Hírmorzsák 2014-10-15 (11:00)

Kobe szerint a játékosok és a tulajdonosok is túl vannak fizetve, azért harcolnak, hogy a piaci értéküknek megfelelő pénzt kapjanak. Nash-nek ugyanaz az ideg/hát/combhajlító gondja van, mint tavaly. Ray Allent megkereste a Bucks, a játékos visszautasította volt csapatát. Randolph szerint Adams szándékosan provokálta tavaly, Adams szerint viszont ő csak a játékra koncentrál. A Wizards lehívta Porter és Beal 2015/16-os opcióit. A Suns három játékostól megszabadult. Billups az ESPN szakértője lesz.

Több kollégája után a Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant is megszólalt az új TV-szerződéssel és a lehetséges 2017-es lockouttal kapcsolatban. Bryant szerint az üzlet az üzlet. Úgy érzi, a játékosoknak ki kell tartaniuk álláspontjuk mellett, és nem szabad, hogy az érdekelje őket, mit szólnak ehhez az emberek, milyen visszhangja van ennek. Ehelyett inkább fel kellene világosítani őket arról, hogy mi is zajlik pontosan, hogy megértsék, nem azért vitatkoznak, mert úgy érzik, alulfizetik őket. Ez Bryant szerint nevetséges, ők is túl vannak fizetve, de ugyanígy a tulajdonosok is. Azért harcolnak, hogy a piaci értéküknek megfelelő pénzt kapjanak.

Bryant a 44 perces meccsekről annyit mondott, hogy ő old-school beállítottságú, hozzá van szokva ahhoz, hogy egy mérkőzés 48 percig tart, de ilyen korban már nem fog panaszkodni, ha kevesebbet kell játszani.

Ha már Lakers: Steve Nash nem edzett tegnap, a combhajlítójával és a hátával vannak gondok, megint becsípődött nála egy ideg - tehát ugyanaz a gond, ami az előző idényben is. Jeremy Lin a bokája miatt hagyta ki a tréninget, Jordan Clarkson, Xavier Henry és Ryan Kelly viszont limitáltan ugyan, de edzettek.

A Milwaukee Bucks mert nagyot álmodni: nyáron bepróbálkoztak Ray Allennél, de a vajkezű veterán visszautasította érdeklődésüket - profi karrierje első hat és fél szezonját töltötte a wisconsini együttesnél. Jason Kidd vezetőedző nyilatkozta le a Milwaukee Journal Sentinelnek, hogy megkeresték Allent. Úgy gondolták, hogy ez egy jó lehetőség számára pályafutása végén, hazatérhet és a fiatalokat taníthatja. Úgy érezték, hasznos tagja lehet a csapatuknak, de Kidd elmondta, hogy Allennek nem volt és nincs is szándékában a Bucksnál játszani.

Az Oklahoma City Thunder és a Memphis Grizzlies játékosai nem szeretik egymást, főleg a magasemberek nem - mint ismeretes, tavaly a rájátszás első körében Zach Randolph-ot eltiltották a hetedik meccsről, miután a hatodikon megpróbált bemosni egyet Steven Adamsnek. Z-Bo most azt nyilatkozta az esetről, hogy hét játékost büntettek már meg Adams miatt, és ezt jobban meg kell vizsgálni, hogy miért mindig mindenkinek az új-zélandi centerrel van baja. Randolph úgy érzi, végig ez volt Adams szándéka, hogy kiprovokáljon valamit az eltiltás érdekében. Vállalja a felelősséget, túl öreg már ahhoz, hogy az ilyen csapdákba beleessen, de megtette, ez pedig egész nyáron idegesítette.

A másik fél, Adams azt mondta, hogy egyáltalán nem tervezett ilyet, egyszerűen csak keményen játszik. Szerencsétlen dolog volt Randolph eltiltása, de ő csak a játékra koncentrált. Amikor azt kérdezték tőle, milyen jelzővel illetné játékát, azt mondta: agresszív. Ha az edző megmondja, mit kell csinálnia, ő azt csinálja, ilyen egyszerű. Ha pattanóznia kell, akkor pattanózik, megteszi a tőle telhető legtöbbet, küzd. Tudja, hogy sok feszültség van a pályán, sokszor ő is nagyon frusztrált, de mindenki máshogy vezeti ezt le, ő is.

A Washington Wizards lehívta Bradley Beal és Otto Porter 2015/16-ra szóló csapatopcióját is - előbbinek az a negyedik szezonja lesz, utóbbinak pedig a harmadik.

A Phoenix Sunsnál tisztul a kör: Joe Jacksonnak, Casey Prathernek és Jamil Wilsonnak is megköszönték a munkát, de mindhármuktól megváltak a tegnapi napon. Előbbi két játékos 1-1, utóbbi két mérkőzésen jutott szerephez az előszezonban. A Suns kerete így 16 főt számlál jelenleg.

Az ESPN hivatalosan is bejelentette, hogy Chauncey Billups stúdiószakértőként fog tevékenykedni náluk a most következő idényben - Billupsot láthatjuk, hallhatjuk majd az NBA Tonight, a SportsCenter, az NBA Coast to Coast és az ESPN Radio műsorokban. Szerinte különleges rálátása van a dolgokra, és tapasztalatával, valamint játék iránti szeretetével még több érdeklődőt tud majd a képernyők elé vonzani. Ahhoz, hogy a legjobbját tudja nyújtani, teljes intenzitással bele kell vetnie magát a munkába, úgyhogy elmondása szerint hosszútávon gondolkodik a televíziózásban, közvetítésekben. Ez az, amit csinálni akar, és jelenleg nem is gondolkodik edzői vagy vezetőségi munkában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus