Hírmorzsák 2014-09-29 (22:15)

Hollins azt akarja, hogy a Nets játékosai fizikailag és mentálisan is keményebbek legyenek a következő idényben. Cuban és Morey folytatják nyilatkozatháborújukat. Markieff Morris (4 év, 32 millió) és Marcus Morris (4 év, 20 millió) is alárt a Sunsnál, Evan Turner (2 év, 6.7 millió) pedig a Celticsnél. Rondo úgy érzi, egyértelműen megérdemli a maximum szerződést. Lillard 2015/16-os opcióját lehívta a Blazers. Earl Watson visszavonult. Edzőtábor-meghívók: Thunder (Solomon, Zanna), Pelicans (Stephens). JJ Redick: "mikor megszületett a gyerekem, azt hittem, egy Alien a Prometheusból".

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Lionel Hollins a médianapon egyértelműen fogalmazott, mit vár el csapatától. Azt akarja, hogy keményebbek, agresszívebbek legyenek, minden egyes pályán töltött pillanatban keményen küzdjenek. Azt is szeretné, ha mentálisan sokkal erősebbek lennének, mert szerinte a jó csapatoknak ez az alapja, és ezt az alapot szeretnék ők is lefektetni.

Megy az adok-kapok továbbra is a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban és a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey között. Most előbb Morey nyilatkozott, elmondása szerint ugyanis Cubant nagyon felbosszantotta, hogy bepróbálkoztak Dirk Nowitzkinál - akármennyire is sikertelenül tették mindezt. A GM úgy gondolja, hogy ha egy játékosnak a két csapat ugyanannyi pénzt ajánl, minden esetben a Rocketset választják a kosarasok.

Szerinte Dwight Howardnak sem volt nehéz a választás a Mavs és a Houston között, aki nyerni akar, az hozzájuk megy. A Dallasnak egy fantasztikusan tehetséges játékosa van, de ő már nem 24 éves, míg náluk egy All-NBA első csapatba választott kosaras pattogtat, ráadásul ő a legjobb korban. Cuban annyit mondott arra, hogy ha valaki bajnokcsapatba akar menni, az a Rocketset választja: "fogalmam sincs, honnan tudhatná ezt" - a Houston az 1997-es PO óta egyetlen párharcot nyert meg mindössze a rájátszásban.

Ahogy arról már reggel beszámoltunk, Markieff és Marcus Morris közel állt a megegyezéshez a Phoenix Sunsszal, és az ügy végére nap közben pont is került - Markieff 4 évre 32 millió dollárt, míg Marcus 4 évre 20 millió dollárt kap, mindketten maradnak tehát az arizonai együttesnél. A Suns emellett hivatalosan is bejelentette Zoran Dragic szerződtetését.

A Boston Celtics is aláírt végre Evan Turnerrel. Már hónapok óta megvolt a megegyezés a két fél között, de most meg is kötötték a kétéves, 6.7 millió dolláros szerződést, a luxusadós MLE-t kapta a swingman.

Szintén Boston: a mai média napon Rajon Rondo elmondta, hogy igen, szeretne hosszútávon is a Celticsnél maradni, arra a kérdésre viszont egyértelmű igennel válaszolt, hogy úgy gondolja-e, maximum szerződést érdemel - ezt Danny Ainge-ék nem biztos, hogy megadják neki. Rondo azt is elmondta, hogy volt olyan orvos, amelyik azt jósolta neki, hogy 10 hetet kell kihagynia kéztörése után, de az, akinek a legjobban hisz, 6 hetet mondott neki.

Nem túl nagy meglepetés, de a Portland TrailBlazers lehívta Damian Lillard negyedik évre szóló, 2015/16-os csapatopcióját.

A Blazers egykori irányítója, a ligában 13 évet lehúzó 35 éves irányító, Earl Watson visszavonult - nem távolodik el azonban a kosárlabdától, ugyanis a San Antonio Spurs D-Ligás csapatának edzője lesz.

Az Oklahoma City Thunder Richard Solomonnak és Talib Zannának adott edzőtábormeghívót. Solomon a Cailfornia egyetemen végzett idén - 11.0 pontot és 10.2 pattanót átlagolt végzősként -, nem kelt el a drafton. Zanna a Pittsburgh-ön végzett, szintén nem kell el a játékosbörzén, de a Philadelphia Sixers nyári ligás csapatában helyet kapott. DJ Stephensnek a Memphis Grizzlies ad lehetőséget a következő egy hónapban.

A végére pedig a nap nyilatkozata JJ Redicktől, akit a fia születéséről kérdeztek, erre pedig a Los Angeles Clippers dobóhátvédje azt válaszolta: "mikor kijött, azt hittem, egy Alien a Prometheusból".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus