Hírmorzsák 2014-10-07 (20:30)

Hardennel próbálják meg 2016-ban Houstonba csábítani Durantet. Morey beszélt az idei nyárról, és arról, hogy szerinte a legjobb döntést hozták Parsons elengedésével. Cuban letette a voksát Parsons mellett, amint elszálltak az esélyeik Melónál. Ray Allen elkötelezte magát a Cavshez (ellentmondó információk)? Az új TV-szerződés nem lesz hatással Aldridge új kontraktusára. McDonough-ék már számoltak a megnövekedő fizetési sapkával Bledsoe-ék szerződésénél. Len jobb kisujja eltört, legalább egy hetet kihagy. Riley a 2016-os nyárra tartogatja a sapka alatti helyet. T-Mac győztes kosara Kínából (videó).

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets 2016-ban be fog próbálkozni az azon a nyáron szabadügynökké váló Kevin Durantnél, és James Harden kapja majd az egyik főszerepet a többszörös pontkirály meggyőzésében. A GM, Daryl Morey azt nyilatkozta, hogy a nagy dobásra készülnek továbbra is, a bajnoki cím megnyerése a céljuk, és csak az érdekli őket, hogyan tudják ezt elérni. Két nyáron bejött nekik a terv, de ahhoz, hogy James Hardeneket és Dwight Howardokat tudjanak szerezni, nagy terveket is kell szövögetniük.

Idén nyáron Bosh nem jött össze nekik, de nem mindig lesz ez a helyzet. Ha sikerült volna megszerezniük, akkor most mindenki máshogy beszélne a Rocketsről, ezek után viszont a legjobb utat kellett választaniuk: ez volt Chandler Parsons elengedése. A jelen helyzetben úgy érzi Morey, hogy a legjobb döntést hozta, de majd a végén derül ki, hogy jól vagy rosszul választott.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban is beszélt Steinnel Parsonsról. Elmondása szerint azt mondta a kiscsatárnak a szabadügynökpiac nyitása után, hogy nagyjából 10% esélyt éreznek arra, hogy Carmelo Anthonyt meg tudják szerezni. Volt egy időszak, mikor úgy tűnt, egyre jobb sanszuk van erre, ám utána egy ideig nem hallottak Melo és képviselői felől, és tudták, hogy nincs már esélyük. Ekkor azt mondta Cuban Parsonsnak, hogy bár a történelem legidiótabb tulajdonosának tűnhet, de akkor is leteszi mellette a voksát, ha LeBron James időközben úgy dönt, hogy aláír hozzájuk.

Állítólag Parsons ügynökei egy 4 éves, 48 millió dolláros szerződést akartak a Houstontól, mielőtt jött a Mavs ajánlata. A hírek szerint Parsonsra a Cleveland Cavaliers is próbált rámozdulni, és azt mondták neki, hogy ha James nem ír alá hozzájuk, akkor őt választják.

Cuban szerint Anthonyra és Jamesre kevés esélyük volt, de meg kellett próbálniuk, hiszen olyan játékot soha nem nyerhetnek meg, amit el sem kezdenek játszani. A velük való tárgyalás legalább annyira szólt egy bizonyos kapcsolat megalapozásának, kialakításának, mint annak, hogy aláírjanak a Dallashoz. Cuban azt is elmondta, hogy amikor valaki RFA, meg kell nézni, mennyiért engedik el, és az alatt nem szabad ajánlani. Mikor megtették a szükséges vizsgálatokat és számolgatások, rájöttek, hogy sokkal drágábbak lesznek a játékosok, mint a korábbiakban, így jött Parsons szerződése is.

Ha már szóba került a Cavs, akkor folytassuk velük: egy Glenn Moore nevű újságíró hozta nyilvánosságra, hogy Ray Allen a Cleveland Cavaliers játékosa lesz. Ezt egyelőre semmilyen mérvadó hírforrás nem erősítette meg - Sam Amico (FOX Sports Ohio) cáfolta is, hogy mindez már megtörtént volna, és a triplakirály állítólag még mindig gondolkodik azon, hogy visszavonuljon-e. Stein is úgy tudta amerikai idő szerint ma délelőtt, hogy ma nem várható sem szerződéskötés, sem bejelentés, hogy Allen döntött-e.

Joe Freeman (Oregonian) forrásai szerint az új TV-szerződés nem lesz hatással arra, hogy LaMarcus Aldridge hosszútávú szerződést ír majd alá a Portland TrailBlazersszel a következő nyáron. Aldridge a sapka 30%-ára lesz jogosult a maximum szerződéssel, legyen az bármennyi, utána pedig évente 7.5%-ot fog nőni a fizetése.

A Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough az Arizona Republicnak nyilatkozott a csapat nyári dolgairól - többek között hosszabbítottak Eric Bledsoe-val, Markieff és Marcus Morrisszal. McDonough azt mondta, hogy az új TV-szerződéstől függetlenül is úgy gondolták, jó üzletet kötöttek játékosaikkal, a bevételek növekedése viszont jócskán megváltoztatja majd a liga pénzügyi viszonyait. Tudták a tárgyalásokkor is, hogy ez be fog következni, ezt is bekalkulálták, mikor megegyezésre jutottak a három emberrel. A szakvezető azt is hozzátette, hogy mivel a legtöbb játékossal hosszútávú megállapodásuk van, a sapka pedig drasztikusan fog emelkedni, így minden lehetőségük meg lesz arra, hogy még további játékosokat igazoljanak a jelenlegi mag mellé.

Szintén a Phoenixhez tartozik, hogy centerük, Alex Len újra lesérült, a jobb kisujja tört el. Egy hét múlva, 15-én vizsgálják meg újra állapotát.

A Miami Heatnél is tervezgetnek már, erről Pat Riley a Sun Sentinelnek beszélt. A floridaiaknak csak két játékosuk van, akiknek a szerződése 2016 után is fut (Chris Bosh és Josh McRoberts). Riley elmondása szerint jövő nyáron is komoly szereplők lehetnek a piacon - Dwyane Wade, Luol Deng és Danny Granger is kiléphetnek kontraktusaikból -, de azt is megkérdezték tőle, hogy a 2016-os nyáron meglévő sapka alatti helyükből áldozna-e, erre pedig azt mondta, hogy jelen állás szerint úgy gondolja, hogy inkább nem.

A végére pedig Tracy McGrady győztes dobása a kínai bajnokságból:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus