Hírmorzsák 2014-10-16 (21:15)

Van Gundy szerint Josh Smith megértette, nem kell hármasokat dobnia, a palánk közeléből kell inkább vállalnia. Acy lehet a Knicks kezdő négyese, Fisher róla és Shumpertről is elismerően beszélt. A New York lehívja Larkin 2015/16-os opcióját, a Minnesota megtette mindezt Dieng, Bennett és Muhammad esetében. Amare vörösborban fürdik. Ferry nem tér vissza a Hawkshoz? A Wizards kitette Ortont, a Bucks Chris Wrightot és Elijah Millsapet.

A Detroit Pistons új vezetőedzője, Stan Van Gundy Josh Smith-ről nyilatkozott a Detroit Free Pressnek. SVG elmondása szerint Smith megértette, hogy olyan dobásokat kell vállalnia, amik nemcsak neki, hanem a csapat számára is a legjobbak. Az elmúlt két évben 71%-kal és 77%-kal dobott Smith a gyűrű közeléből, ezt a szintet pedig nagyon kevesen tudják rajta kívül a ligában, úgyhogy Van Gundy szerint játékosa tudja, ezeket a dobásokat kell erőltetnie, hármasokat pedig nem nagyon kell vállalnia. Hogy dobni fog-e triplákat Smith, arra a tréner annyit mondott, hogy támadóidő lejárta előtt biztosan fog vállalni, de nem az a lényeg, mennyi triplakísérlete lesz, hanem hogy mikor dobja majd ezeket.

Lesz olyan is, hogy több hármast is meg fog próbálni, de nem úgy, hogy felhozzák a labdát, ő pedig egy passz után már dob is. Van Gundy szerint Smith tudja, hogy mire van szükség tőle, a kérdés az, elég fegyelmezett lesz-e, hogy végre is hajtsa az utasításokat. Úgy gondolja, Smith okos játékos, ráadásul nem is nagyon ellenkezik vele. Az a feladatuk, hogy minél többször meg tudják játszani a festékben, a gyűrű közelében, ahonnan hatékonyan tud támadni.

A New York Knicksnél Quincy Acy tűnik a befutónak a kezdő négyes posztért vívott versenyben, mert sokkal jobban védekezik, mint Amare Stoudemire vagy Andrea Bargnani - annyi biztos, hogy Jose Calderon, Carmelo Anthony és Samuel Dalembert a kezdőcsapat tagjai lesznek, míg kettes poszton Iman Shumpert áll a legjobban a hírek szerint. Acy azt nyilatkozta a New York Postnak, hogy nem úgy érkezett a csapathoz, hogy majd kezdeni fog, csak keményen akart dolgozni, hogy kapjon perceket a bizonyításra.

Azt ő is elmondta, hogy valószínűleg a védekezése az, amivel kiharcolthat magának egy előkelő helyet a rotációban, azt azonban hozzátette, fogalma sincs arról, hogy az alapszakaszban kezdeni fog-e, csere lesz vagy nem is lép majd pályára. Fisher elismerően beszélt Acyről és Shumpertről is. Szerinte nagyon fontos, hogy legyenek ilyen játékosok egy csapatban, akik állandóan pörögnek, nagy energiákkal játszanak, mert ebből a többiek is erőt nyernek.

A csapat másik erőcsatára, Amare Stoudemire "nem is bírta" a híreket, vörösbor-fürdőt vett.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint az a terve Phil Jacksonnak, hogy lehívják Shane Larkin 2015/16-os, harmadik évi csapatopcióját. Larkin 1.67 millió dollárt keres majd abban az idényben - korábban az is felmerült, hogy elengedik, hogy ennyivel is több sapka alatti helye legyen a Knicksnek a következő off-szezonban. Hivatalosan október végéig kell lehívni az opciót.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves Ricky Rubio hosszabbítása mellett azért a többiekkel is törődik. Ők a Knicksszel ellentétben már döntöttek, igaz nem meglepő egyik húzásuk sem: lehívják az Anthony Bennett, Shabazz Muhammad és Gorgui Dieng hármas szerződéseiben szereplő, harmadik évre szóló csapatopciókat, mindhármuk esetében a 2015/16-os idényről van szó természetesen. Rubio kontraktusával kapcsolatban semmilyen előrelépés nincs.

A már említett Wojnarowski írta a Chris Webber - Atlanta Hawks házasságról szóló cikke végén, hogy az egyelőre határozatlan ideig "eltávon" lévő GM, Danny Ferry valószínűleg nem tér vissza az együtteshez. Mint ismeretes, Bruce Levenson és társai éppen próbálják eladni 50.1%-os részesedésüket, az új tulajdonosok pedig egyébként is szeretik a saját embereiket a fontos pozíciókba ültetni, Ferry Luol Denggel kapcsolatos megjegyzései pedig csak növelik ennek esélyét. Többen megbocsájtottak már a szakvezetőnek a ligában, többen azonban negatívan beszéltek Ferryről és a Hawksról az eset után.

A Milwaukee Bucksnál már biztosan változások történtek, ugyanis elküldték a nem garantált szerződéssel rendelkező Chris Wrightot és Elijah Millsapet is. A Washington Wizards is lépett és kezdik visszavenni a létszámot a maximális 15-re: ma Daniel Ortontól szabadultak meg, szabadlistára tették a centert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus