Hírmorzsák 2014-10-12 (21:30)

Durant lábközépcsonttörés miatt legalább 6-8 hétre kidőlt. Reggie Jacksonnak nincs komolyabb baja, Felton viszont legalább 10 napot kihagy a bokája miatt. Carlisle elnézést kért Parsonstól, amiért kritizálta a súlyát. Bryant motivált a sok őt kritizáló ember miatt, Nash viszont csak élvezni akarja a játékot, az idény végén ugyanis biztosan visszavonul. McGee nagyon örül, hogy végre újra játszhat. Faveraninak fáj a műtött térde, lehet, hogy újra kés alá kell feküdnie. Calderon szerint nem csak neki kell jobbnak lennie, mint volt tavaly Felton, hanem csapatként kell előrelépniük, dicsérte Bargnanit is.

A nap eseménye Kevin Durant sérülése volt, erről külön is beszámoltunk. Ehhez tartozik még, hogy a GM, Sam Presti elmondása szerint a műtét még nem biztos, próbálnak más gyógymódoknak is utána járni, de valószínűleg kés alá kell feküdnie az ún. Jones törést szenvedő sztárnak. A 6-8 hetes felépülési idő viszont a legjobb eset - ugyanilyen problémája volt Yao Mingnek is anno, neki a karrierje ment rá erre, de Chris Singleton tavaly napra pontosan két hónapot hagyott ki ugyanilyen sérülés miatt.

A Thundernél a Dallas Mavericks elleni mérkőzésen sérült meg Reggie Jackson, akiről Presti azt mondta, hogy a jobb csuklójának húzódása miatt kihagyhat némi időt, de viszonylag hamar pályán lesz, neki tehát nem komoly a baja. Ugyanezen a találkozón sérült meg Raymond Felton is, akinek jobb bokaficama van, méghozzá nem a legkellemesebb fajtából, ő minimum 10 napos kényszerpihenőn lesz.

Ha már Mavs: a csapat vezetőedzője, Rick Carlisle közleményben kért elnézést Chandler Parsonstól, amiért egy pénteki nyilatkozatában kritizálta játékosa súlyát. Carlisle a hivatalos verzió szerint nem tartja fairnek, hogy Parsonst "kipécézte" magának abban a válaszban, és elnézést kért a kiscsatártól és a csapattól is, amiért hibát követett el. Parsons szerinte nem nemcsak az egyik legjobb játékosuk, de az egyik legkeményebben dolgozó is.

Nemcsak sérültek, de visszatérők is vannak. Az Orange County Register információi szerint a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant nagyon motivált a kritikusai és azok miatt, akik kételkednek benne, a lehető legjobb formáját akarja visszanyerni. Steve Nash kevésbé ambíciózus, ő ugyanis elárulta, hogy utolsó szezonjára készül, az idény végén egészen biztosan befejezi. Éppen emiatt nem is akar magára túl nagy nyomást rakni, annyit szeretne, hogy élvezze a játékot, még egyszer utoljára.

A Denver Nuggetsnél JaVale McGee tér vissza, miután majdnem a teljes előző szezont ki kellett hagynia a sípcsontjában észlelt fáradásos törés miatt. A center a Denver Postnak azt nyilatkozta, hogy mivel tavaly csak 4 vagy 5 meccset játszott, így egy igazi áldás lesz, hogy visszatérhet a pályára. Közel négy hete már teljes intenzitással edzhet, az erőnléti edzések mellett dobhat és futhat is. A centerposzton Timofey Mozgovval kell majd megküzdenie a percekért, de erről azt mondta McGee, hogy készen áll, nagyon szereti a versengést.

Nem mindenki ilyen szerencsés, a Boston Celtics középjátékosa, Vitor Faverani ugyanis Spanyolországba utazott, hogy egy második orvosi szakvéleményt is kérjen a bal térdéről. A brazil kosarasnak márciusban műtötték a szakadt meniscusát, és úgy számolt, hogy az edzőtáborra már készen fog állni, jelenleg azonban annyira fáj a térde, hogy még semmilyen edzésen nem tudott részt venni a csapattal. A hét elején több MRI-t is elvégeztek rajta, de a Celtics orvosai semmit nem találtak, ettől függetlenül Faverani nem érzi jól magát, ezért kéri ki mások szakvéleményét is - lehet, hogy korrekciós műtétre lesz szükség esetében.

A New York Knicks új irányítója, Jose Calderon Frank Isolával (New York Daily News) beszélgetett. A spanyol játékmester azt mondta, jobb akar lenni, mint Raymond Felton, akinek gyakorlatilag a helyére érkezett a nyáron, de ez nem csak egyéni dolog. Ő minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy a Knicks a lehető legtöbbet hozza ki magából és a lehető legtovább jussanak. Ők azonban egy csapat, túl sok mindent kell összetenniük ahhoz, hogy csak egy-egy posztot, gyengeséget emeljenek ki. Tavaly harmincvalahány győzelemmel zárt a Knicks, ez pedig Calderon szerint nem csak egy ember hibája.

Calderon a Newsday-jel is beszélgetett, méghozzá régi-új csapattársáról, Andrea Bargnaniról. Nagyon régóta ismerik egymást, nagyon jóban is vannak, és tudja, hogy mikor hogyan érez az olasz, hogyan játszik a pályán. Nagyon reméli, hogy segíteni tud Bargnaninak, mert tudja, hogy az előző idénye nagyon nehéz volt, sokat volt sérült és nem volt alkalma formába lendülni egyszer sem. Calderon szerint az olasz magasember nagyszerű, tehetséges játékos, aki nagyon sokat segíthet a Knicksnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus