Hírmorzsák 2014-10-11 (10:45)

Chandler egy pillanatra sem hitte el, hogy Melo elhagyja a Knickset. A Mavsnél Ellis bal térdével vannak gondok, ma hajnalban Felton jobb bokája is megsérült. Anthony szerint is fel kell készülni a 2017-es lockoutra. Durant nem érti, miért kellene lemondaniuk a garantált kontraktusokról a maximum szerződések eltörléséért. Wade szerint türelmesnek kell lenniük, hiszen új csapatot építenek. A Warriors GM-je szerint Thompson hosszú ideig a csapat játékosa marad. Diaw évi fél milliót kereshet csak azzal, ha három meghatározott időpontban súlyhatár alatt marad. A Rockets Covingtontól szabadulna, a Jazz kitette Bostot és Murphyt.

A Dallas Mavericks régi-új centere, Tyson Chandler azt nyilatkozta a Washington Postnak, hogy soha nem is gondolta, hogy Carmelo Anthony otthagyja a New York Knickset. A középjátékostól azt kérdezték, megpróbálta-e meggyőzni Melót arról, hogy igazoljon Dallasba - ők voltak az egyik kérői -, amire Chandler annyit mondott, hogy nem túlságosan. Beszélt Anthonyval, mert nem lett volna helyes, ha nem teszi, de egy pillanatig sem gondolta, hogy a kiscsatár eljön New Yorkból. Ha valamelyik csapatért otthagyta volna a Knickset, akkor az talán a Lakers lett volna, de nekik meg nem volt elég erős a játékosállományuk.

A Dallashoz tartozik az is, hogy Rick Carlisle vezetőedző bejelentése szerint Monta Ellis meghúzta a bal térdét a csütörtöki edzésen, így sem ma hajnalban nem játszott, sem a következő előszezonmérkőzésen nem fog pályára lépni. A Thunder elleni, ma hajnali összecsapáson Raymond Felton jobb bokájára érkezett le Anthony Morrow, Feltont le kellett támogatni, de bővebbet nem tudni, mennyire súlyos a probléma.

Az előbbi érintett, Carmelo Anthony más témában nyilatkozott: Melo Ian Begley-vel (ESPN New York) beszélgetett, és elmondta, jobb ha a játékosok és a tulajdonosok is felkészülnek a 2017-es lockoutra, ebben az esetben pedig utóbbiak már nem mondhatják, hogy pénzt veszítenek. Anthony hozzátette, hogy a lockout a legrosszabb eset jelenleg, de pont ezért kell erre készülniük. Nem kell senkinek erre koncentrálnia minden idegszálával még, de észben kell tartani, hogy ez egy nagyon is reális lehetőség lesz kevesebb mint 3 év múlva.

Maradjunk a következő kollektív szerződésnél: az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant az ESPN Dallas munkatársának elmondta, egyáltalán nem ért egyet azzal, amit a Mavs tulajdonosa, Mark Cuban javasolt, hogy a maximum szerződés eltörléséért mondjanak le a játékosok a garantált szerződésekről. Szerinte ennek semmi értelme nincs, nem is érti, miért tennék ezt, csak azért, mert kértek valamit. Durant azt mondta, hogy nagyon sok mindent megosztana a nagyvilággal ebben a témában, van véleménye a dolgokról, de ez még nem az az időpont, amikor el kell kezdenie beszélni.

A ma esti, riói Miami Heat - Cleveland Cavaliers összecsapás előtt a figyelem nem LeBron Jamesre és arra hárul a Heat részéről, hogy most már más mezben fog játszani a kiscsatár, hanem saját magukra figyelnek a floridaiak. Dwyane Wade nyilatkozott a The Associated Press újságírójának, a dobóhátvéd pedig elmondta, hogy egyáltalán nincsenek még készen, hiszen 13 új játékosuk van. Még csak 10 napja edzenek együtt, meg kell érteniük, hogy türelmesnek kell lenniük. Az utóbbi két évben ugyanaz a csapatuk volt, minden jött szinte automatikusan, most azonban nem ez a helyzet, új állományuk van, amihez türelem kell, és az, hogy megértsék, ez egy hosszú folyamat.

Bár a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers egyelőre nem akart semmi konkrétat mondani Klay Thompson hosszabbításával kapcsolatban, a csapat pénteki edzését követően a szakvezető az Oakland Tribune-nak elárulta, egyáltalán nincsenek meglepve, hogy Thompson az első két előszezon meccsen ilyen jó volt, három éve folyamatosan fejlődik, és nagyon jó ezt nézni. Továbbra is imádják a játékát, és sejtelmesen hozzátette, hogy szerinte nagyon sokáig lesz még a dobóhátvéd a játékosuk.

A San Antonio Spurs érdekes szerződést kötött Boris Diaw-val, hiszen az csak egy dolog, hogy a 4 éves, 28 millió dolláros szerződés harmadik évéből csak 3 millió dollár garantált, a negyedik évből pedig semmi, de évi fél millió dollár bónuszt kaphat a francia játékos csak azzal, ha súlyhatár alatt tartja magát. 150.000 dollár jár minden évben Diaw-nak, ha október 25-én 254 font (nagyjából 115.2 kg) alatt van a súlya, ugyanennek kell megfelelnie az All-Star hétvége utáni első kedden újabb 150.000 dollárért, majd április elsején is újra mérik, újra 254 font a határ, és akkor 200.000 dollárt kap kézhez siker esetén. Ezzel motiválja a csapat arra Diaw-t, hogy a szezon kezdetén, az All-Star szünet után, és a PO előtti utolsó nagy lendületvételnél fizikailag formában legyen.

A Utah Jazz megvált két játékosától, Dee Bosttól és Kevin Murphytől, így a mormonföldieknek jelenleg 17 játékosuk van a keretben. Mindkettejüknek volt 65.000 dollár garantált rész a szerződésében, így ha nem viszi el őket senki a szabadlistáról, akkor a Jazz fizetési listáján idén lesz 130.000 dollár "halott pénz".

A Houston Rockets úgy döntött a RealGM értesülései szerint, hogy Robert Covington nélkül folytatják a továbbiakban - egyelőre meghallgatnak érte csereajánlatokat is, de ha így nem tudják "elpattintani", akkor szabadlistára fogják tenni. A kiscsatár tavaly 7 meccsen játszott a Houstonnál, de az idény nagy részében a D-Ligás csapatukban, a Rio Grande Valley Vipersnél pallérozódott. 23.2 pontot és 9.2 pattanót átlagolt lent, az All-Star gála MVP-je és az Év Újonca is ő lett a D-Ligában, valamint az első ötösbe is beválasztották év végén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus