a hozzá hasonlóan erőcsatár Murphy-t meg akarják nézni az edzőtáborban, úgyhogy az ESPN úgy tudja, Lucas III és Thomas kerülnek lapátra, így tud Turnerrel is szignózni a Boston.

A Cavshez tartozik még egyébként, hogy Chris Crawfordot azonnal szabadlistára tették, amint hivatalos lett a csere - náluk tehát négy hely szabadult fel ma hajnalban.

Vissza kicsit a Bostonhoz: tavaly 24 különböző kezdőcsapatuk volt, és a vezetőedző, Brad Stevens az A. Sherrod Blakelynek (CSNNE) adott interjújában most is a keretben rejlő számtalan variációs lehetőséget emelte ki. Stevens szerint nagyjából 150 különböző felállással dolgozhat, jóval többel, mint az előző idényben. Tavaly nehéz volt megfejteni, mi a legjobb megoldás számukra, ám szerinte ez idén egy olyan puzzle lesz, ahol az elemek már az edzőtáborban elkezdenek a helyükre állni, jóval tisztább lesz a kép a variációs lehetőségek ellenére is, mint volt egy évvel ezelőtt.

A Charlotte Hornets GM-je, Rich Cho azt nyilatkozta a Charlotte Observernek, hogy elkezdték a tárgyalásokat Kemba Walkerrel az irányító hosszabbításával kapcsolatban. Cho annyit mondott, hogy volt néhány puhatolózó beszélgetésük, de nem nagyon akar részletekbe belemenni egyelőre, mert az szerinte nem lenne fair Walkerrel és az ügynökével szemben. Negyedik évébe lépett a tavaly 17.7 pontot és 6.1 gólpasszt átlagoló játékmester, tehát ha október 31-ig nem egyeznek meg, jövő nyáron RFA lesz.

Kevésbé kosárlabdához tartozó Hornets-hír: tegnap reggel letartóztatták az Achilles-ín szakadása után visszatérni próbáló Jeffery Taylort - a vád családon belüli erőszak és súlyos anyagi károkozás.

Az Oklahoma City Thunder hátvédje, Reggie Jackson is hosszabbítás előtt áll, de amennyiben nem sikerül megegyezni vele az október 31-ei határidő előtt, a csapat akkor sem akarja elcserélni. A GM, Sam Presti az ESPN-nek elmondta, az állomány egyik oszlopos tagjaként tekintenek Jacksonra, nem sajnálják rá a pénzt, de hogy hogyan tudják összehozni a játékos érdekeit és a csapat lehetőségeit, azt az ő dolga kidolgozni. Mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Jacksont megtartsák, mert szerinte nagyon sok szempontból nagyszerű példa ő arra, amit a Thundernél csinálnak: draftolták, az edzők által fejlesztették fel jelenlegi szintjére, és a következő lépés az, hogy hosszútávon is lekössék.

A Phoenix Suns hátvédje, Eric Bledsoe tegnap hosszabbított, ezzel kapcsolatban nyilatkozott az Arizona Republicnak a gárda GM-je, Ryan McDonough. A szakvezető szerint nem adtak volna ennyi pénzt és főleg nem ennyi időre Bledsoe-nak akkor, ha bármilyen komolyabb kérdőjel merülne fel a játékos egészségével kapcsolatban hosszabb távon. Szerinte senki nem ismeri jobban náluk a hátvéd kórlapját és azt, hol tart jelenleg ilyen szempontból. McDonough elárulta, tovább tartottak a tárgyalások, mint remélték, de Bledsoe végig azt mondta nekik, szeretne a csapatnál maradni, előlépni még inkább vezérré, és a közösségben is egyre nagyobb szerepet vállalni.

Maga az érintett a csapat hivatalos közleményében "szólalt" csak meg. Ott azt írta Bledsoe, a Suns egész vezetősége nagyon bízik benne, ő pedig készen áll arra, hogy vállalja ennek felelősségét, hogy javuljanak az előző idényhez képest, és hogy olyan helyzetbe kerüljenek, hogy bajnoki címet tudjanak nyerni. Ezért tért vissza a Phoenixhez. Egész nyáron tudta, hogy itt érezné magát a legjobban a szurkolók, az edzői stáb és a csapattársai miatt is. Nagyon örül annak, hogy végül sikerült megegyezésre jutni, és így alakultak a dolgok.

A Washington Wizards lengyel centere, Marcin Gortat a Washington Postnak nyilatkozott, amelyben szóba került Trevor Ariza távozása is. Gortat úgy érzi, a kiscsatár azért hagyta el a klubot, hogy újra nyugaton játszhasson, és nem a pénz miatt döntött a váltás mellett. Mint ismeretes, Ariza 4 évre 32 millió dollárért visszatért korábbi klubjához, a Houston Rocketshez.

Szintén Wizards: a most következő idényben már jóval magasabb elvárásoknak kell majd megfelelniük, Randy Wittman vezetőedző azonban nagyon örül ennek a plusz tehernek. A tréner a USA Todaynek azt nyilatkozta, edzőként mindenki azt várja, hogy ilyen elvárások legyenek a csapatával szemben. Inkább ezekről beszélget, mint arról, hogy az úgynevezett szakértők 15-16 győzelmet jósolnak annak az együttesnek, amit irányít. Szerinte az elmúlt év már nem számít semmit, a lényeg az, hogy tudják-e hasznosítani az ott megtanultakat, feljebb tudnak-e lépni a megszerzett tapasztalatok segítségével, idén ugyanis mindenki 0-0-s mutatóról indul majd megint.

A Miami Heat legjobban fizetett játékosáról, Chris Bosh-ról korábbi edzője, Sam Mitchell beszélt a Bleacher Reporttal. Mitchell szerint Pat Riley egyértelműen olyan szerződést adott a Bosh-nak, amivel jelezte, ő lesz az első számú ember. Sokan úgy gondolják, hogy erre Bosh nem képes, de Mitchell szerint erre rá fog cáfolni a pályán a magasember. A Big3 összeállásakor az egyikőjüknek lejjebb kellett adni az egojából, és ha Bosh nem tette volna, Mitchell szerint közel sem biztos, hogy nyernek akár csak két bajnoki címet is. A Minnesota segédedzője elmondta, szerinte Bosh jobb lesz, mint Torontóban, mert újra van mit bizonyítania.

Egy játékossal kötöttek edzőtábor-szerződést a hajnal folyamán: Drew Gordon a Philadelphia Sixersszel kötött megállapodást. A 24 éves erőcsatár 2012-ben nem kelt el a drafton, nyáron pedig a Sixers nyári ligás csapatában is ott volt már.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus