Hírmorzsák 2014-10-19 (11:00)

Waiters ebben a Cavsben is túl sokat vállal?! Cserélt a Boston és a Detroit: Will Bynum ment Joel Anthonyért cserébe. Popovich beszólt Robert Sarvernek. Leonardnak fertőzés van a szemén, legalább 10 napot kihagy. Larry Sanderst megműtötték, az alapszakasz kezdetére bevethető lesz. Xavier Henrynek még mindig fáj a térde, Németországba utazik. Byron Scott szerint sok triplával nem lehet bajnoki címet nyerni. A Mavs Mekeltől vagy Bernard Jamestől szabadulna. Barron maradhat a Sunsnál akár az alapszakaszban is. Kitett játékosok: Bulls (Ben Hansbrough, English, Solomon Jones), Pelicans (Christmas).

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédjének, Dion Waitersnek a legnagyobb problémája kezd kijönni az új Cavsnél is: az eddigi előszezonmeccseken ő vállalta a legtöbb dobást, szombat hajnalban például 4/15 volt mezőnyből. David Blatt vezetőedző úgy fogalmazott erről Cleveland Plain Dealernek, hogy félidőben is megfordult az a fejében, hogy Waiters túl sokat és gyorsan vállal. Azt is hozzátette, hogy emlékeztetni akar mindenkit, nem játszottak teljes állománnyal, a rotációjuk teljesen más lesz normál esetben.

A Dallas játéka miatt nagyon sok üres dobóhelyzetük volt kintről, Waiters pedig ezeket elvállalja, mert ez az, amiben jó. Úgy gondolja, hogy nem a dobóhátvédnek kellene a legtöbbet vállalnia, de annyira azért nem érdekli a dolog, neki az a lényeg, hogy jó helyzeteket dobjanak rá és értékesítsék is azokat. Waiters dobáskiválasztását ettől függetlenül meg fogják vizsgálni. A hírek szerint a csapatnál azért eléggé aggódnak Waiters vállalásai miatt, és próbálják arra ösztökélni, hogy a sokkal kiegyensúlyozotabb, jobb minőségű keretnek megfelelően alakítsa át játékát.

Péntek délután cserélt egymással a Detroit Pistons és a Boston Celtics: az autóvárosiak Will Bynumot adták oda Joel Anthonyért. A csere bostoni részről magyarázható talán jobban, hiszen az irányító csak 2.9 millió dollárt keres, míg a center 3.8 milliót - mindketten lejárók -, de csak a spórolás lehetett Danny Ainge-ék célja, a hírek szerint ugyanis a GM találkozott tegnap Bynummal, és a Boston Globe forrásai szerint szabadlistára is kerül hamarosan. Hogy a Pistons mit lát Anthonyban, arra már nehezebb rájönni.

A Dallas Mavericks is megpróbál cserélni Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint: ők Gal Mekeltől vagy Bernard Jamestől szabadulnának, mivel szeretnének 1 vagy 2 rosterhelyet megtartani az alapszakaszra. Egyelőre egyik játékos cseréje sem sürgős nekik, nem is nagyon van kialakult tárgyalásuk egyik együttessel sem.

Több játékost is elküldtek az utóbbi két napban. A Chicago Bullsnál nagytakarítás volt, ők Kim English-nek, Ben Hansbrough-nak és Solomon Jonesnak is megköszönték az eddigieket - ezzel a Bulls kerete már csak 14 főt számlál, valószínűleg készen állnak az új szezonra. A New Orleans Pelicans Dionte Christmastől vált meg.

Úgy tűnik, hogy a Phoenix Sunsnál viszont még nem döntöttek, pedig 15 garantált szerződésük van és Earl Barron nincs közöttük. A gárda vezetőedzője, Jeff Hornacek azt nyilatkozta, hogy okkal van még a csapatnál a center, és bár tudja, hogy mindenki azt mondogatja, le kell nyelniük egy szerződést annak érdekében, hogy velük maradhasson, szerinte Robert Sarver tulajdonos hajlandó lesz erre, ha úgy alakulnak a dolgok. A hírek szerint egyébként Shavlik Randolph van veszélyben, neki 1.23 millió dolláros, garantált szerződése van a szezonra.

Sarver mással is a hírek középpontjában került a héten. A péntek hajnali, San Antonio Spurs elleni találkozó végén mikrofont ragadott a tulaj, és elnézést kért a szurkolóktól, amiért öt Spurs-játékos is kihagyta a meccset. A San Antonio vezetőedzője, Gregg Popovich nem késlekedett a válasszal. A tréner a San Antonio Express-Newsnak elmondta, hogy megkezdődött a butáskodás, hiszen minden értelmes ember előbb utána néz a tényeknek, mielőtt kijelentene valamit, már persze akkor, ha nem csak az a cél, hogy műsort csináljon. Ebben az esetben azonban a tények ellentmondanak az embernek, ahogy most is történt ez.

Patty Millsnek a vállát műtötték, Tiago Splitter a teljes előszezont kihagyta eddig, Kawhi Leonardnak pedig szintén sérülése van és nem nagyon fog játszani a közeljövőben sem. A másik két hiányzó, Manu Ginobili és Tim Duncan az egész liga legidősebb játékosai közé tartoznak, és épp most tértek vissza egy 13 napos európai túráról. Popovich azt is hozzátette, hogy az egyedüli dolog, amin meglepődött, az volt, hogy Sarver nem egy csirkének öltözve mondta el, amit akart.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy a döntő MVP-jének választott Kawhi Leonardnak fertőzés támadta meg előbb a jobb, majd most már a bal szemét is, ezért az előszezonban már nem lép pályára, legalább 10 napot ki kell hagynia. A Dallas Mavericks elleni szezonnyitón sem biztos, hogy ott lesz a kosaras.

Ha már sérülések: a Milwaukee Bucks hivatalos közleményben jelezte, hogy magasemberük, Larry Sanders egy kisebb műtéti beavatkozáson esett át pénteken. A center kihagyja a Bucks összes előszezonmeccsét, de a hírek szerint az alapszakasz kezdetén játékra kész lesz.

A Los Angeles Lakersnél Xavier Henry még mindig a műtött térdével bajlódik, ezért a hátvéd New Yorkba utazik, hogy egy második szakvéleményt is kérjen állapotáról. Henry jövő héten Németországba is ellátogat, ahol az ún. Regenokine kezelést alkalmazzák majd nála, ezzel próbálnak javítani állapotán. A tervek szerint október 24-én visszatér Los Angelesbe, akkor lehet majd többet tudni róla.

Az aranysárga-lilák vezetőedzője, Byron Scott az ESPN munkatársának elárulta, nem nagyon szereti a tripladobálást. Szerinte vannak olyan csapatok, amelyek csak erre építkeznek, draftolni is úgy draftolnak, hogy tele legyenek jó kinti dobókkal, hogy a spacing meglegyen. Úgy gondolja, hogy emellett viszont legalább ekkora szükség van olyan játékosokra is, akik képesek a betörésekre, mert igazából ez bontja meg a védelmeket, és alakít ki helyzetet mások számára. Scott szerint a sok triplával a PO-ba be lehet jutni, de bajnoki címet nem lehet vele nyerni. A Lakers eddig 6/29 kintről az előszezon során, látszik is, hogy nem nagyon erőltetik ezt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus