Hírmorzsák 2014-10-22 (21:45)

Leszavazták a lottery-rendszer megváltoztatását. A GM-ek szerint a Spurs nyeri a bajnokságot, LeBron lesz az MVP, Parker az év újonca, Popovich a legjobb edző, és Jamesszel indítanának a legtöbben most franchise-t - a teljes szavazás. Phil Jackson szerint Melo az egyetlen All-Star szintű játékosuk, javulnia kell Anthonynak passzolásban, de nem kettőzik majd be annyiszor. Bargnaninak jó dobóhelyzetei lesznek, de támadásban és védekezésben is fejlődnie kell. Takarítottak a Memphisnél és a Denvernél, Gee marad a Nuggestnél az alapszakaszra is.

Az NBA megcsinálta a szokásos GM-ek közötti szavazását, amelyből kiderült, hogy a szakvezetők 46.2%-a várja a San Antonio Spurs címvédését, 15.4% szerint nyeri az idei bajnoki címet a Cleveland Cavaliers, míg a Chicago Bulls, a Los Angeles Clippers és az Oklahoma City Thunder pedig 11.5%-kal állnak holtversenyben a harmadik helyen. A Golden State Warriors kapott még szavazatot (3.8%). Az MVP címmel kapcsolatban ennél is egyértelműbbnek tűnik a dolog a GM-ek körében: 67.9% gondolja úgy, hogy LeBron James nyeri a trófeát, míg Kevin Durantet 21.4% mondta.

James köré építenének a legtöbben csapatot, a GM-ek fele vele kezdené meg a nulláról építkezést - igaz, ez a szám tavaly még 89.7% volt -, Anthony Davist és Kevin Durantet is a megkérdezettek negyede mondta mellette. A szakvezetők szerint Jabari Parker nyeri az Év Újonca díjat, a háromnegyedük gondolja így, míg Andrew Wigginst csak 17.9% mondta. Gregg Popovich elsöprő többséggel a legjobb edző a GM-ek szerint, 92.9%-uk gondolja ezt a San Antonio mesteréről. A teljes listákat csapatokra, játékosokra, divíziókra ezen a linken megtaláljátok!

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Charlie Rosennel (ESPN) beszélgetett a Knicks játékosairól. Carmelo Anthonyról annyit mondott, hogy egyértelműen a csapat egyetlen bizonyítottan All-Star szintű játékosa. Jackson szerint javulnia kell Melónak a passzolásban, de szeretne is javulni a kosaras. Eddig nem volt ez túl nagy erőssége, de a Triangle-ben lehetősége lesz a különböző csapattársait könnyebben megtalálni. Jackson azt is elmondta, hogy nem lesz olyan, mint tavaly, hogy meccseket eldöntő dobásokat kell vállalnia Anthonynak egy csomó védővel a nyakán, sokkal nehezebb lesz bekettőzni, és több lehetősége lesz a festék környékén, centermozgásokból is pontokat szerezni.

Abban bízik, hogy Andrea Bargnani szárnyalni fog az új rendszerben. Jackson szerint a tripla kicsit messze van az olasznak, de 20 lábról (nagyjából 6 méter) és közelebbről nagyon pontosan dob, ilyen helyzetei pedig lesznek. Két dologban fejlődnie kell még a magasembernek az elnök szerint. Egyrészt csak egyenes vonalban támadja a gyűrűt, meg kell tanulnia valami irányváltoztatós cselt elsajátítania. Másrészt sokszor csak a ziccert teszi fel, nem zsákol. Jackson szerint a kérdés az, vajon kicsik a kezei vagy csak simán agresszívebbnek kellene lennie? A védekezésben is természetesen előre kell lépnie. A hosszú karjaival jó blokkoló lehetne, de túl lassan ér vissza sokszor védekeni, és a besegítéseket sem mindig tudja, mikor hol kellene lennie. Azt is el kell döntenie Jackson szerint, ahogy Amare Stoudemire-nek is, hogy melyik poszton a legjobb.

Megvolt a szavazás a Board of Governors ülésen, 13 csapat amellett voksolt, hogy maradjon a jelenlegi lottery-rendszer, úgyhogy nem lesz változtatás. A Phoenix Suns, a New Orleans Pelicans, a Detroit Pistons, a Miami Heat, a Milwaukee Bucks, a San Antonio Spurs, a Utah Jazz, az Atlanta Hawks és a Charlotte Hornets mellett némi meglepetésre a Chicago Bulls és a Washington Wizards is a változás ellen szavazott a két már ismert ellenző, a Philadelphia Sixers és az Oklahoma City Thunder mellett. Az egyik tulaj azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports), hogy néhány csapat elkezdett azon gondolkodni, milyen nem várt következményei lennének a változtatásnak, ezért egyelőre nemet mondtak rá.

A Denver Nuggets hivatalosan is kitette Quincy Millert, plusz mellette Jerrelle Benimont és Marcus Williamst is. A Denver Post értesülései szerint ezekkel a lépésekkel Alonzo Gee helye biztos a keretben az alapszakaszban is. A Memphis Grizzlies Earl Clarknak és Hassan Whiteside-nak mondott búcsút - ezzel ők 16-an vannak jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus