Hírmorzsák 2014-10-04 (10:30)

Young hüvelykujjában elszakadt a szalag, 8 hetet kell kihagynia - Scott szerint a legjobb hatodik ember lehet a szezon során. Jamesnek kicsit fáj a háta, a szezon folyamán rendszeresen pihentethetik. Mike Miller Blattet, Haywood pedig a Cavs által játszott támadójátékot dicsérte. Turner kezdhet Rondo helyén, még ketten vannak versenyben a posztért. McHale nem változtat semmit attól, hogy szerződésének utolsó évébe lép. A Washington máris megvált két játékosától. Markieff Morris többször is center lesz a Sunsnál. Josh Howard visszatérne az NBA-be. Októberben szavaznak az új lottery-rendszerről. A Sixers tulaja úgy érzi, nagyon jó úton járnak. Noel már a Nike termékeit viseli. Embiid pedig Eminemet és a D12-et látja a Phillyben.

Nem kezdődik jól a Los Angeles Lakers számára az edzőtábor, egy tegnapi MRI vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy Nick Young jobb hüvelykujjában teljesen elszakadt egy szalag. A kosaras a sérülést még a csütörtöki edzésen szenvedte el - Kobe Bryanttől akart labdát lopni -, hétfőn megműtik, pontos visszatérési időpontot pedig ezután fognak majd közölni, Mike Bresnahan (Los Angeles Times) viszont úgy tudja, hogy körülbelül 8 hetet kell majd kihagynia. Youngról egyébként vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta, hogy szerinte mindene megvan ahhoz, hogy a legjobb hatodik ember legyen a most következő szezonban.

A Cleveland Cavaliers sztárjának, LeBron Jamesnek fájt a háta, de péntekig az edzések teljes terjedelmében ott volt a csapattal és edzett is a többiekkel. David Blatt vezetőedző azt nyilatkozta, hogy könnyen elképzelhető, hogy Jamest pihentetni fogja az alapszakasz során annak érdekében, hogy a rájátszásban frissebb legyen, de egyelőre nem terveznek előre ezzel kapcsolatban semmit - tehát nem ültek le és beszélték még meg, mely meccseket vagy edzéseket hagyja majd ki LeBron, de ez is megtörténhet majd a későbbiekben. James még a média napon azt mondta, hogy 29 éves és még mindig képes a "gyűrű fölött" játszani, ehhez nem kellett még csak súlyt vesztenie sem, legalábbis nem karrierje ezen pontján.

A David Blatt által játszatott Princeton Offense-t egyébként nagyon élvezik a játékosok, Mike Miller például valahol a zseni határára teszi jelenlegi mesterét. Brandan Haywood is azt mondta a Slam magazinnak, hogy nagyon tetszik neki a támadójáték, nagyon sokat jár a labda, ami szerinte a kulcs a jó kosárlabdához. Nem egy-egyeznek túl sokat, sokszor kerül át a játékszer a pálya egyik oldaláról a másikra, ami szintén fontos. A Spurséhez hasonló szerinte a játék, olyan pontosan és gyorsan járatják a labdát. Haywood szerint leginkább ezt gyakorolják, ezt kéri tőlük Blatt folyamatosan.

A Boston Celticsnél Rajon Rondo nagyjából egy hónapot hagy ki az alapszakasz elején. Brad Stevenst kérdezték, hogy ki kezdhet a helyén, a tréner pedig annyit elmondott, hogy Avery Bradley biztosan nem, legalábbis nem tervezi ezt jelenleg. A hírek szerint hárman vannak versenyben a kezdő PG posztért: Evan Turner, Phil Pressey és Marcus Smart, és közülük az utolsóként igazolt Turner "vezet" egyelőre a versenyben.

A Houston Rockets vezetőedzőjét, Kevin McHale-t egyáltalán nem érdekli, hogy szerződésének utolsó évébe lép, ugyanúgy áll a munkához, mint a kontraktus első évében. Elmondása szerint ha egy játékos jobban játszik csak azért, mert lejáró, megkérdőjelezi a személyiségét, és ugyanígy van az edzőkkel is. Ő a tőle telhető legtöbbet fogja dolgozni, hogy minél jobb csapat legyenek, aztán ez vagy elég lesz vagy nem. Voltak olyan játékosok, akik szerint túl szigorú, mások szerint pedig 1-1 emberrel keményebben kellett volna bánnia. 14-15 fős keretnél nem fog mindenkivel személyes kapcsolatot ápolni, ezt régóta megtanulta, de az a feladata, hogy az állomány minden tagja ismerje a rendszert és meglegyen az önbizalma ahhoz, hogy teljesíteni tudjon, ha pályára kerül. McHale azért nem lehet nyugodt - sem Jeff Van Gundy, sem Rick Adelman nem kapott hosszabbítást a tulajdonostól, Leslie Alexandertől első szerződésük lejártát követően.

A Washington Wizards megkezdte a keretszűkítést, miután hajnalban megváltak Vander Blue-tól és David Stocktontól.

A kétirányítós játék gyors kosárlabdát ígér a Phoenix Sunstól, ehhez pedig a magasabb posztokon is alkalmazkodni kívánnak Jeff Hornacekék: a nemrég hosszabbított Markieff Morris twitteren jelezte, hogy a tréner megmondta neki, sokszor fog ötös poszton játszani, ha tovább akarják gyorsítani a tempót.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy Josh Howard jelenleg Las Vegasban edz annak reményében, hogy egy NBA csapat meghívja még az edzőtáborába. Howard a hírek szerint arra is nyitott, hogy újra a D-Ligában játsszon. Az egykor kiváló swingman nyáron a New Orleans Pelicans csapatában volt, de mindössze három mérkőzésen lépett pályára.

E hónap folyamán Board of Governors ülés lesz, ahol a 30 tulajdonos szavazni fog az új lottery-rendszerrel kapcsolatban. Az új szabályok szerint a négy legrosszabb csapat ugyanannyi, 12%-os eséllyel indulna az 1/1-ért, a legrosszabb mérleggel végző pedig a hetedik helynél nem csúszhat hátrébb - eddig ez a negyedik hely volt. A négy legjobb mérleggel PO-ba nem jutó csapat 0.5, 1, 1.5 és 2.5 százalékos eséllyel rendelkezne az első pickre, és megnőne az esélye jelentősen annak is, hogy a legjobb hat közé kerüljenek. A várakozások alapján megszavazzák majd az új rendszert, de nem tudni, hogy azonnal érvénybe lép-e.

A Philadelphia Sixers többségi tulajdonosa, Joshua Harris az nba.com-nak azt nyilatkozta, szerinte hatalmas lépéseket tettek a nagy csapattá válás felé abban a 17 hónapban, mióta Sam Hinkie a csapatnál van. Van egy csomó sapka alatti helyük, két első körös pickjük a következő drafton, számtalan második körösük, több európai játékos játékjogát birtokolják, van két magasemberük Joel Embiid és Nerlens Noel személyében, akikben benne van, hogy a franchise húzóemberei lesznek hosszú éveken keresztül, és náluk van az év újoncának megválasztott Michael Carter-Williams is. Harris elmondása szerint annak ellenére, hogy nem nagyon költenek idén sem, készek erre a jövőben.

A végére pedig még több Sixers. Egyrészt Nerlens Noel tegnap elárulta, hogy többé nem a Reebok termékeit viseli, Nike-ban tréningezik az edzőtáborban. Másrészt Joel Embiid újragondolta az Eminemet és a D12-et ábrázoló képet... a főszerepben Sam Hinkie:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus