Hírmorzsák 2014-10-01 (21:00)

George vissza akar térni még ebben az idényben. West tavaly és idén nyáron is gondolkodott a visszavonuláson. A Hornetsnél négy kezdő helye biztos. Cousins maximum 5 technikait akar beszedni a következő szezonban. Mayo lezárta magában az előző idényt, pozitívan áll a következőhöz. Kobe úgy érezte az első edzés után, hogy önmaga. Reggie Jackson kezdő akar lenni. Carrick Felix jobb válla megsérült, 4 hétre out. McDaniels csak egy évre írt alá a Sixershez, szeretné, ha a liga árazná be.

Az Indiana Pacers sérült sztárja, Paul George azt nyilatkozta a média napon, hogy még mindig reménykedik abban, hogy ebben az idényben pályára tud lépni. Szerinte ez nagyon is lehetséges, mondogatta is a többieknek, hogy be kell jutniuk a rájátszásba, mert akkor sokkal jobbak az esélyei, hogy játszani tud még 2014/15-ben. Az is megfordult már persze a fejében, hogy ki kell ülnie ezt a szezont, megbékélt már ezzel a gondolattal is, de nagyon szeretne még ebben az idényben visszatérni. George egyébként már mankó és gipsz vagy bármilyen más rögzítő nélkül járkált a csapatfotózáson.

Lehet más gondja is a Pacersnek, ugyanis David West saját elmondása szerint már tavaly nyáron is gondolkodott a visszavonuláson, és amikor George elszenvedte a súlyos lábtörését idén nyáron, újra felmerült benne a gondolat. West egyelőre szerződéssel rendelkezik, ám a 34 éves erőcsatár jövő nyáron kiléphet kontraktusából.

A Charlotte Hornetsnél négy kezdőhely már elkelt az ötből. Kemba Walker és Al Jefferson helye biztos volt a tavalyi teljesítmények alapján, a vezetőedző, Steve Clifford pedig azt mondta, Lance Stephenson és Marvin Williams is kezdeni fognak a jelenlegi tervek alapján.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins komoly célt tűzött ki maga elé: maximum 5 technikait akar beszedni a most következő szezonban. Bár ez nem tűnik túl nagy feladatnak, Cousins számára az: a "legbarátságosabb" idényében is 12-t gyűjtött be, karrierátlaga 14.8 ebben a kategóriában, az előző szezonban pedig 16-tal holtversenyben ligaelső lett.

A Milwaukee Bucks dobóhátvédje, OJ Mayo azt mondta a média napon, hogy ami tavaly történt, elmúlt már, és nem foglalkozik sem a sérülésekkel, sem a gyengébb játékával. Szerinte senki nem akarja náluk mégegyszer átélni azt, ami tavaly történt, hogy 15 győzelmet gyűjtöttek csak be és utolsók lettek. Csak arra koncentrál, hogy jó idénye legyen, és mindannyian nagyon motiváltak, hogy pozitív legyen a szezonjuk. Jason Kidd azt mondta Mayóról, hogy 26-27 éves, fiatal még és fontos része a csapatuknak. Nagyon jól állt eddig a dolgokhoz, védekezésben irányította a többieket, támadásban pedig kiszolgálta a társait.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant 10 hónap után újra közös edzésen van túl csapatával, és elmondása szerint normálisan érzi magát, úgy gondolja, régi önmaga, és ezt nagyon jó dolognak tartja. Kobe egyébként a három órás edzésből az első 2 óra 15 percben gyakorolt a többiekkel, a többi háromnegyed órában pihent Steve Nash-sel együtt - a veterán kanadai irányító másfél óráig tréningezett a többiekkel. Bryant egyébként új pólóban nyilatkozott, amelyet itt láthattok jobbra.

Az Oklahoma City Thunder hátvédje, Reggie Jackson megint lenyilatkozta, hogy kezdő akar lenni. Mindig is az akart lenni, mert mindig nagy játékossá akart válni, és minden nagyság, akit eddig látott, kezdő volt. Szeretne egy lehetőséget arra, hogy ő is ilyen nagyság legyen. Ha nem sikerül, akkor úgy van vele, hogy legalább megpróbálta, de mindenki, akit nagyra tart, kezdő volt csapatában, egyetlen kiemelkedő hatodik embert sem tud felidézni.

Azt is hozzátette persze, hogy mindenkire szüksége van egy csapatnak, és minden kerettag nagyon sokat tesz hozzá az eredményekhez, ebben sem kételkedik. Mikor megemlítették neki Manu Ginobili nevét, akkor azt mondta, hogy ő nagyon különleges amiatt, amit az argentin közösségért tett és amit elért a ligában. De azt is elmondta, hogy kezdők ellen akar játszani, a legjobbak ellen, a Kyrie Irvingek és Chris Paulok ellen. Azt akarja, hogy a legmagasabb szinteken emlegessék, és lehetőséget szeretne, hogy bebizonyíthassa, ő a legjobb.

A Utah Jazznél Carrick Felixnek kimarad az edzőtábor, ugyanis jobb vállával gondok vannak, ami miatt 4 hetes kényszerpihenő vár rá - tehát pont az alapszakasz kezdetén kezdheti el az edzéseket.

A Philadelphia Sixers idei draft 32. helyén megszerzett fiatalja, KJ McDaniels aláírta szerződését - mint azt már korábban megírtuk -, ám nem a csapat által több játékos esetében is sikeresen ajánlott két garantált év + két nem garantált év konstrukcióban, hanem mindössze egy évre kötött kontraktust. McDaniels jövő nyáron RFA lesz, és bárki ajánlhat rá a szabadügynökpiacon - igaz, a Philly tarthatja ezt.

A játékos ügynöke azt nyilatkozta, hogy tiszteletben tartják a Sixers érdekeit, de a védekezéséről híres kiscsatár bízik magában, így szeretné, ha egy év után a liga árazná be, és nem az lenne, hogy két év után értékes cserealapként kezelhetik. 507.000 dollárt keres majd a játékos a következő idényben, ami kevesebb mint a többi második körös pénze, ám utána szignifikánsan magasabb bére lehet, amennyiben első évében azonnal bizonyítani tud. Erre valószínűleg lesz lehetősége, hiszen a Sixers talán ezen a poszton a leggyengébb, már amennyiben nem fogják vissza direkt játékidejét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus