Hírmorzsák 2014-09-30 (21:15)

Rose szerint jelenlegi keretükben benne van egy bajnoki cím. Beal szerint a Wizardsé a legjobb backcourt. Lillard étrendet váltott a nyáron. Aldridge jövő nyáron hosszabbít a Blazersszel. LeBron szerint Millert nem volt értelme amnesztiával kivásárolni. Bryantnek csak a bajnoki cím számít. Lee és Thompson sem haragszanak a Warriorsre. A Hawks játékosai kiálltak Ferry mellett. Bargnani várja már a Triangle-t. Rondo a sérüléséről beszélt. Durant üzent az őt kikezdőknek, beszélt a 2016-os nyárról is. Nate Robinson maradna Denverben. Egyre többen támogatnának egy új lottery-rendszert. Bemutatták a Rockets, a Magic és a Warriors rövidujjú mezeit. Zsákoló-show a Minnesotától (videó).

A hajnalban minden csapat edzőtábora megkezdődött a média nappal, úgyhogy a mai morzsa nagy része ennek jegyében zajlik, az ottani interjúkon elhangzottakról lesz szó.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal azt nyilatkozta, szerinte nekik van a legjobb hátvédsoruk a ligában, abból a szempontból biztosan, hogy mire képesek és mennyire bíznak abban, amit tudnak, azt is hozzátette azonban, hogy ezt természetesen bizonyítaniuk is kell majd.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard azt mondta, a legnagyobb változás számára ebben az off-szezonban az volt, hogy megváltoztatta az étrendjét. Nem eszik több gyorséttermi ételt, szénsavas üdítőt, sót és cukrot sem fogyaszt már. A cukor, ami a szervezétbe kerül, szigorúan gyümölcsökből jön. Két és fél hónapja változtatott, és azóta nagyon jól érzi magát, reggelente is sokkal több energiája van csak attól, hogy odafigyel arra, mit eszik és iszik.

Csapattársa, LaMarcus Aldridge megerősítette, amit már a szezont követően is elmondott: jövő nyáron fog új szerződést kötni a Blazersszel. LMA azt nyilatkozta, hogy az, hogy nem hosszabbított eddig, nem annak a jele volt, hogy nem akar Portlandben maradni, egyszerűen pénzügyileg nem érte volna meg számára. Nem próbál meg a kérdés elöl elbújni, de nem szeretné, ha ezen lenne a hangsúly a továbbiakban. Azt akarja, hogy a csapat arra koncentráljon, hogy fejlődjenek, és tovább jussanak, mint tették azt a 2014-es PO-ban. 

A Cleveland Cavaliershez nyáron igazoló Mike Miller azt nyilatkozta, hogy úgy tudja, LeBron James szerint fölösleges húzás volt az, amikor őt 2013-ban amnesztiával kivásárolta a Miami Heat. Azt is elmondta, hogy nem gondolja magát a mérleg nyelvének, a San Antonio Spursnek hihetetlen éve volt az előző szezonban, és nagyon sok minden történt az idényben, de azt tudja, hogy nehezen fogadta el ezt a lépést James és mindenki más, ő is. Újra költöznie kellett a családjával együtt, ezt pedig nem dolgozta fel könnyen.

Ha már a Heat, akkor itt kell megjegyezni, hogy ma Justin Hamiltont kórházba szállították, miután szívritmuszavart diagnosztizáltak nála a csapatorvosok. Pár napig még pihennie kell, aztán három hétig ütközések nélkül edzhet, ezt követően vizsgálják majd meg az orvosok, hogy együtt edzhet-e a csapattal.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant volt edzőjéről Mike D'Antoniról is beszélt a jövője mellett. Bryant szerint ő és az aranysárga-lilák ex-trénere nem ugyanazt gondolták arról, mit jelent győzni. Számára a végső siker létezik csak, nincs megalkuvás - vagy bajnoki címet nyernek, vagy csak pocsékolják az idejüket.

A Golden State Warriorsnél David Lee-től arról érdeklődtek, mennyire volt számára idegesítő, hogy a Kevin Love-féle cserepletykákban folyamatosan ott volt a neve egész nyáron. Lee azt mondta, egyáltalán nem haragszik emiatt a Warriorsre, a vezetőség a csapat folyamatos megerősítésén fáradozik, Love pedig nagyszerű játékos. Ami történt, megtörtént, ő senkire nem haragszik, tudja, hogy ez egy üzlet.

Stephen Curry-től Klay Thompsonról kérdeztek ugyanebben a témában, de Curry is azt mondta - amit korábban Thompson -, egyáltalán nem volt ideges vagy mérges a dobóhátvéd azért, mert felmerült az ő elcserélése is. Thompson is megszólalt, ő Steve Kerr-rel beszélt, akinek a hírek szerint kulcsszerepe volt abban, hogy nem adták oda őt Love-ért. Thompson szerint ha igazak a hírek, az óriási dolog, nagyra értékeli emiatt az új vezetőedzőt, és még keményebben fog dolgozni, ráadásul az önbizalma is megnőtt.

Az Atlanta Hawks minden játékosa csalódott volt, amikor nyilvánosságra kerültek a hírek a rasszista kijelentésekről a csapat elnökétől és GM-jétől, de többen is Danny Ferry pártját fogták. Paul Millsap találkozott a jelenleg a csapatot előre nem meghatározott időre elhagyó GM-mel, DeMarre Carroll pedig azt mondta, Ferry nem rasszista. Elton Brand beszélt Denggel, mielőtt újabb szerződést kötött volna a Hawksszal, Al Horford pedig szintén védelmébe vette a szakvezetőt.

Szintén a Hawkshoz tartozik, hogy Dominique Wilkinst kinevezték a megbízott vezérigazgató, Steve Koonin speciális tanácsadójaként. A franchise legendás játékosa már eddig is a vezetőség tagja volt, mint elnök, és hosszútávú szerződést kötött a csapattal.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose azt mondta, hogy talán nem ebben az idényben, és talán nem is a következőben, de szerinte ebben a keretben benne van legalább egy bajnoki cím, gyűrűt fog nyerni, nem aggódik emiatt. Amilyen sok opcióval rendelkeznek támadásban, próbálja annyira leegyszerűsíteni majd játékát, amennyire csak lehet. Nem akar a korábbi csapattársaival szemben tiszteletlen lenni, de szerinte sokkal tehetségesebb a mostani keretük, mint az egy évvel ezelőtti. A saját játékával kapcsolatban annyit mondott, hogy a sok beszéd helyett egy valamit tud tenni, majd a pályán tud választ adni a kérdésekre.

A New York Knicks olasz erőcsatára, Andrea Bargnani a La Gazzetta dello Sportnak azt mondta, nagyon várja már a Triangle Offense-t, szeretné megtanulni a rendszert, és úgy érzi, nagyon jó tanuló lesz.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo megmagyarázta sérülését. Azt bevallotta, hogy volt egy trambulin parkban a családjával aznap, mikor eltörte a kezét, de azt mondta, otthon esett el, akkor történt a baleset. Rondo elmondása szerint egyszerűen elcsúszott, megpróbált megkapaszkodni, ami majdnem sikerült is neki, de beütötte a kezét az ablakpárkányba, így tört el.

Az Oklahoma City Thunder sztárjánál, Kevin Durantnél felmerült a 2016-os nyár - akkor lesz szabadügynök -, amire a játékos azt mondta, hogy egyáltalán nem meglepő ez számára, mindenki azt akarja tudni, hova megy majd két év múlva, de csak a jelennel és a Thunderrel foglalkozik. Csak a jelenlegi csapatára koncentrál, és nem tudja megmondani, mi lesz a jövőben. Tetszik neki az irány, amerre haladnak, és azt mondta, ez nem csak egy klisé válasz.

Durant üzent azoknak a szurkolóknak is, akik kikezdték azért, mert lemondta a válogatottságot: "nyugodtan b*sszák meg, ez pedig nyugodtan leírhatják". Elmondása szerint sokat tanult az esetből - rájött, hogy nem szabad, hogy mindenki véleménye érdekelje. Hallott mindent, hogy nem akarja a hazáját képviselni, illetve hogy sokan gyávának és túl puhánynak tartották, de nem érdeklik ezek a vélemények, ezek az emberek ugyanis nem ismerik őt, hogy mennyit dolgozott eddig karrierje során, vagy éppen azt, hogy mi mindent tett már le nemzetközi szinten. Erősebbé vált ezek által a negatív "kritikák" által.

Nyilvánosságra kerültek a Houston Rockets, az Orlando Magic és a Golden State Warriors rövidujjú mezei - ezeket a csapatok neveire kattintva meg is nézhetitek.

A RealGM információi szerint a Denver Nuggets megegyezett Alonzo Gee-vel, a kiscsatár csatlakozik is a coloradóiak edzőtáborához - arról semmit nem tudni, milyen hosszú, illetve mennyi pénzről szóló szerződésről van szó, illetve azt sem, garantált-e bármilyen szinten is Gee új szerződése.

Szintén a Nuggetshez tartozik, hogy Nate Robinson azt mondta a riportereknek hajnalban, szívesen maradna a csapatnál a nyarat követően is - lejáró szerződésű. Robinson szerint túl öreg már ahhoz, hogy állandóan költözködjön, szereti a várost és a szurkolókat is, úgyhogy szívesen hosszabbítana.

Érdekesség, hogy Zach Lowe (Grantland) információi szerint ligaszerte elég sokan kezdik támogatni, hogy új lottery-rendszer legyen bevezetve, amellyel 25%-ról 11%-ra csökkenne a legrosszabb mérlegű csapat esélye arra, hogy behúzza az 1/1-et. A szavazásra már a szezon elején sor kerülhet, ám azt még mindig nem tudni, hogy mikor lépne érvénybe (azonnal, a 2015-ös draft előtt, vagy csak ezt követően). A támogatók jó részének nem tetszik, amit a Philadelphia Sixers csinált az utóbbi két évben, ám sokan félnek a ligában attól, hogy ez a változtatás csökkenti a kisebb piacú csapatok esélyeit arra, hogy bajnokesélyes keretet hozzanak össze.

A Forbes magazin kiadta éves listáját, amelyen a 400 leggazdagabb amerikai található. Az NBA tulajdonosok közül Steve Ballmer, a Los Angeles Clippers új tulaja található a legelőkelőbb helyen, ő a 18. 22.5 milliárd dolláros összvagyonnal.

A végére pedig a Minnesota Timberwolves, akik a Minnesota State egyetemen, nyílt műsorral kezdték el az edzőtábort, és a Dunks After Dark névre elkeresztelt eseményen azért volt látnivaló bőven:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus