Hírmorzsák 2014-10-13 (21:30)

Azt szeretné a Minny, ha Wigginsben már a meccsek elején meglenne a gyilkos ösztön. Caldwell-Pope egy hetet kihagy. Faveranit újra megműtik, 6-8 hétre biztosan out. Irving a hét vége felé tér vissza, James egy meccset pihen a következő kettőből. Holnap Antetokounmpo kezdő irányító lesz. Carter-Williams eredetileg 6-9 hónapos kihagyásra volt ítélve a Sixers által kommunikált 2-4 hónap helyett. A Wizardsnál már Beal hosszabbítását tervezgetik. A Heat kitette Chris Johnsont és Reggie Williamst. Silver kért, az ESPN adott. Phil Jackson szerint Spike Lee-nek fogalma sincs a kosárlabdáról.

A Minnesota Timberwolvesnál mindent meg akarnak tenni, hogy Andrew Wigginsből kihozzák a lehető legtöbbet. David Aldridge (nba.com) cikkéből derül ki, hogy a csapat nem nagyon szeretné, ha Wiggins a beilleszkedéssel törődne - azt akarják, hogy inkább arra koncentráljon, hogy minél többet vállaljon. Sam Mitchell segédedző azt nyilatkozta róla, hogy nagyon jól kezelhető játékos, de azt akarják, hogy az a bizonyos gyilkos ösztön a szezon elején és rögtön a meccsek elején meglegyen nála. Az egyik csapathoz közeli forrás szerint sokszor kellenek különleges események ahhoz, hogy Wiggins beinduljon, és a cél az, hogy ehhez ne kelljen semmi, már azonnal a találkozók elején domináljon a kiscsatár.

A Detroit Pistons dobóhátvédje, Kentavious Caldwell-Pope átesett az MRI vizsgálatokon - a játékos bal térdével voltak gondok, de súlyos sérülése az eredmények alapján nincs. Ezen a héten minden mérkőzést kihagy KCP - a Charlotte, az Orlando és az Atlanta ellen játszik a Pistons -, jövő héten nézik meg újra, milyen állapotban van.

A Boston Celtics centerét, Vitor Faveranit újra meg kell műteni a bal térde miatt - Spanyolországban fog kés alá feküdni a brazil játékos. Két hétig biztosan a hispánoknál marad ezt követően, teljes felépülése pedig nagyjából 6-8 hetet vesz majd igénybe - ekkorra lehet, hogy már nem is lesz a Celtics tagja, mint arról reggel beszámoltunk.

A visszatérési időpontokkal azért óvatosan kell bánni, mutatja ezt Michael Carter-Williams esete is, aki ma több riporternek is elmondta, hogy amikor májusban megműtötték a vállát, az eredeti prognózis szerint 6-9 hónap kihagyásra volt szüksége - ezzel szemben a csapat 2-4 hónapot kommunikált le anno. Azt is hozzátette a tavalyi év legjobb újonca, hogy a 6-9 hónapos ütemterv előtt jár, tehát valószínűleg novemberben már láthatjuk.

Ha már kihagyás: a Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt azt nyilatkozta a Yahoo Sportsnak, hogy Kyrie Irving a hét vége felé tér majd vissza, míg LeBron James valószínűleg kihagyja a következő két meccs egyikét.

Közvetve a Cavshez tartozik, hogy holnap lesz a napja, hogy Giannis Antetokounmpo igazi irányítóként lép majd pályára, ugyanis a Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd bejelentette, hogy a görög játékossal, Khris Middletonnal, Jabari Parkerrel, Ersan Ilyasovával és Larry Sandersszel kezd majd a Cleveland elleni összecsapáson.

A Miami Heat lépett, két játékost, Chris Johnsont és Reggie Williamst kitették keretükből, ezzel 18 főt számlál a floridaiak állománya. Johnson egy meccsen hat percet kapott összesen, míg Williams egyetlen egyszer sem lépett pályára.

Michael J. (Washington Post) információi szerint a Washington Wizardsnál már Bradley Beal hosszabbítását tervezgetik. A fővárosi alakulat jövő nyáron, egészen október 31-ig egyezhet meg idő előtt a dobóhátvéddel, akinek pont 2016 nyarán indulna az új szerződése. A komplikációt ez adja, hiszen az új TV-szerződés miatt akkor várhatóan nagyon megugrik majd a fizetési sapka, így ha maximum fizetést akar Beal, az sokba fájhat a Wizardsnak - kérdés, ennyit hajlandóak-e megadni neki.

És ha már a TV-szerződés: úgy tűnik, az új komisszár, Adam Silver jól sakkozott, ugyanis már az előző All-Star hétvégén, februárban leült beszélgetni a FOX és az NBC, valamint a Google és az Apple vezetőivel - annak ellenére is, hogy végig az volt a liga szándéka, hogy az ESPN és a Turner birtokolja a továbbiakban is a TV-s jogokat. A meetingek után Silver tudatta az ESPN-nel, hogy 1.4 milliárd dollár környékén kell fizetniük évente, ha hosszabbítani akarnak - ez a háromszorosa a mostaninak -, a csatorna viszont gyorsan igent is mondott.

Végül pedig a New York Knicks elnöke, Phil Jackson, aki a manhattani közösségi eseményen több minden mellett Spike Lee-re is kitért. Jackson annyit mondott, hogy Lee megrögzött Knicks-drukker, akinek lövése sincs a kosárlabdáról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus