Hírmorzsák 2014-10-09 (11:30)

Pierce és Noah pénzbüntetést, négy Wizards játékos eltiltást kapott. Popovich szerint nyerni akartak az Alba Berlin ellen. Danny Green rosszul sikerült képkiírása a Holokauszt Emlékközpontból. Faried nem érez nyomást az új szerződése miatt. Scott azt akarja, hogy kevesebb hármast emeljenek rá, inkább a betöréseket erőltessék. Boozer kész új lapot nyitni karrierjében. Lin szerint a munkamorál és a részletek elemzése az, amiben Kobe jobb, mint Melo vagy Harden. Pau Gasol nem akar még egyszer szabadügynök lenni. Dennis Lindsey Exumról beszélt. Dahntay Jones hálás a Jazznek a lehetőségért. A Cavs Brazíliában sziesztázik (videó), Cousins pedig Stauskast kapta le az első fizetés után.

Megvannak a szezon első eltiltásai és pénzbüntetései - nem meglepő módon a paprikás hangulatú Chicago Bulls - Washington Wizards meccshez kapcsolódóan. A két főszereplő, Joakim Noah és Paul Pierce fejenként 15.000 dolláros büntetést kaptak - a francia center a lökdösődés megkezdéséért, Pierce pedig azért, mert meglökte az ellenfél fejét. Rajtuk kívül a fővárosiak négy játékosa, Nené, DeJuan Blair, Xavier Silas és Daniel Orton pedig 1-1 mérkőzésre szóló eltiltásban részesültek, amelyet az alapszakasz első mérkőzésén fognak letölteni - őket azért meszelték el, mert elhagyták a kispadot a lökdösődéskor, ami tilos.

A San Antonio Spurs is reflektorfénybe került. Egyrészt tegnap este egy buzzer-beaterrel 94-93-as vereséget szenvedtek az Alba Berlintől Németországban. A bajnok vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta a találkozót követően, hogy nyerni akartak, de "az Alba szétrúgta a s*ggünket", a tréner szerint nagyon jól játszott a német alakulat.

Másrészt Danny Green egy még kevésbé pozitív kicsengéssel került a hírekbe: tegnap járt a berlini Holokauszt Emlékközpontban, és bár az instagramjára még azt írta, hogy a történelem nagyon sok kis darabja, részlete gyűlt össze a teremben, tragikus, szomorú dolgok, a facebookra a kép már egy "Egyszer meg kellett tennem, LOL #holocaust" kiírással ment ki. Green később törölte mindkét képet, majd elnézést kért twitterén.

Kenneth Faried hosszabbítása ma hajnalban lett hivatalos, és a Denver Nuggets erőcsatárát meg is kérdezték, nem érez-e plusz nyomást amiatt, hogy most elég keményen meg kell dolgoznia a pénzéért, fel kell nőnie egy 12.5 millió dolláros játékos szintjére. Faried azt mondta a Denver Postnak, hogy ez egyáltalán nem érdekli, nem érez nyomást, mert ez csak pénz, nem nagy dolog. Imádja a kosárlabdát, úgyhogy a továbbiakban is úgy fog játszani, ahogy eddig.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta a csapat keddi edzése után, hogy szeretné, ha sokkal kevesebb triplát vállalnának a most következő idényben. A tréner azt akarja, hogy sokkal több betörése legyen a csapatnak. A Lakers az első előszezonmeccsén csak 10-szer próbálkozott a triplavonalon túlról, erre Scott azt mondta, hogy nagyon is ki van békülve a gondolattal, hogy ez így legyen a továbbiakban is, de hozzátette, hogy ha 10-15 vállalás között maradnak, az is jó elegye szerinte a védelemmegbontásnak és a kinti dobásoknak. Tavaly, Mike D'Antoni irányítása alatt egyébként meccsenként 24.8-szer próbálkoztak kintről.

Szintén az aranysárga-lilák: Carlos Boozer készen áll arra, hogy tiszta lappal indítsa karrierjét. Az erőcsatár a Los Angeles Daily Newsnak azt mondta, hogy a Chicago Bulls már csak a visszapillantó tükrében létezik, ők is új szezont indítanak és a Lakers is, azt is hozzátette viszont, elégedett eddigi teljesítményével Los Angelesben, és tetszik neki az a szerep, amelyet Scott szán neki.

Még mindig a Lakershez tartozik, hogy a gárda irányítóját, Jeremy Lint arról kérdezte Bill Oram (OC Register), hogy mi a különbség Kobe Bryant, valamint Lin két ex-csapattársa, Carmelo Anthony és James Harden között. Lin szerint a munkamorál, Kobe keményebben dolgozik, mint az előbb említett másik két sztár, és a részletekbe sokkal jobban belemerül.

A Bullsnál Boozert Pau Gasol váltotta gyakorlatilag, aki a Basketball Insidersnek mesélt a nyári eseményekről. Elmondása szerint nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, nagyon stresszes volt számára ez az időszak, úgyhogy nem is nagyon akar még egyszer szabadügynök lenni. Állandóan csörgött a telefonja - annyit, hogy olyan pillanatai is voltak, mikor egyszerűen elrakta valahova a telefonját, csak hogy ne hallja, azt se tudja, ki hívta olyankor. Megpróbált azért mindenkinek válaszolni, akinek csak tudott, mert nem akart tiszteletlen lenni senkivel, de nem gondolta volna, hogy ilyen káosz lesz ez a nyár. Nehéz volt meghoznia a döntést, hogy lelépjen egy olyan csapattól, amellyel sok sikert élt meg, utána pedig azt kellett eldöntenie, hol akar játszani.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey a The Salt Lake Tribune-nak nyilatkozott arról, hogy a tavalyi Nike Hoop Summiton látták először a gárda egyik idei első körös draftoltját, Dante Exumot, cssak ezt követően nézte meg jobban magának az ausztrál játékost. Akkor inkább kettest vagy hármast játszott, és nem is tudták, hogy annyira jó passzoló, amennyire ténylegesen az. Egy kis utánajárás kellett ahhoz, hogy megtudják, mennyire jól lát a pályán, de már akkor is nagyon tetszett nekik, mennyire magas, mennyire hosszú végtagokkal rendelkezik, milyen gyors, és mennyire jó felépítése van, milyen jól lehet majd felerősíteni.

Szintén Jazz: egyelőre csak nem garantált szerződéssel van a csapatnál a védekezőspecialista Dahntay Jones, de a Salt Lake Tribune-nak elmondta a dobóhátvéd, nagyon hálás a Jazznek azért, hogy lehetőséget adtak neki. Szerinte azért van most a keretben, hogy dolgozzon, védekezzen, és kicsit vezér is legyen a fiatalok között. Biztosítania kell, hogy jár a labda támadásban, és hogy eleget beszélnek védekezésben - összességében nagyon tetszik neki, hogy egy ilyen fejlődésben lévő együttes tagja lehet.

A végére a szórakozás: a Cleveland Cavaliers Brazíliában van éppen, és a Miami Heat elleni mérkőzésre "készülnek" a tengerparton - ezen a linken megnézhetitek Shawn Marion videóját, pontosan hogyan is.

A Sacramento Kings sztárja, DeMarcus Cousins saját csapattársát, Nik Stauskast kapta le, ahogy az az "első csekkről" készít fotót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus