Hírmorzsák 2014-10-14 (11:00)

Calderon szerint Fisher jó benyomást tett mindenkire, idő kell még, hogy összeálljanak. Joe Johnson Jarrett Jacket dicsérte. A Nets két második körös helyett Karasevet választotta. Brook Lopez szerint Hollins kinevezése helyes döntés volt. A liga logója a mezek hátuljára kerül 2015/16-ban? Villanueva valószínűleg marad a Mavsnél a szezonra is. Elküldött játékosok: Southerland, Hancock, Holland. A Bucks második körös újoncának az MCL-je húzódott meg. Edzést szervezett a Kentucky az NBA vezetőknek és megfigyelőknek, a GM-ek szkeptikusok. Cavs-tréning a riói tengerparton (videó)

A New York Knicks irányítója, Jose Calderon a Toronto Sunnak elmondta, hogy nagyon jó visszatérni az Atlantic divízióba - hét és fél évet töltött a Toronto Raptorsnál anno. A spanyol játékmester szerint Derek Fisher vezetőedző olyan magabiztosságot sugároz, mintha már évek óta tréner lenne, ami nagyon tetszik neki, és szerinte mindenki nagyon jól kijön Fisherrel. Most minden az időzítésen múlik szerinte, hiszen új rendszerben játszanak, sok az új játékosuk, teljesen új a szakmai stáb is. Idő kell ahhoz, hogy ez teljesen összeálljon, de úgy érzi, jó úton haladnak.

A Brooklyn Nets dobóhátvédje, Joe Johnson új csapattársáról, Jarrett Jackről beszélt a Nets Dailynek. Johnson szerint Jack lesz az egyik legnagyobb X-faktor ebben a csapatban. Úgy érzi, a kombóhátvéd nagyon alulértékelt, sok dologra képes: catch-and-shoot helyzetből dobni, labdavezetésből dobni, mások számára megcsinálni a helyzetet, védekezni és egy újabb játékos, aki képes megbontani a védelmet. Szerinte egyértelmű erősítés az ő jelenléte, nagyon örült neki, mikor hallotta, hogy megszerezték.

Szintén a Nets Dailyben jelent meg, hogy a nyáron volt lehetősége két második körös draftjogot szerezni a Brooklynnak a Boston Celticsszel és a Cleveland Cavaliersszel kötött hármascserében, ám ők végül Sergey Karasev mellett döntöttek.

A gárda centere, Brook Lopez pedig az új vezetőedzőt, Lionel Hollinst dicsérte az nba.com munkatársának a sanghaji, Sacramento Kings fölött aratott sikert követően. Lopez szerint Hollins sikeres edző volt korábban is, és tudja, mit akar. Azt akarja, hogy a játékosai fejlődjenek, ez megtörtént Memphisben is, és a center szerint Brooklynban is van erre esély bőven. Lopez úgy érzi, Hollins szerződtetése volt a megfelelő döntés.

Scott Soshnick (Bloomberg) tegnap este azt írta, hogy a 2015/16-os idényben a liga logóját a mezek hátuljára fogják tenni - állítólag esztétikai szempontok alapján. A váltás azért érdekes, mert a tulajdonosok a közeljövőben arról tárgyalnak majd, legyenek-e reklámok a mezeken, először a liga történetében. A jelenlegi komisszár, Adam Silver azt mondta korábban, hogy ez nagy valószínűséggel 5 éven belül meg fog történni - a liga bejelentése alapján összesen nagyjából 100 millió dollárt kaszálhatnának a csapatok évente a mezreklámokból.

Dwain Price (Fort Worth Star Telegram) forrásai szerint Charlie Villanueva nagyon jó benyomást tett a Dallas Mavericksre, valószínűleg ott lesz az alapszakaszban is a texasi együttes keretében - jelenleg még csak egy nem garantált szerződéssel rendelkezik.

Három játékost tettek ki a csapatok tegnap este és ma hajnalban. James Southerlandtől a Portland TrailBlazers vált meg, de Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint neki már van ajánlata a tengeren innen. A Memphis Grizzliesnél Luke Hancock munkáját köszönték meg - a dobóhátvéd egy meccsen 9 percet kapott összesen. A Grizzliesnél így 18 főt számlál a keret jelenleg. A San Antonio Spurs pedig John Hollandet rakta szabadlistára - neki 20.000 dollár volt garantált a kontraktusából, és a török Besiktashoz szerződik a hírek szerint.

A Milwaukee Bucks egyik újonca, Johnny O'Bryant III térdében meghúzódott az MCL térdszalag, méghozzá elég súlyosan - a fiatal játékos még az október 9-ei, Detroit Pistons elleni találkozón sérült meg. Műtétre nincs szükség, és O'Bryant III már meg is kezdte a rehabot, egyelőre azonban nem tudni, mikor térhet vissza a parkettre. Az erőcsatár két meccsen 14 percet töltött eddig a parketten, most valószínűleg jó ideig nem láthatjuk.

Nemrég volt egy bemutató NBA vezetőknek és játékosmegfigyelőknek a Kentucky egyetemen - ez nagyon nem szokványos dolog az NCAA-ben. Több GM is szkeptikus volt ennek hasznosságával kapcsolatban, az egyik például azt mondta Chad Fordnak (ESPN), hogy ha mások mennek valahova, ők is, hiszen minél több infót akarnak gyűjteni, de amúgy nem sok értelmét látta a dolognak, és nagyon veszélyesnek is tartja ezt. Úgy láthatták a játékosokat, ahogy John Calipari vezetőedző akarta, hogy lássák, de ez nem a valóság - az, amikor igazán keményen bánik velük egy rendes edzésen, az a realitás, illetve a meccsek. Ez csak egy show volt, és erre emlékeztette a játékosmegfigyelőit is.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers edzése a riói tengerparton:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus