Hírmorzsák 2014-09-29 (11:00)

A Suns még ma megegyezhet a két Morrisszal, 4 évre összesen 52 millió dollár környékén. Tárgyal a Pacers és Vogel is a hosszabbításról, Shumpert és a Knicks viszont nem. LeBron szerint ez már Irving show-ja lesz Clevelandben. Deng meg sem próbálja helyettesíteni Jamest. Kobe előbb dobna 0/30-at mezőnyből, mint 0/9-et, Deron Williams reagált a kijelentésre. Rondo: zuhanyzó vagy trambulin? Jó a hangulat a Spursnél, Popovich és Diaw "üzengetése". Jermaine O'Neal köszönetet mondott a Warriorsnek, búcsúzik? Sarver bánja, hogy 2005-ben elengedték Joe Johnsont. Chris Johnson a Sixersnél, Lucas III és Malcolm Thomas szabadlistán.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Phoenix Suns közel áll ahhoz, hogy Markieff Morrisszal és Marcus Morrisszal is aláírják új szerződéseiket. Stein úgy tudja, hogy mindkét játékos négy évre fogja magát elkötelezni, és összesen valahol 52 millió dollár könyékén lesz a két kontraktus. Hogy milyen arányban oszlik szét a testvérek között a pénz, azt hamarosan megtudhatjuk, ugyanis Stein infói szerint még a mai napon pont kerülhet az ügy végére.

Szintén a Sunshoz tartozik, hogy Robert Sarver tulajdonos saját elmondása szerint még mindig bánja, hogy anno 2005 nyarán elengedték Joe Johnsont. Előtte egy évvel kevesebb mint évi egy millió dollár volt a különbség a két fél között, de nem tudtak megegyezni a hosszabbításról, aztán a Suns nem meccselte az Atlanta ötéves, 70 millió dolláros ajánlatát - ennél 20 millióval kevesebbet akart Johnson 2004-ben a Phoenixtől. Sarver azt mondta, akkor nagyon rosszul döntött. Közel voltak ahhoz, hogy megtartsanak egy fontos láncszemet, aki segíthetett volna nekik abban, hogy hosszabb ideig bajnokesélyesek legyenek.

Az Indiana Pacers és Frank Vogel is egy új kontraktusról tárgyalnak, legalábbis a vezetőedző elmondása szerint. Vogel az Indianapolis Star munkatársának azt nyilatkozta, hogy nem tudja biztosan kijelenteni, hogy még a szezon kezdete előtt pont kerül az ügy végére. Ő örökké a Pacersnél akar maradni, ez a célja, hosszútávon gondolkodik Indianában, és reményei szerint eljön az a megfelelő időpont, mikor meg tudnak egyezni a közös folytatásban a csapattal.

Akik között úgy tűnik, hogy most biztosan nem lesz megegyezés, az a New York Knicks és Iman Shumpert, ugyanis Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a két fél nem is tárgyal a játékos új szerződéséről. Még négy hete van a Knicksnek a megegyezésre, de úgy tűnik, hagyják, hogy a védekezőspecialista hátvéd RFA legyen jövőre. Állítólag nyáron folyamatosan próbálták elcserélni Shumpertet, de nem találtak olyan partnert, aki neki megfelelő ellenértéket tudott volna adni nekik.

A Cleveland Cavaliers régi-új sztárja, LeBron James nyilatkozott, és főleg Kyrie Irving volt a téma. James azt mondta, hogy nála is lesz néha a labda, de ez már Irving show-ja. Ő az irányító, a vezető a pályán, és szükségük van rá, hogy támadásban olyan helyzetbe hozza őket, ami által nyerni tudnak. LeBron azt is hozzátette, soha nem játszott még olyan irányítóval, mint Irving, aki képes egymaga átvenni egy mérkőzés teljes irányítását, és szükségük is lesz erre.

LeBronról az őt a Miami Heat kiscsatár posztján váltó Luol Deng beszélt a floridaiak média napján. Az angol azt mondta, soha nem próbált meg helyettesíteni senkit akkor sem, ha jobb volt az illető, mint ő, és akkor sem, ha ő volt a jobb. Mindannyian mást tudnak adni egy csapatnak, és a legnagyobb hiba az lenne, ha megpróbálna LeBron lenni, ő ugyanis nem James. Élete során soha nem tudott valaki más lenni, mint aki valójában, úgyhogy most is önmagát kell adnia, keményen kell dolgoznia és a legjobbját nyújtani. Csak arra koncentrál, amiben segíteni a tudja a csapatot, másra nem.

A Los Angeles Lakers egyik ikonja, Kobe Bryant még augusztusban adott interjút a Sports Illustratednek, amelyben említésre került Deron Williams is. Bryant saját elmondása szerint előbb csinálna 0/30-at mezőnyből, mint 0/9-et, mert utóbbi azt mutatja, hogy egy játékos - és itt emelte ki név szerint D-Willt - fejben megtört, már nem bízik magában, pedig Williams többször is dobóhelyzetbe kerülhet ennél.

A Brooklyn Nets irányítója most reagált: ő egy irányító, és ha az első 9 dobása kimarad, nem fog még 20-szor próbálkozni, hanem a társakat keresi, Kobe-nak viszont az a dolga, hogy dobjon. Williams szerint Bryantnek egyébként is megvan a saját stílusa, mentalitása, ami működik is a Lakers ikonjának, viszont neki is megvan a saját hozzáállása, ami teljesen más, és ami meg számára működött az eddigiekben.

A Boston Celticstől nemrég kitett swingmant, Chris Johnsont lehívta a szabadlistáról a Philaldelphia Sixers együttese. Johnson nem az egyetlen volt, akit a napokban kitett a Celtics, ugyanis több más játékos után John Lucas III és Malcolm Thomas is lapátra került náluk.

Ha már a Boston: Rajon Rondo sérülésével kapcsolatban két verzió merült fel. A hivatalos álláspont szerint elcsúszott a játékos a zuhanyzóban, így törte el a kezét, ami miatt 1.5-2 hónapot ki kell hagynia. Másrészt viszont kiderült, hogy az eset napján Rondo egy trambulin parkban volt a lánya születésnapi partija miatt - Jeff Goodman (ESPN) úgy tudja, Danny Ainge-ék ettől függetlenül hisznek a zuhanyzós sztoriban.

Bár Jermaine O'Neal sorsa egyelőre nem eldöntött - legalábbis hivatalosan nem jelentette be visszavonulását, de alá sem írt egyik csapattal sem -, a veterán center egész oldalas hirdetésben mondott köszönetet a Golden State Warriorsnek és a szurkolóiknak a San Francisco Chronicle-ben. Túl sok pozitívumot nem jelent ez az oaklandieknek, annyi biztosnak tűnik, hogy rövid időn belül nem ír alá hozzájuk JO.

A végére pedig a móka: a San Antonio Spurs média napján Gregg Popovich francia játékosáról, Boris Diaw-ról beszélt, aki engedéllyel van távol a csapat edzőtáborának kezdetén. A tréner erre azt mondta, hogy Diaw Pina Coladákat fogyaszt jelenleg, és van egy dobozuk, amiben mindenki megtippelheti, hány kilósan tér vissza a csapathoz. Popovich hozzátette, a 125 kiló az alja, amit lehet tippelni. Diaw nem késlekedett a válasszal: "ne aggódj, Pop, csak egy pohár bor és a napi edzések"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus