Hírmorzsák 2014-10-22 (11:15)

A Magic hosszabbított Vuceviccsel. Rondo mégis ott lehet a szezonnyitón? A Bucks sem támogatja az új lotteryt. Teague megvédte Ferryt. Az Orlando Harrisszel is hosszabbítani akar. Jimmy Butler és Bargnani játéka is kérdéses az alapszakasz kezdetén. Gasolt Wade és Bosh is győzködte, hogy írjon alá a Heathez. Quincy Millert kiteszi a Nuggets, Gee-nek egyre jobbak az esélyei.

Az Orlando Magic megegyezett montenegrói centerével, Nikola Vucevic egy 4 éves, 54 millió dolláros szerződést írt alá a floridai együttessel - ez a következő nyáron indul majd el -, a RealGM forrásai szerint végig garantált a kontraktus, nincs benne semmilyen opció. Vucevicet még a Philadelphia Sixers draftolta a 2011-es draft 16. helyén, és a Dwight Howard-féle cserében érkezett Orlandóba, ahol az utóbbi két évben már masszív dupla-duplát átlagolt (14.2 pont, 11.0 pattanó legutóbb).

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) hozta nyilvánosságra, hogy a Magic Tobias Harrisszel is szeretne megegyezni, ő Vucevichez hasonlóan negyedik idényét kezdi most meg. Wojnarowski azt is leírta viszont, hogy bár a csapat nagyon szeretné hosszútávra lekötni a játékost, a felek elég messze állnak jelenleg a tárgyalásokban.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Jimmy Butler hüvelykujj-sérüléséről már tegnap beszámoltunk. A vizsgálatok után kiderült, hogy a szalagok húzódtak meg az ujjában. Ezen a héten nem edz, és az előszezon utolsó meccse után vizsgálják meg következőleg - elképzelhető, hogy az alapszakasz nyitányán sem léphet pályára.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Pau Gasol Ethan J. Skolnicknak (Bleacher Report) bevallotta, Dwyane Wade és Chris Bosh nagyon keményen próbálták meggyőzni arról a nyáron, hogy igazoljon a Miami Heathez, de a floridai együttesnél akkor még túl nagy volt a bizonytalanság, amikor ő már eldöntötte, hogy a Chicagót választja.

A New York Knicks olasz magasembere, Andrea Bargnani ma este sem lép pályára, ezzel zsinórban ötödik meccsét hagyja ki combhajlító-sérülése miatt. Derek Fisher vezetőedző nem foglalt állást akkor, amikor azt kérdezték, a szezon kezdetére játékra készen áll-e Bargnani.

Butler és Bargnani mellett a Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo játéka is kérdéses a szezonnyitón, de ez esetében pozitívum. Nemrég megvizsgálták a törött bal kezét, és nagyszerűen halad felépülése, egyelőre azonban ütközésekkel együtt még nem edzhetett. Labdavezetésnél, labda elkapásánál egyáltalán nem zavarja a sérülés, de amikor betörésnél odavernek neki a védők, az más, ezt ő is tudja. Eredetileg úgy volt, hogy 1-3 hetet kihagy az alapszakasz kezdetén Rondo, de szeretne ott lenni az október 29-ei, Brooklyn Nets elleni találkozón, és erre vezetőedzője, Brad Stevens is csak annyit mondott, hogy elképzelhető a dolog.

Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint a Philadelphia Sixers és az Oklahoma City Thunder mellett még egy csapat biztosan az új lottery-rendszer bevezetése ellen fog szavazni a következő Board of Governors ülésen, ez pedig a Milwaukee Bucks lesz. Mint azt tegnap megírtuk, 30-ból 23 csapatnak kell a változtatás mellett szavaznia, hogy érvénybe is léphessen, tehát rajtuk kívül még öt tulajnak kell nemet mondania, hogy maradjon a jelenlegi rendszer. Zach Lowe (Grantland) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy két csapat még nagyon gondolkodik azon, hogy az "igen"-táborból az utolsó pillanatban változtasson véleményén - Lowe szerint holnap hatalmas lobbi várható mindkét oldalról.

Újabb játékos védte meg az Atlanta Hawks jelenleg "eltávon" lévő GM-jét, Danny Ferryt - a csapat irányítója, Jeff Teague. A játékmester Sekou Smith-nek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy amennyire ismeri Ferryt, jó embernek tartja, vele vagy róla soha nem beszélt ilyen tiszteletlenül - mint ahogy Luol Dengről. Amikor kijöttek a hírek, akkor nem reagálta túl a dolgot, egyáltalán nem gondolta, hogy Ferry rasszista lenne vagy bármi ilyesmi. Ez egy hiba volt, amit bárki elkövethet. Most éppen ennek a következményeivel néz szembe a szakvezető, de Teague reméli, hogy visszatér még hozzájuk.

A RealGM úgy tudja, a Denver Nuggets tudatta Quincy Millerrel, hogy szabadlistára fogják őt tenni. A 2012-es draft 38. helyén elvitt Miller szerződése részlegesen garantált volt, és menesztésének köszönhetően egyre nagyobb az esélye annak, hogy a coloradói együttes megtartja Alonzo Gee-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus