Hírmorzsák 2014-10-15 (21:45)

Carter-Williamst a draft előtt árulta a Sixers, megteszik ugyanezt azután is, hogy felépült az irányító. Al Horfordot is értékre váltotta volna tavaly a Hawks, az ő cseréje viszont most már nem aktuális. Rose-t nem zavarja Thibodeau csapat felé intézett kritikája, csak a munkára koncentrál. Thibodeau nem akarja, hogy játékosai becsapják magukat, nagyon figyeli, ki lazsálja el az előszezont. Westbrook nem sokat játszott eddig Durant nélkül. Blatt öt legjobb játékosa, akiket valaha Európában edzett.

Zach Lowe (Grantland) forrásai szerint a Philadelphia Sixers a draft környékén elég erősen árulta Michael Carter-Williamst, aztán úgy döntöttek, hogy mégsem cserélik el a tavalyi év újoncát, mert valószínűleg nem lett volna elérhető az a játékos, akit akartak, azzal a draftjoggal, amit MCW-ért kaptak volna. Lowe úgy tudja, hogy a Sixers újra elkezdi felmérni az irányító iránti keresletet, amint felépül teljesen a vállsérüléséből és újra játékképes lesz. A csapat a hírek szerint kedveli a kosarast, de az egyes posztot tartják a legkönnyebben pótolhatónak, és szeretnének további, előkelő helyre szóló pickeket.

Szintén Lowe hozta a hírt, hogy az Atlanta Hawks tavaly elkezdett "házalni" Al Horforddal, miután a center újabb vállsérülést szenvedett. Nem lett volna olcsó Horford megszerzése - Lowe úgy tudja, hogy csak a megfelelő ellenérték fejében váltak volna meg tőle, az érte kapott csomagnak pedig egy egyáltalán nem védett első körös draftjoggal kellett volna kezdődnie. Mint az később kiderült, üzlet nem lett a tárgyalásokból, Horford pedig azóta felépült, újra játszik.

A Chicago Bulls sztárját, Derrick Rose-t nem nagyon idegesíti vezetőedzője, Tom Thibodeau kritikája a csapat felé, de nem is ért vele egyet. Rose a Chicago Sun-Timesnak azt nyilatkozta, hogy mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez, edzőként pedig Thibodeau-nak elég magasan van a mérce, ismeri is őt, nincs is ezen meglepve. Csapatként csak annyit tehetnek, hogy megpróbálnak napról-napra egyre jobbak lenni, fejlődni egyénileg és együtt is. Arra nem is mond már semmit, hogy Thibodeau állandóan a tökéletességre törekszik, megszokta már, nem is beszélnek erről külön. Csak egy céljuk van, és ennek elérésében semmi nem akadályozhatja őket.

Thibodeau azt mondta, hogy nem akarja, hogy becsapják magukat a játékosok, és azt higgyék, hogy egyik pillanatról a másikra el tudnak kezdeni normálisan játszani. Azt kell megérteniük, hogyan kell edzeni, felkészülni és eleget dolgozni ahhoz, hogy jó formába kerüljenek. Szerinte ha valaki megpróbálja elsumákolni a munkát, az soha nem fog nyerni, és ahhoz, hogy a csapat jól mozogjon együtt, mindenkinek a toppon kell lennie. Mindent néz egyébként a videófelvételeken: ki az, aki lazsál 1-1 akciónál, ki csinálja meg a dolgát, ki tesz még hozzá ehhez akár ennél is többet, ki van jó vagy éppen gyenge formában, mi miatt nem működik az adott játék. Az alapszakasz hamarabb itt lesz, mint hinnék, ő pedig szeretné, ha készen állnának rá.

Az egyik legérdekesebb kérdés, hogy mi lesz az Oklahoma City Thunderrel Kevin Durant nélkül az alapszakasz első heteiben, hónapjaiban. Russell Westbrook lesz minden bizonnyal az új vezér, aki viszont Durant nélkül nem sokat játszott még eddig: az utóbbi öt évben Westbrook pályán töltött idejének 94%-ában Durant is a parketten volt, tavaly például csak 41 percig volt fent RW úgy, hogy a csapat legnagyobb sztárja nem - igaz, ezalatt az idő alatt 37 mezőnykisérletet azért elvállalt így is.

Elég nagy a szakadék azok között a játékosok között, akiknek eddig volt David Blatt az edzője, illetve akik most a játékosai. A Cleveland Cavaliers trénerét kérdezték arról, ki volt az öt legjobb játékosa Európában, és erre az Anthony Parker, Andrej Kirilenko, Nikola Vujcic, Sarunas Jasikevicius, Andrea Bargnani kvintettel felelt. Blatt szerint mind az ötükben és LeBron Jamesben is megvan az a "belső kényszer", hogy felelősséget vállaljanak, pályán és pályán kívül is a lehető legtöbbet hozzák ki magukból.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus