Hírmorzsák 2014-10-12 (11:45)

Beal bal csuklója eltört, 6-8 hetes kihagyás vár rá. Bargnani jobb combhajlítója húzódott meg, Dunleavynek pedig a térdével vannak gondok. Thompson szerint csábító, hogy 2016-ban szabadügynök legyen, de inkább a biztos pénzt választaná. Curry szerint bennük van, hogy bajnokesélyesek legyenek. Varejaót akarta a Lakers Gasolért tavaly. LeBron szerint a tulajdonosok már nem mondhatják azt, hogy veszteségesek. Carlisle szerint Parsonsnak fogynia kellene, a játékos nem nagyon ért egyet ezzel.

A Washington Wizardsnál sokasodnak a gondok: nem elég, hogy az alapszakasz első meccséről el lesz tiltva négy játékosuk, egy tegnapi MRI vizsgálat után kiderült, hogy Bradley Beal is kihagyja az idény elejét, ugyanis a bal csuklójában egy törést észleltek. A sérülést a tegnap hajnali, Charlotte Hornets elleni összecsapáson szedte össze a dobóhátvéd, akit meg is kell műteni. Egyelőre pontos visszatérési időpontot nem mondott a csapat, de több hírforrás is megerősítette, hogy 6-8 hetes kihagyás vár Bealre. A hírek szerint a Wizards nem pánikol, semmilyen cserét nem terveznek emiatt, megpróbálják Martell Websterrel, Garret Temple-lel és Glen Rice Jr.-ral megoldani a problémát Beal visszatéréséig.

Két játékos nem lépett pályára ma hajnalban, de nekik nincs nagyobb gondjuk. Egyrészt a New York Knicksnél Andrea Bargnani pihent, miután kisebb húzódást érzett a jobb combhajlítójában - nélküle is nyert a Knicks a Boston Celtics ellen. Másrészt a Chicago Bullsnál Mike Dunleavy ült ezúttal végig a kispadon, neki kisebb térdbántalmai vannak, de azt nyilatkozta, hogy ha alapszakasz meccs lett volna, játszott volna ma hajnalban, a Milwaukee Bucks elleni összecsapáson.

A Golden State Warriors kettese, Klay Thompson aláírhat jövő nyáron egy évre, hogy 2016-ban, amikor várhatóan drasztikusan nő a fizetési sapka, egy feltehetően zsírosabb szerződést írhasson alá szabadügynökként, de a játékos az ESPN-nek azt nyilatkozta, bármennyire is csábító ez a terv, inkább preferálja a biztos pénzt most, azonnal, úgyhogy szeretne megegyezni egy többéves hosszabbításban a Warriorsszel. Nem nagyon aggódik, szerinte mindkét fél tudja, hogy maradni szeretne, szereti a környéket, a csapatot, a vezetőket és a csapattársait is, úgyhogy optimista azzal kapcsolatban, sikerül-e hosszabbítaniuk még október 31-e előtt.

Hátvédtársa, Stephen Curry tudja, hogy ő is aláírhatott volna többért 2012-ben, mint az a 4 éves, 44 milliós szerződés, amit akkor kötött, de inkább felmarkolta ő is a biztos pénzt, hogy csak arra koncentrálhasson, hogy csapatként egyre jobbak és jobbak legyenek. Curry azt mondta, hogy szerinte nagyon jó úton haladnak. Reméli, hogy hosszútávra lekötnek minden kulcsembert, így együtt tud maradni a mag, és csak arra kell majd figyelniük, hogy valami igazán különlegeset hozzanak létre. Úgy érzi, bennük van a lehetőség, hogy bajnokesélyes csapatuk legyen.

Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers az előző idény deadline-ja előtt Anderson Varejaót szerette volna megszerezni, amikor arról volt szó, hogy értékre próbálják váltani Pau Gasolt, és cserét akartak a Cleveland Cavaliersszel. Mint ismeretes, nem sok eredménnyel zárult számukra a dolog, hiszen a Cavs nem adta a brazil magasembert, míg Gasol a nyáron a Chicago Bullshoz lépett le, ellenérték nélkül.

Ha már Cavs, visszatérő sztárjuk, LeBron James újra az új TV-szerződésről, illetve ennek a kollektív szerződés újratárgyalására gyakorolt hatásáról beszélt a Basketball Insiders egyik munkatársának. Elmondása szerint legutóbb, a 2011-es tárgyalásokkor végig azt mondták nekik a tulajdonosok, hogy pénzt veszítenek, márpedig ezt most már nem tehetik meg. Az új, az eddigihez képes háromszor annyi pénzt hozó TV-szerződés mellett azt is látják, hogy milliárd dollárokért kelnek el csapatok, franchise-okat vesznek 200 millióért és adják el őket nem sokkal később 550 millióért, 750 millióért vagy éppen 2 milliárdért.

A Dallas Mavericks vezetőedzőjének, Rick Carlisle-nak volt 1-2 jó tanácsa új játékosa, Chandler Parsons számára, például az, hogy le kellene fogynia. Carlisle szerint Parsons a szombat hajnali előszezonmeccsen fáradtnak tűnt - 20 perc alatt 9 ponttal, 6 pattanóval és 6 gólpasszal zárt a kiscsatár -, egyszerűen rövidek voltak a dobásai. A tréner szerint már dolgozik is Parsons azon, hogy kicsit lefogyjon, súlyosabb most, mint volt a múltban - most 230 font (104.3 kiló) fölött van, és szeretnék, ha lefogyna legalább 225 font környékére. Ez egy hosszabb folyamat, de az edző úgy érezte, hogy a Thunder elleni meccsen például hátráltatta a plusz súly.

Erősebb is lett Parsons, de az első három évében 215 font körül játszott, és 18-20 font plusz egy nyár alatt egyszerűen sok Carlisle szerint. Beszéltek már erről, le fog fogyni a játékos, de szombat hajnalban nehézkesen mozgott egy idő után, az a plusz 7-8 font nagyon nem segített. Azt is hozzátette a tréner, hogy nem akarja nyilvánosan lejáratni, vagy bármi ilyesmi, ezek egyszerű tények. Parsons fontos játékos számukra, és szeretnék, ha a megfelelő kondícióban lenne, mert nagyon sokat fog játszani a 82 meccses alapszakasz alatt. Parsons mindezekre azt mondta, hogy 220 és 225 font között játszott már az előző szezon nagy részében. Teljesen más a véleménye erről az egészről, mint edzőjének.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus