Hírmorzsák 2014-10-03 (10:15)

Cousins szerint jobban jár a labda náluk támadásban, mint tavaly. DeAndre Jordan nem hosszabbít idén, jövőre fog új szerződést kötni. Webster három év múlva, 30 évesen vissza fog vonulni hátfájdalmai miatt. Spoelstra nem várja el új játékosaitól, hogy pótolják Jamest és Allent. Maxiell sokat ért az évek során, már gondol arra is, mi lesz pályafutása befejezését követően. Bass nem a körülötte lévő pletykákra koncentrál, csak a játékra. Prohorov a teljes tulajdonrészét is eladhatja 2 milliárd dollárért.

A Sacramento Kings sztárja, DeMarcus Cousins a csapat új irányítóit dicsérte. A Sacramento Bee-nek adott nyilatkozatában Cousins elmondta, hogy szinte hihetetlen, milyen könnyen álltak át az új játékra az új szerzeményekkel, sokkal jobban "folyik" a labda támadásban, nincs olyan, hogy valakinél megállna, vagy valaki túlságosan sokat cselezne vele.

A Los Angeles Clippersnél tudják, hogy DeAndre Jordan nem fog hosszabbítani idén, jövőre fog új szerződést kötni, és meg is értik ezt. Az elnök-edző Doc Rivers azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy a center nem fog elfogadni semmilyen hosszabbítási ajánlatot, de miért is tenné? Rivers szerint mindenki azt kapja, amiért megdolgozott, ez az élet rendje, és Jordannél is így lesz. Azért nem hosszabbít egyébként Jordan, mert új megállapodással hosszabb szerződést és több garantált pénzt kaphat - hosszabbítással maximum újabb 3 évre írhatna alá.

A Washington Wizards swingmanjét, Martell Webstert harmadjára műtötték a háta miatt idén nyáron négy éven belül. Ezzel kapcsolatban a játékos a Washington Postnak azt nyilatkozta, hogy tudja, nem lenne a legegészségesebb dolog, ha addig nyújtaná karrierjét, ameddig lehet, úgyhogy tervei szerint a jelenlegi szerződéséből hátralévő három évben mindent belead, amit csak tud, utána pedig visszavonul, így egészséges maradhat élete hátralévő részére. A jelenleg még csak 27 esztendős Webster elmondása szerint mindig is fiatalon akart visszavonulni. Nagyon tiszteli és szereti ezt a játékot, de csak addig akarja csinálni, amíg hasznos tud lenni, és amíg jól érzi magát.

A Boston Celticsnél Brandon Bass az egyik legrégebbi motoros, de a játékos tudja, hogy ez semmit nem garantál számára, sem helyet az aktív rotációban, sem azt, hogy nem cserélik el bármikor. Bass elmondása szerint mindig volt valami körülötte az utóbbi években, még nem kezdett úgy edzőtábort, hogy nyugodt lehetett volna, ha viszont erre koncentrálna, nem lenne motivált. Ő próbálja minél inkább leegyszerűsíteni magának a helyzetet, és nagyon reméli, hogy a csapat többi tagja is így van ezzel.

A Charlotte Hornetshez szerződő Jason Maxiell úgy írt alá új csapatához, hogy tudja, hasonlóan visszafogott szerepe lesz, mint volt előző klubjánál, az Orlando Magicnél, és nem olyan, mint 2012/13-ban a Detroit Pistonsnál, ahol 71 meccsen kezdett. Maxiell elmondása szerint sokat ért az idők során, nemcsak a kosárlabdában, hanem az életben is. Tiszteli kell az edzőt, a tulajdonost, a csapattársakat, és meg kell értetni velük, hogy ez egy karrier. Nem csak a játékról szól a dolog, hanem arról, hogy valaki olyan helyzetbe hozza magát, hogy aktív játékos-pályafutása után is képes legyen más dolgokban alkotni.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Ira Windermannek (Sun-Sentinel) azt nyilatkozta, nem is várja el, hogy a nyáron szerződtetett játékosok pótolják LeBron Jamest, Ray Allent vagy James Jonest. Úgy gondolja, teljesen máshogy kell nézniük ezt a csapatot, más szemszögből, nem is ugyanazokra az erényekre és ugyanolyan stílusú játékosokra lesz szükségük. Veszélyes lenne, ha ugyanazt a játékot várnák el ettől a garnitúrától is, de úgy érzi Spoelstra, hogy teljesen nyitott, mire lesznek képesek majd az idényben. Azt is hozzátette a tréner, hogy szerinte elég sok jó dobójuk van most is egyrészt azok által, akik már bizonyítottak ebben a szegmensben, másrészt pedig azok miatt, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy egyre jobbak legyenek.

A tegnapi Brooklyn Nets eladási hírekhez tartozik, hogy Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint könnyen elképzelhető, hogy Mihail Prohorov a teljes részét eladja a csapatból (80%) és a Barclays Centerből (45%). Az érdekesség az, hogy az orosz milliárdos 2010-ben 223 millió dollárért vette meg a csapatot, most nagyjából 2 milliárdért válhat meg tulajdonrészétől - nem véletlenül mondják vele kapcsolatban, hogy esélyes, hogy maximalizálni akarja a profitot, a siker elérése másodlagos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus