Hírmorzsák 2014-10-20 (21:45)

LeBron külön beszélgetést tartott a Cavs játékosaival az első edzés előtt. Kidd tagadja, hogy több hatalmat akart volna a Netsnél. A Magic lehívta Oladipo, Harkless, Fournier és Nicholson 2015/16-os opcióját is. A Heat szerződtette Drew II-t. A Pistons négy játékostól is megszabadult. Price-nak jó esélye van arra, hogy a Lakersnél maradjon, a Jazznél Dahntay Jonesnak van ugyanerre a legjobb esélye. Cuban Villanuevát dicsérte. Hollins szeretné, ha Jerome Jordan maradna náluk. Bradley szerint a D-Liga hasznos. A Celtics tulaja bízik Ainge-ben.

A Cleveland Cavaliers idei első közös edzése előtt LeBron James tartott egy csak játékosok közötti meetinget, amely fél órán át tartott, és amelyben az elsőtől az utolsó emberig elmondta a sztár, kitől mit vár - David Blatt vezetőedző a hírek szerint áldását adta a dologra. Dion Waiters Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt mondta, hogy teljesen meg volt lepve, hogy James mindenkiből készült, mindenki számára megvolt a "terve", azoknak is, akik vagy velük lesznek az alapszakasz kezdetén, vagy nem. Anderson Varejao azt mondta, hogy korábban is beszélt a csapattársaival James, de nem így, hanem egyenként. A Cavsnél úgy látják, hogy LeBronból sokkal jobb vezető lett, mint volt korábban.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd ESPN New Yorknak adott interjújából már idéztünk reggel. A tréner többek között beszélt arról is, hogy nem igazok azok a pletykák, miszerint nagyobb befolyást akart a Brooklyn Netsnél, ő csak arra koncentrált, hogy a képességeihez mérten a lehető legjobb edző lehessen. Elmondása szerint nem akarta, hogy elcseréljék, de amikor a Nets rábólintott a Bucks ajánlatára, akkor jött rá, hogy a lehetséges decemberi menesztésével kapcsolatos híresztelésekben volt igazságtartalom.

Az Orlando Magic Victor Oladipo, Maurice Harkless, Evan Fournier és Andrew Nicholson 2015/16-os csapatopcióját is lehívta, mind a négy játékosnak garantálttá vált ezzel a pénze arra az idényre is - ez sorrendben 5.2 millió, 2.9 millió, 2.3 millió és 2.4 millió dollárt jelent számukra.

A Miami Heatnél nemhogy csökkentik a létszámot, de a mai napon leigazolták Larry Drew II-t - így a floridaiak kerete 19 főt számlál jelenleg. A Detroit Pistons ezzel szemben takarított, szabadlistára tették ugyanis Hasheem Thabeetet, Lorenzo Brownt, Brian Cookot és Josh Bosticot is - náluk is van még munka, ugyanis ezzel együtt is 16 fős az állományuk.

Eric Pincus (Los Angeles Times) forrásai szerint bár Ronnie Price nem garantált szerződéssel rendelkezik, nagy valószínűséggel marad a Los Angeles Lakers állományában az alapszakasz kezdete után is, mert játékával meggyőzte a szakmai stábot. Aaron Falk (The Salt Lake Tribune) értesülései szerint a Utah Jazznél hasonló helyzetben van Dahntay Jones, ő lehet a 15. ember a csapatban, amennyiben úgy döntenek, hogy kihasználják a maximum keretszámot.

A Dallas Mavericksnél nem tudni még, mi lesz Charlie Villanueva sorsa, ám Mark Cuban a Fort Worth Star-Telegramnak adott interjújában dicsérte a játékost. Szerinte a Mavs pont az ilyen típusú kosarasokat kedveli. Nagyon nehéz időszakon ment át, nem is túl jó a megítélése, de ha valaki utánajár a dolgoknak, akkor rájön, hogy mi az igazság. Cuban szerint Villanueva nagyon jó csapatember, szeretik a társai, és nagyot is harcol az utolsó helyért a keretben.

A Brooklyn vezetőedzője, Lionel Hollins Stefan Bondynak (New York Daily News) elmondta, hogy nagyon szeretné, ha Jerome Jordan maradna az együttesnél - a centernek jelenleg nem garantált szerződése van.

A Boston Celtics hátvédje, Avery Bradley az ESPN Bostonnak nyilatkozta, hogy nagyon sokat tanult anno a D-Ligában, a Maine Red Clawsnál, és egyáltalán nem büntetésként fogta fel, hogy anno leküldték. Először csalódott volt, hiszen fiatal játékosként bekerült az NBA-be, testközelből láthatta azokat a játékosokat, akiket korábban csak TV-ben, együtt is edzhetett velük, aztán jött a sérülése. A D-Ligában azonban összeszedte magát fejben, és újra önbizalmat szerzett.

A Boston egyik tulajdonosa, Wyc Grousbeck a Boston Heraldnak adott interjújában tért ki arra, hogy bár Kevin Love-ról lecsúsztak, bízik abban, hogy Danny Ainge össze tud rakni egy nyerő csapatot. Grousbeck úgy fogalmazott, hogy azokkal a pickekkel és fiatalokkal, akik adottak számukra, illetve azzal, hogy nagyon is hajlandóak pénzt költeni, szerinte elég jó esélyük van erre. Türelmesek, többéves tervben gondolkodnak, ha erre van szükség. Azt is elmondta viszont a tulaj, hogy szerinte ezen a nyáron is voltak lehetőségeik egy nagy dobásra, remélik, hogy ez előbb vagy utóbb be is következik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus