Hírmorzsák 2014-10-02 (21:45)

Prohorov eladja a Nets egy részét? A Guggenheim Partnersszel már tárgyal is az orosz. Brandon Knightot meg akarja tartani a Bucks, a játékos irányítónak tartja magát. Monroe nem akart hosszútávra aláírni, reméli, hogy nem ez alapján hozza meg SVG a döntést, hogy ki kezdjen. Melo szerint próbálják egyszerűsíteni a játékot a Knicksnél. Ingles és Jared Cunningham versenyeznek az utolsó helyért a Clippersnél. Hakeem újra Howarddal edz. Andersen még 3 évig akar játszani. Brooksnak dicsérték a Bullst, neki is tetszik a csapat. Változások lehetnek a büntetőknél?

A Nets Daily és Zach Lowe (Grantland) is úgy tudja, hogy a Brooklyn Nets többségi tulajdonosa, Mihail Prohorov és a Guggenheim Partners képviselői azon beszélgetnek, hogy utóbbi részesedést venne a csapatban, de akkorát, hogy még az orosz milliárdos maradjon az irányításért felelős tulaj. A hírek szerint a Guggenheim Partners 1.7 milliárdra értékeli a csapatot és 1.1 milliárd dollárra a Barclays Centert, de azt nem tudni, hogy pontosan hány százalékot vennének meg Prohorovtól. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) szerint nem árulják a Netset, de az egyik vezető azt mondta, az orosz előbb vagy utóbb túlad majd részesedésén - ami összesen 80% jelenleg. Bruce Ratner egyébként nyíltan árulja 20%-át, ő kiszállna a csapatból, de ő korábban úgy várt ajánlatokat, hogy 1 milliárdra becsülte a csapatot összességében.

A Milwaukee Bucks GM-je, John Hammond bejelentette, hogy a csapat elkezdte a tárgyalásokat Brandon Knighttal a játékos hosszabbításáról. A vezetőedző, Jason Kidd elmondta, Knight olyan játékos, akit szeretnének megtartani, mert nagyon jó a munkamorálja, igazi profi a pályán kívül és azon belül is. A játékos irányítónak tartja magát, nem kombó-hátvédnek, ugyanis az irányítóknak meg kell tudni verni az emberüket, be kell jutniuk a festékbe, ott pedig a megfelelő döntést kell meghozniuk. Elmondása szerint ő bármikor képes eljutni a palánk alá, úgyhogy csak ott kell helyesen döntenie, hogy passzolnia kell vagy dobni. Úgy érzi, sokat fejlődött, mióta az NBA-be került.

Knight volt csapattársa, Greg Monroe azt mondta, nem biztos, hogy aláírt volna 4-5 éves maximum szerződést Detroitban, egyáltalán nem érezte szükségét annak, hogy azonnal leakassza a nagy pénzt, egyelőre szeretné megtudni, hogyan tud együtt dolgozni Stan Van Gundyval. Egyáltalán nem akar tiszteletlen lenni a most a csapatnál dolgozókkal, de nehéz lett volna aláírnia négy évre úgy, hogy teljesen új emberek érkeztek hozzájuk. Azt is reméli Monroe, hogy SVG nem fogja csak azért Josh Smith-t és Andre Drummondot kezdetni, mert ő nem írt alá hosszútávra, jövő nyáron pedig oda megy, ahova akar.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony az új vezetőedzőről, Derek Fisherről beszélt az ESPN-nek. Melo azt nyilatkozta, hogy nem akarja összehasonlítani két edző munkáját, mindenkinek megvan a saját stílusa, így nem menne bele Fisher és Mike Woodson összehasonlításába, de jelenleg arra koncentrálnak leginkább, hogy leegyszerűsítsék a játékot. Megpróbálják egyszerűen megoldani a dolgokat, de közben a részletekre nagyon odafigyelnek, ezeken dolgoznak most.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy Joe Ingles és Jared Cunningham versenyeznek az utolsó kerethelyért. Rivers elmondása szerint nagyobb szükségük van egy olyan játékosra, aki képes irányítani - Cunningham elvileg tudja ezt -, mint egy újabb kiscsatárra, ám azt is hozzátette, nem feltétlenül ez alapján hozza majd meg döntését.

A Miami Heat magasembere, Chris Andersen Jason Lesierrel (The Palm Beach Post) beszélgetett több dologról is. Elmondása szerint már a nyár elején tudta, hogy hosszabbítani fog a Heattel, teljesen függetlenül attól, hogy dönt LeBron James. A center azt is elmondta, hogy még három évig akar játszani a ligában.

A liga történetének egyik, ha nem a legjobb centere, Hakeem Olajuwon visszatért a Houston Rocketshez, és már Dwight Howarddal edz. A legenda elmondása szerint mindig is nagyon élvezte a közös munkát Howarddal, aki szerinte sokkal érettebb és magabiztosabb, mint volt. Howard viccelődött kicsit Olajuwon korával, ugyanis elmondása szerint amikor először edzettek együtt, a legendás kosaras még vele együtt csinálta a gyakorlatokat, most már csak a youtube-on mutatja meg, mit is kellene tennie.

A Chicago Bulls új hátvédje, Aaron Brooks azt nyilatkozta, hogy beszélt a korábban a csapatnál játszó, szintén Seattle-i születésű Jamal Crawforddal és Nate Robinsonnal, akik ódákat zengtek nekik a chicagóiakról. Brooks azt mondta, hogy nagyon tehetséges a keret, és azt is tudják, hogyan kell együtt, egy célért játszani. Volt ő már olyan csapatban, ahol szintén tehetséges játékosok jöttek össze, ám fogalmuk sem volt, hogyan kell egymásért is küzdeni.

Az NBA-ben komoly változásokról beszélgettek korábban - Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint a legutóbbi All-Star hétvégén -, ugyanis szó volt arról, hogy a játék felgyorsítása érdekében megváltoztatnák a büntetődobásra érvényes szabályokat. A dupla közben lefaultolt, vagy "bónusz" - kigyűlt a legalább öt csapatfault - esetén vonalra álló játékos egyet dobna, ami két pontot érne, míg akivel szemben hármas közben szabálytalankodnak, az szintén egyet dobna rá, de az hármat érne. Az átlag 47 büntetőt így meccsenként 26-ra tudnák szorítani. Az ötletet a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey és a D-Liga egykori elnöke, Dan Reed támogatta, és a D-Ligában a most következő idényben már talán ki is próbálták volna, ám Reed közben a Facebooknál kapott állást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus