Hírmorzsák 2014-10-17 (11:00)

Lopez jobb lábfejével vannak gondok, 10-14 napot kihagy. Durantet megműtötték, hat hét múlva vizsgálják újra. Budingert árulja a Minny, a Pistons, a Rockets és a Pacers érdeklődnek. Wade szerint sokkal nyugodtabb a légkör, mint volt az előző négy évben. Spoelstra szerint Chalmers minden idők egyik legjobb clutch játékosa. Griffin a Ballmer és Sterling közötti különbséget érzékeltette. A Bullsnál nem döntöttek még, hogy McDermott vagy Dunleavy kezd hármas poszton. Amare szerint jobb lesz a vérkeringése a vörösboros fürdőtől. A Bucks lehívta Antetokounmpo és Henson 2015/16-os csapatopcióját. Saricnak már baja van az Efesszel. Embiid öccse elhunyt.

A Brooklyn Nets center, Brook Lopez jobb lábával megint gondok vannak. A csapat hivatalos tájékoztatása alapján egyelőre csak a szalagok meghúzódásáról van szó, de mint ismeretes, Lopez jobb lábfejét többször is megműtötték már csonttörés miatt. Egyelőre 10-14 napot biztosan kihagy a középjátékos, de pontos visszatérési időpontot csak a későbbi vizsgálatok után lehet mondani. A gárda GM-je, Billy King azt nyilatkozta, hogy nincs szó csonttörésről vagy komolyabb elváltozásról, egyszerűen fájt a lába Lopeznek a szerdai, Kings elleni meccsen.

Az Oklahoma City Thunder sztárját, Kevin Durantet megműtötték végül tegnap este. Elvileg a beavatkozás sikeres volt, hat hét múlva vizsgálják meg újra állapotát.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves szeretné megkezdeni a keret kitakarítását 2-es, 3-as posztokon, ezért elkezdték árulni Chase Budingert. Wojnarowski úgy tudja, hogy több csapat, köztük a Houston Rockets és a Detroit Pistons is érdeklődik Budinger iránt. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint a csapat nem árulja Budingert, de több játékos miatt is megkeresték a Wolvest az utóbbi időben, információi szerint pedig Budinger az Indiana Pacers érdeklődését is felkeltette.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade a Sun Sentinel munkatársával beszélgetett az új szezonról. Elmondása szerint sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb a légkör, lehetőségük van arra, hogy többet dolgozzanak és esetleg hibázzanak anélkül, hogy mindenki róluk beszélne. Egyelőre egyénileg is időre van szükségük ahhoz, hogy megszokják, ki milyen szerepkörben fog játszani ebben a Heatben. A jó dolog szerinte az, hogy most csend van körülöttük, nincs az az óriási felhajtás, mint az előző négy évben. Erik Spoelstra vezetőedző ugyanennek az újságírónak védte meg Mario Chalmerst. Spoelstra szerint az irányító minden idők egyik legjobb clutch játékosa, nem tudja, még hányszor kell még bizonyítania, hogy jó kosaras.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin elkezdett blogolni a The Players' Tribune-on, és viszonylag egyszerűen fogalmazta meg, mi a különbség az új tulaj, Steve Ballmer és a Clipperst korábban birtkoló Donald Sterling között. "Ballmer győzni szeretne, bármennyibe is kerül ez. Sterlinget nem érdekelte a siker... már amennyiben erre pénzt kellett áldoznia."

A Chicago Bullsnál egyelőre nem tudnak dönteni a kezdő kiscsatár posztjáról. Doug McDermott a kezdőkkel és a cserékkel is jónak tűnik, Mike Dunleavy Jr. pedig az elmúlt két évben szintén betöltötte mindkét szerepet. A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau a Chicago Tribune munkatársának azért Dunleavyt dicsérte inkább. Elmondása szerint nagyon jól dob jelenleg játékosa, ez pedig nagyon jól illik a kezdőkhöz, de azon sem akar egy legyintéssel túl lenni, mennyire kiemelkedő a teljesítménye a csapatvédekezésben. Azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül nem döntött még. Dunleavyvel kapcsolatban azt is elmondta, hogy az a jó benne, hogy lehet használni a kispadról és a kezdőknél is, nem kell neki túl sok idő ahhoz, hogy üzemi hőfokra kerüljön és a legjobbját tudja nyújtani. Tetszett neki azonban az, amit kezdőként látott tőle, úgyhogy egyelőre nem akar dönteni.

A New York Knicks magasembere, Amare Stoudemire kis magyarázatot adott a tegnap vörösboros fürdős képére. Az erőcsatár szerint ez nagyon fontos "kúra" számára, mert gyorsabb lesz tőle a vérkeringése, egyébként meg nagyon meleg, szóval olyan, mintha forró fürdőt venne. Úgy érzi, mintha az egész testét megnyugtatná ez.

A Milwaukee Bucks tegnap nemcsak megszabadult két embertől, de kettőnek meg is hosszabbították a garantált szerződését egy évvel - Giannis Antetokounmpo és John Henson 2015/16-os szezonra szóló csapatopcióit hívták le. Előbbi 2 millió dollár körül fog keresni harmadik idényében, Hensonnak viszont már a negyedik éve lesz az, 2.9 millió dollárért játszik majd a magasember abban a szezonban.

A Philadelphia Sixers idén draftolt horvát tehetségének, Dario Saricnak máris baja van új klubjával, az Anadolu Efesszel, miután több mérkőzésen sem került pályára annak ellenére sem, hogy semmilyen sérüléssel nem bajlódott - édesapja azonnal twittert is ragadott, és finoman elküldte melegebb éghajlatra a török gárdát. Saric kétéves szerződést írt alá a félholdasokkal, de egyáltalán nincs benne NBA kilépési lehetőség, csak úgy mehet át Amerikába 2016 előtt, ha az Efes maga engedi el.

A végére pedig egy rossz hír. Joel Embiid ezúttal nem vicces fotóval vagy tweettel került a hírekbe, ugyanis testvére, Arthur Embiid tegnap este elhunyt. Brett Brown vezetőedző, Sam Hinkie GM és egyik csapattársa, Luc Richard Mbah a Moute is a Sixers centerével volt tegnap este, egyikőjük sem volt ott a Philly előszezonmeccsén a Boston Celtics ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus