Hírmorzsák 2014-09-28 (12:15)

Tyreke Evans jobb combja meghúzódott, 3-5 hétre out. Kupchak Randle-t dicsérte, szerinte képes lesz hármas poszton is játszani. Rubio és a Timberwolves még ma leülnek tárgyalni az irányító új szerződéséről. Gee iránt érdeklődik a Nuggets. Cole készen áll arra, hogy a Heat kezdő egyese legyen. Wade minden meccsen pályára akar lépni. Deng megbocsájtott Ferry-nek. Raja Bell a Cavs vezetőségében, a Cleveland három játékost hívott meg az edzőtáborba (Holt, Edwards, Chris Crawford)

Rajon Rondo után újabb játékos sérült meg közvetlenül az edzőtábor kezdete előtt, Dell Demps, a New Orleans Pelicans GM-je ugyanis tegnap közleményben tudatta, hogy hátvédjük, Tyreke Evans jobb combja a múlt héten meghúzódott egy meccsen. Evans már New Orleansban van, folyik a rehabja, ami miatt 3-5 hetes kényszerpihenő vár a kosarasra - tehát nagyjából az alapszakasz legelején térhet majd vissza.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak a gárda idei első körös draftoltját, Julius Randle-t dicsérte. Kupchak szerint a fiatal játékos nagyon robbanékony, gyors az első lépése, szereti a fizikai kontaktot és tud hármasokat fogni. A szakvezető azt is hozzátette, hogy nem tipikus hármas Randle, de fel tudja hozni a labdát a pályán, képes meglátni a kínálkozó helyeket a betörésre, az első lépésével meg tudja verni az emberét, és be is tudja fejezni az akciókat, akár dobással, akár egy passzal az üresen lévő társnak. A labdakezelése az, amit ritkán látni erőcsatároktól. Kupchak szerint hiába 19 éves Randle, egyáltalán nem ennyinek tűnik, annyira képzett, nagy, erős és atletikus. Azt is elmondta azonban, hogy soha nem tekintett úgy egyetlen újoncra sem, hogy amiatt majd ők lesznek a legjobb csapat, szerinte semmi értelme nincs túl nagy elvárásokat támasztani bárki felé is.

A Twin Cities Pioneer Press információi szerint Ricky Rubio és a Minnesota Timberwolves még ma leülnek személyesen is tárgyalni a játékos szerződéshosszabbításáról. A hírek szerint a spanyol játékos és Glen Taylor tulajdonos az elmúlt héten többször is beszélgettek telefonon, és mindkét fél a mielőbbi megegyezésre törekszik. A játékmester új szerződése négyéves, évi 11 millió dolláros lehet, bár az nem tisztázott, mekkora esély van erre, hiszen még mindig úgy tudni, Rubióék ötéves maximum szerződést szeretnének.

A RealGM információi szerint a Denver Nuggets erősen érdeklődik Alonzo Gee iránt - a coloradóiak úgy gondolják, a Sacramento Kingstől nemrég kitett kiscsatár jól illik abba a rendszerbe, amit ők játszanak.

A Miami Heatnél is megvolt a média nap. Bár Pat Riley Mario Chalmerst nevezte meg a csapat első számú irányítójaként, Norris Cole azt mondta, készen áll arra, hogy kezdőként szerepeljen. Csapattársa, Dwyane Wade azt nyilatkozta, nem feltételenül az ő ötlete volt tavaly, hogy elővigyázatosságból pihentették, de majdnem bejött a számításuk, idén viszont az lesz a célja, hogy minden egyes mérkőzésen pályára tudjon lépni, ezt tűzte ki maga elé. Egy másik Heat játékost, Luol Denget természetesen Danny Ferryről kérdezték. Deng azt mondta, megbocsájtott az Atlanta Hawks GM-jének, akiről tudja, hogy nagyon sajnálja már a történteket. Amikor kijöttek az első hírek erről az egészről, próbált nem egyből ítélkezni, és szerinte nem is az a lényeg, hogy ezután egymásra mutogassanak, utálják a másikat, hanem az a fontos, mit tesznek most, mit fognak cselekedni a továbbiakban.

A Cleveland Cavaliers három játékossal kötött edzőtábor-kontraktust. A nemrég kitett Chris Crawfordot visszahívták erre az egy hónapra, mellette Stephen Holt és Shane Edwards is egy-egy nem garantált szerződéssel gazdagodott a minap. Jody Genessy (Deseret News) forrásai szerint a korábbi kiváló védőjátékos, Raja Bell a clevelandiek vezetőségében kap helyet, a játékosokkal kapcsolatos adminisztratív dolgok főnöke lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus