Hírmorzsák 2014-10-07 (11:00)

Rubiónak 4 évre 48 milliót ajánlott a Wolves, de visszadobta. Shaq szerint Westbrooknak vissza kell venni ahhoz, hogy a Thunder sikeresebb legyen. Nick Youngot megműtötték, 8 hetet hagy ki. Josh Smith hármason is fog játszani, nem beszéltek egyelőre Monroe-val. Kerr szerint még mindig túl sok labdát adnak el, Bogut és Curry is egyetért. MCW a jelenre koncentrál, nem a jövőre. Pierce szerint a Nets középszer, de ők voltak az A, a Clippers pedig a B terve. TV-szerződés: Deron Williamsék már a lockoutra készülnek, LeBronék el akarják törölni a maximum szerződést? A Jazz egy 5 éves, leukémiás kisfiúnak adott egynapos szerződést (videó).

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves a közelmúltban beajánlott Ricky Rubiónak egy 4 éves, 48 millió dolláros szerződést, amire azonban Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint a spanyol irányító már nemet is mondott, több pénzt akar.

Shaquille O'Neal a nola.com-nak nyilatkozott a minap, amelyben szóba került az Oklahoma City Thunder és két sztárjuk, Kevin Durant és Russell Westbrook. Shaq szerint a kosártörténelemben minden egyes ilyen kétszemélyes hadseregnél az egyik játékosnak vissza kellett venni kicsit ahhoz, hogy a csapat sikeres lehessen, Westbrook pedig ezt nem tette meg szerinte, legalábbis nem eléggé. A csapat érdekében ezt valamikor meg kell tennie, és amíg ezt nem tanulja meg, addig nehéz idők várnak a Thunderre, mert szerinte Durant a vezér, de Westbrook állandóan úgy van vele, hogy majd ő oldja meg, mert a másik nem képes rá. A csapat és Scott Brooks vezetőedző egyébként azt nyilatkozták korábban, hogy az egész csapatnak áldozatokat kell hoznia azért, hogy sikeresebbek legyenek.

A Los Angeles Lakersnél megműtötték Nick Young jobb hüvelykujját, és a csapat 8 hetes felépülési idővel számol esetében.

A tavalyi pocsék szezon ellenére a Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Josh Smith hármas poszton is fog játszani. Legtöbbször erőcsatárként használják majd, de a Detroit Free Press úgy tudja, hogy a Smith - Andre Drummond - Greg Monroe hármast próbálgatni fogja SVG az előszezon második felében. Monroe egyébként tagadta, hogy korábban azt mondta volna, nem akar Smith mellett játszani, és ezt meg is beszélte Van Gundyval, a két játékos azonban még nem ült le ezt megvitatni. Smith elmondása szerint ezt a diskurzust nem neki kell erőltetni, hanem annak, akiről olyan pletykák terjengnek, hogy a csapattársát próbálta meg becsmérelni.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a Bay Area News Group munkatársának nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy egyelőre nem nagyon sikerült javítani azon a problémán, hogy sok labdát adnak el. Kerr szerint egyszerűen nem figyelnek oda, túl könnyelműen járatják a labdát sokszor. Az edzőtábor előtt azt gondolta, az a legnagyobb változtatás, amit meg kell tenniük a következő idény előtt, hogy egyszerűen játszanak, a biztosat játsszák meg, odafigyelnek arra, hogy kevés labdát adjanak el. Ez sokat segítene a védekezésükön is és jobb ritmusuk lenne támadásban, de ez nem egy egyszerű folyamat, nagyon sok munkába telik. Egyelőre alapdolgokat, passzolási gyakorlatokat végeznek az edzőtáborban, de nincs túl sok fejlődés ebben a tekintetben. Ha ezt nem teszik meg, nem tudnak a következő szintre lépni: lesz pár jó meccsük, aztán pedig pár gyenge.

Tavaly egyébként 15.2 eladott labdája volt a Warriorsnek meccsenként, a PO-ban pedig ez felment 17.3-re. A gárda ausztrál centere, Andrew Bogut is egyetértett edzőjével, hogy ezen változtatniuk kell, úgy érzi, rossz szokás az, hogy figyelmetlenül, túl sokat kockáztatva passzolnak. Steph Curry szerint is le kell csökkenteniük az eladott labdák számát, mert ez végzetes lehet a számukra, azt is hozzátette, hogy nem szabad túlreagálni a dolgot. Továbbra is agresszívnek kell lenniük a pályán, a szabadságra szükségük van a jó támadójátékhoz, de tudják, hogy 17-18 eladott labda nagyon nehéz helyzetbe hozza őket. A 82 meccses alapszakasz során talán meg lehet lenni ilyen statisztikával is, de ez több győzelemnyi különbséget is jelenthet a végső elszámolásnál.

Bár a Philadelphia Sixersnél nagyjából mindent a jövőre tesznek fel, irányítójuk, Michael Carter-Williams csak arra koncentrál, hogy minél sikeresebbek legyenek a jelenben. MCW a Philly.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy nem ülhet ölbe tett kézzel, és várhatja csak a jövőt. Tudja ő is, hogy mindenki a jövőben látja a reményt, de szerinte az nem lesz olyan fényes, mint amilyennek képzelik, ha nem mennek keresztül szükséges dolgokon a jelenben, ezért csak az lebeg a szeme előtt, hogy most is a lehető legjobbak legyenek.

A Washington Wizards veterán kiscsatára, Paul Pierce David Aldridge-dzsal (nba.com) beszélgetett. Úgy gondolta még a nyár elején, hogy hosszabbítani fog a Brooklyn Nets-cel, de Billy Kingék soha nem is tettek neki ajánlatot. Nem is nagyon tudta, mi történik a Netsnél, mert hallotta, hogy csökkenteni akarják a költségeket, és úgy érezték, nem bajnokesélyesek. Szerinte a brooklyni együttes a középmezőnyben van, márpedig ha valahol nem akar lenni, akkor az a középszer. Azt gondolta, hogy a Los Angeles Clippers lesz a B terv, de nem tudta, hogy a Nets belemenne-e egy sign-and-trade-be velük, Doc Rivers pedig az MLE-t elhasználta Spencer Hawes leigazolására. A saját kezébe akarta venni a sorsát, ekkor döntött a fővárosiak mellett.

A liga pénzügyei természetesen az új TV-szerződés aláírása után még jó ideig központi témát szolgáltatnak majd. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint jelenleg évi nagyjából 35 millió dollárt szereznek a csapatok a TV-társaságokkal kötött szerződésből - ez mehet fel évi 70 és 100 millió dollár közé a "következő ciklusban", 2016-tól kezdve. LeBron James azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy minél előbb szeretnék az új kollektív szerződést megkötni - ha nem lesz megegyezés, szinte biztosan kilépnek a játékosok 2017 nyarán. Deron Williams ugyanzt mondta a New York Daily Newsnak. A Nets szakszervezeti képviselője szerint már a júliusi összejövetelen is azt beszélték meg, mindenki készüljön fel előre egy lockoutra 2017 nyarán - annak ellenére, hogy az új vezetés miatt reménykednek a megegyezésben -, mert a múltkor nagyon sok pénzről mondtak le, ezt pedig most valószínűleg nem fogják megtenni.

LeBron azt is elmondta, hogy ha Adam Silverék azzal próbálkoznak a tárgyalásokkor, hogy van csapat, amelyik még veszteséges, akkor ezt nem fogják bevenni. Brian Windhorst (ESPN) még tegnap este hozta nyilvánosságra, hogy értesülései szerint LeBronék drasztikus emelést várnak a maximum szerződéssel kapcsolatban - vagy azt, hogy teljesen el is töröljék, azaz mindenki annyit kaphasson, amennyit nem sajnál adni neki egy klub. A jelenlegi szabályok szerint egyébként a maximum mértéke a legalább 10 idényt lehúzó játékosoknál több mint 6 millióval, a 7-9 NBA szezonnal rendelkezőknél pedig több mint 4 millióval fog nőni így is. James az Ohio Media Groupnak tagadta, hogy Chris Paul és ő szeretnék eltörölni a maximum fizetéseket.

Az idei draft 55. helyén kihúzott Semaj Christon az Oklahoma City Thunder d-ligás csapatánál, az Oklahoma City Blue-nál fog aláírni, itt kezdi meg profi karrierjét. Christon a draft éjszakáján került a Thunderhez, és játszott a gárda nyári ligás együttesében is.

A végére pedig egy szép gesztus: a Utah Jazz egynapos szerződést adott egy ötéves kisfiúnak, JP Gibsonnak, akinél két éve diagnosztizáltak leukémiát. Tegnap meg is volt a bemutatója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus