Hírmorzsák 2014-10-06 (11:30)

Faried 5 évre 60 millió dollárért hosszabbított a Nuggets-cel. 9 évre 24 milliárd dollárért megegyezett a liga az ESPN-nel és a TNT-vel, háromszor annyi pénz folyik majd be tőlük, mint eddig. Melo szívesen játszana a riói olimpián. Josh Smith-t dicsérik a Pistonsnál. Marvin Williams elfogadta azt, amilyen játékos. Popovich valószínűleg Duncan visszavonulása után is marad a Spurs edzője. Howard örül, hogy túl hamar tért vissza anno hátsérülése után. Nash-nek kiment a bal bokája. Harrison Barnes nem fog annyit egy-egyezni, többet kell passzolnia. Arthur szívesen maradna Denverben.

A Denver Nuggets magasembere, Kenneth Faried megegyezett a csapattal - az erőcsatár Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint 5 éves, 60 millió dolláros kontraktusban állapodott meg a coloradóiakkal. Sok pénznek tűnik ez első látásra, de talán nem véletlen, hogy a Denver belement, ugyanis...

...amerikai idő szerint ma reggel jelenti be Adam Silver hivatalosan is, hogy a liga megegyezett az ESPN-nel és a TNT-vel a TV-szerződés meghosszabbításáról. Az új kontraktus a New York Times értesülései szerint 9 évre 24 milliárd dollárról szól majd - nagyjából 2.7 milliárd éves szinten, ami körülbelül háromszorosa a jelenleginek -, és a 2024/25-ös idényig lesz érvényben.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a New York Daily Newsnak elárulta, nagyon is nyitott arra, hogy 2016-ban játsszon a riói olimpián. Melo azt is elmondta rögtön, hogy ha pályára is lép az ötkarikás játékokon, akkor ez lesz az utolsó fellépése ilyen eseményen, hiszen a negyedik olimpiájáról lenne szó. Senkivel nem beszélt erről, azt hallotta, hogy Kevin Durant játszani akar, meg azt is, hogy LeBron James szerint erről még korai beszélni, és ez szerinte is így van. Két év van még addig, és senki nem tudja, mi fog történni, de örülne neki, ha ott lehetne még egyszer.

A Detroit Pistons játékosa, Josh Smith állítólag nagyon kapkodja magát eddig az edzőtáborban - Smith a legtöbbször igazi posztján, erőcsatárként játszik. A csapat edzője (és elnöke), Stan Van Gundy az MLive-nak elmondta, védekezésben nagyon aktív Smith, azt csinálja, amit szeretnének, és ezt mások is észreveszik. SVG szerint játékosa a liga legjobb négyes posztos védői közé emelkedhet újra, és ez lenne az első lépés, hogy a Pistons igazi vezéreként tekintsenek rá. Van Gundy szerint Smith is tudja, hogy az ilyesfajta tisztelet kivívásához győzelmekre van szükségük. Ez a lényeg, mert ha jönnek a sikerek, az emberek másképp néznek rád. Ha úgy tekintenek rád, mint akinek a győzelmekben kulcsszerepe van, az pedig megváltoztat mindent.

A Charlotte Hornets új csatára, Marvin Williams a Charlotte Observer munkatársának elárulta, megbékélt már azzal, hogy tripladobásra és védekezésre használják. A 2005-ös draft 1/2-es választottja azt mondta, nem fog semmi olyat csinálni, amit nem tud. Úgy érzi, mindenkinél eljön egy időpont, amikor el kell fogadnia, hogy kicsoda, és nem azt, hogy minek gondolja magát. Nem akarja senki megmondani az embereknek, mik lehetnek vagy mik nem, de a pályafutás bizonyos pontján ezt már magától kell látnia mindenkinek. Steve Clifford vezetőedző azt mondta, Williams kiváló védő egyénileg - pl. pick-and-roll elleni védekezésben -, és jó a reakcióideje ahhoz, hogy csapatban is jó védő legyen. Okos játékos, mert amikor üresen van, dob, ha pedig nem, akkor passzol.

A San Antonio Spurs legendás trénere, Gregg Popovich arról beszélt a Washington Postnak, mi lesz azután, hogy Tim Duncan visszavonul. A vezetőedző szerint ha Duncan nem lesz már ott edzésen, szomorú lesz, nagyon fog neki hiányozni. Nagyon nehéz lesz neki ez a helyzet, de amíg ez meg nem történik, nem kezd már el most boldogtalan lenni. A tréner azt is elmondta, hogy nagyon is lehetséges az, hogy marad továbbra is a Spurs edzője. Korábban többször is mondta, hogy Duncannel együtt visszavonul ő is, szerinte logikus és okos döntés is lenne ez, de Tony Parkernek és Manu Ginobilinek is tett egy-egy ígéretet. Amikor ők hosszabbítottak, tudni akarták, hogy ő lesz-e a csapat edzője, és azt mondta nekik, hogy igen, így nem hagyhatja cserben őket sem.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Adrian Wojnarowskival (Yahoo Sports) beszélgetett a Los Angeles Lakersnél töltött időkről. Elmondása szerint várnia kellett volna a visszatéréssel hátsérülése után, de nem bánja, hogy nem így tett, és azonnal játékra jelentkezett. Több információ is napvilágot láthatott volna arról, milyen súlyos volt a sérülése, de nem így történt. A jó dolog az, hogy más komolyabb baja nem lett, a vállsérülése magától rendbe jött, viszont hosszútávon szerinte nagyon jól járt azzal, hogy a hátsérülésből hamar tért vissza, vastagabb lett a bőr a képén. Mindig is azt tanították neki, hogy soha nem mutassa ki a fájdalmát, a gyengeségeit, a félelmeit, mindig mosolyogjon. Ettől függetlenül örül annak, ami történt, úgy érzi, jobb ember lett ezáltal.

Howard volt csapattársánál, Steve Nash-nél máris kezdődnek a sérülések: a Lakers szombati edzésén kiment a bal bokája. A gond szerencsére nem volt nagy, még a hétvégén visszatért a tréningekhez a kanadai játékmester.

A Golden State Warriors kiscsatára, Harrison Barnes pénteken adott interjút a San Jose Mercury Newsnak. Elmondása szerint azoknak az időknek most egyelőre vége, amikor neki 1-1-ben kellett megvernie az emberét. Mást fog játszani, mint korábban, ehhez próbál most hozzászokni, illetve ahhoz, hogy mikor és hogyan juthat dobáshoz. Nagyon sokat fog mozogni, hátsó befutásokat csinálni, illetve spot up dobások fognak neki jutni leginkább. Steve Kerr vezetőedző azt nyilatkozta, hogy azt próbálják megértetni Barnesszal, hogy járassa a labdát, ne vigye be a tömegbe - ha például érzi, hogy jön a besegítő védő, akkor ne erőlködjön, hanem passzoljon. Ha ezt sikerül megcsinálni 2-3-szor, jóval jobbak az esélyek arra, hogy üresből dobhat valaki. Ehhez azonban bízni kell a csapatjátékban és a társakban.

Denverrel kezdtük, velük is fejezzük be: Darrell Arthurnek lejár a szerződése idény végén, de a játékos a Denver Postnak azt nyilatkozta, szeretne hosszabbítani a coloradói együttesnél. Arthur azt mondta, hogy az édesanyja most volt nála pár hetet, nagyon tetszik az egész családnak a város atmoszférája, szeretik az embereket, ő pedig a csapatot imádja, szóval gyakorlatilag mindennel nagyon elégedettek. Szerinte egy igazi család az egész Nuggets, tárt karokkal várnak mindenkit, és nagyon is szeretné, ha Denver lenne az otthona hosszútávon is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus