Hírmorzsák 2014-10-23 (11:00)

Noah térde egyre jobb állapotban, de még nem 100%-os. Kobe már nem játszik az előszezonban. Blake Griffin megütött egy embert. Silver a lottery-ről, a csapatokról és az új kollektív szerződésről. Jeff Van Gundy szerint a Triangle-nél fontosabb lesz a Knicks-játékosok egyéni teljesítménye. Fisher szerint ha Bargnani egészséges, pályán a helye. Pierce meglepődött, hogy milyen gyorsan zajlottak a dolgok a nyáron a Netsnél, de tudja, ez üzlet. Brett Brown szerint semmi nincs kőbe vésve a Sixers keretében. Vucevic örül, hogy marad a Magicnél. Morey szerint átlagos csapat volt a Rockets tavaly, idén Top10-be akarnak kerülni támadásban és védekezésben is. Csapatopciók (Thunder, Celtics). Elküldött játékosok (Jazz)

A Chicago Bulls centere, Joakim Noah még mindig bajlódik májusban műtött bal térdével, a középjátékos Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) el is mondta, hogy még messze van a 100%-os formától. Azt is hozzátette viszont Noah, hogy elég jól reagált a térde az első back-to-back-re (egymás utáni napokon rendezett meccsek). Játszani tud, és ez a gyógyulás egy folyamat lesz, egyre jobb állapotban van, és örül annak, ahogyan most érzi magát. Cowley Noah-hoz közelálló forrásból úgy tudja, hogy a centernek ettől függetlenül egész évben lesznek problémái a térdével, és valószínűleg térdvédőt fog hordani az idény folyamán.

Mark Medina (Los Angeles Daily News) írta twitteren hajnalban, hogy Kobe Bryant kihagyja a Los Angeles Lakers utolsó két előszezonmeccsét. Ebből egyet letudott ma hajnalban, a Portland TrailBlazers ellen, de nem lesz ott a szombat hajnali, Sacramento Kings elleni mérkőzésen sem. A hivatalos indoklás szerint pihentetik a sztárt, nincs semmilyen sérülése.

A New York Knicks volt edzője, a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Jeff Van Gundy a New York Postnak beszélt a Knicksről. JVG szerint a Triangle csak egy rendszer, amiben a labda szabadon járhat, és mindenki úgy érezheti benne, hogy fontos tagja a csapatnak. Ez jó dolog, de nem ez lesz az oka annak, ha győznek vagy veszítenek. Van Gundy szerint a kulcs az lesz, hogy Carmelo Anthonynak milyen éve lesz, illetve hogy Iman Shumpert és JR Smith képesek lesznek-e visszatérni jó formájukhoz a tavalyi pocsék idényt követően. JVG szerint mindenki, aki azt hiszi, hogy egy rendszer a siker kulcsa, nagy tévedésben van, mert nem az nyeri a meccseket, hanem a játékosok.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Derek Fisher vezetőedző Andrea Bargnaniról beszélt a North Jersey újságírójával. A tréner elmondása szerint nem orvos és nem is erőnléti edző, mivel nyolc napjuk van még az alapszakasz rajtjáig, így fogalma sincs, hogy az olasz pályára léphet-e a szezon első meccsén. Ettől függetlenül elmondta Fisher, hogy edzenie kell, jó kondiba kell kerülnie Bargnaninak, mielőtt pályára küldik. Ha egészséges, akkor szerinte a magasember olyan kosaras, akit a pályán akarsz tudni, mert nagyon sokféleképpen képes a csapatot segíteni. A hétvégén döntenek arról, játszik-e Bargnani a szezonnyitón vagy sem.

A Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce meglepődött, milyen gyorsan változtak a dolgok volt csapatánál, a Brooklyn Netsnél, de elmondása szerint semmilyen negatív érzés nincs benne a gárdával szemben. Pierce Mitch Abramsonnal (New York Daily News) beszélgetett legfőképpen volt edzőjéről, Jason Kiddről. A játékos elmondása szerint volt alkalma beszélni a trénerrel, megvoltak az okai a váltásnak, és annak, hogy úgy zajlottak a dolgok, ahogy. Pierce szerint azt kell megérteni, amit már többször is elmondott: ez egy üzlet. Kidd továbblépett, a Nets is továbblépett, és mindenki ment a maga útján - szerinte ezt nagyon sokszor látni ebben a sportban.

A Philadelphia Sixersnél még 20 fős a keret, de mindössze 9 játékosnak teljesen garantált a kontraktusa és további négynek részlegesen. A gárda vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta Tom Moore-nak (Calkins Media), nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy más csapatoktól kitett játékosokat igazoljanak, semmi nincs kőbe vésve jelenleg a Sixers állományában. Brown azt is elmondta, hogy fogalma nem volt arról, megszavazzák-e az új lottery-rendszert vagy sem. Elmondása szerint voltak olyan időszakok, mikor úgy gondolta, átmegy a reform, máskor viszont azt hitte, marad a jelenlegi struktúra - ahogyan végül maradt is, mint azt tegnap este megírtuk.

A Board of Governors ülés után a komisszár, Adam Silver sajtótájékoztatót tartott több témával kapcsolatban is. Egyrészt elmondása szerint a liga csapatainak egyharmada még mindig veszteséges. Ken Berger (CBS Sports) rákérdezett arra, hogy az elég indok-e egy 2017-es lockouthoz, hogy azon a nyáron lesznek még esetleg veszteséges csapatok az új TV-szerződés ellenére is. Silver azt mondta, hogy nem, hiszen ez menedzselés kérdése is. Ott van például a Brooklyn Nets, amely a soft cap rendszer miatt választhatta azt az opciót, hogy pénzt veszít. Ez az ő döntésük volt, de éppen az ilyen esetek miatt szeretne hard capet, hogy ne legyenek olyan csapatok, amelyek sokkal többet költenek másoknál.

Arra is rákérdeztek, hogy mindenképpen hard capet (olyan sapkát, amelyet semmilyen kivétellel nem lehet átlépni, egy adott határ alatt kell maradni) akarnak-e a következő kollektív szerződés tárgyalásánál, de Silver azt mondta, hogy nem. Szeretné, ha a jelenleginél szigorúbb lenne a rendszer, de az előző CBA tárgyalásoknál is ezt akarták, és mégsem lett belőle semmi, ők kompromisszumkészek. A commish szerint amennyiben a jelenlegi szavazás ellenére a későbbiekben mégis változna a lottery-rendszer, arra fel lesznek készülve a csapatok, úgyhogy valószínűleg a 2015-ös drafttal kapcsolatos dolgokat már nem bolygatják. A kollektív szerződésről még annyit mondott Silver, hogy egyelőre nem aggódik amiatt, mi lesz 2017-ben, kilépnek-e akár a játékosok, akár a tulajdonosok a jelenlegi megállapodásból.

Az Orlando Magic tegnap egyezett meg montenegrói centerével, Nik Vuceviccsel a hosszabbításról. A középjátékos az Orlando Sentinelnek elmondta, hogy a GM, Rob Hennigan és ügynöke még az utolsó simításokat végzik a hosszabbításon, de ahogy korábban is elmondta, mindig is azt szerette volna, ha marad a Magicnél. Szeretne a csapat jövőjének része lenni, úgyhogy nagyon izgatott és boldog amiatt, hogy új, négyéves szerződést tudott kötni a klubbal, nem is nagyon tudja szavakba önteni az érzéseit.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey az Associated Pressnek adott nyilatkozatában azt mondta, tavaly is bajnokok akartak lenni, és nagyon csalódottak voltak amiatt, hogy kiestek az első körben. Még mindig fáj nekik az emlék, és nem akarják ezt még egyszer átélni. Dwight Howard szerint nagyon sokat tanultak az előző idényből, például azt, hogy a meccs minden másodperce számít. Morey szerint összességében egy átlagos csapat voltak, Top10-be akarnak kerülni, ugyanis úgy gondolja, ha a legjobb 10-ben vannak támadásban és védekezésben is, az a belépő ahhoz, hogy a bajnoki címért küzdjenek. A GM úgy érzi, ez a szezon a védekezésükről fog szólni, szükségük van erre ugyanis a bajnokesélyességhez.

Az Oklahoma City Thunder lehívta Steven Adams és Andre Roberson harmadik, míg Perry Jones III és Jeremy Lamb negyedik évre szóló csapatopcióit - mindannyiuknál a 2015/16-os idényről van szó.

A. Sherrod Blakely (CSNNE) információi szerint a közeljövőben a Boston Celticsnél Jared Sullinger, Tyler Zeller és Kelly Olynyk esetében teszik meg ugyanezt, tehát náluk is lehívják majd a 2015/16-ra szóló csapatopciókat.

Blakely-nek nyilatkozott Will Bynum ügynöke, Mark Bartelstein, aki szerint a Celtics sokra tartja ügyfelét játékosként, de egész egyszerűen nincs helyük a keretben. Bartelstein szerint a csapat még próbálkozik felszabadítani egy helyet a hátvédnek, de jelen állás szerint nincs módjuk megtartani Bynumot, pár napon belül pedig úgyis pont kerül az ügy végére - az alapszakasz kezdetéig 15 főre kell csökkenteni a csapatoknak az állományokat.

A korábbi hírekkel ellentétben a Utah Jazz kitette keretéből Dahntay Jonest, és ugyanez lett a sorsa Jack Cooley-nak is. Jones hat meccsen is szerepet kapott, míg Cooley csak kettőn, de egyikőjükre sem tart igényt a Jazz, amelynek kerete így 15 fős jelenleg.

A végére pedig a kékfény rovat: a TMZ értesülései szerint Blake Griffin némi nézeteltérésbe keveredett a minap egy Los Angeles-i klubban. Egy férfi azt állítja, hogy telefonja kamerájának vakuja zavarta a Los Angeles Clippers erőcsatárát, aki megfogta a nyakánál fogva és megráncigálta. Griffin elvette a telefont, a férfi visszakérte azt, Griffin erre újra megfogta a sértettet a nyakánál, majd mielőtt kidobatta őt a biztonsági őrökkel, még meg is ütötte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus