Hírmorzsák 2014-10-23 (21:45)

Love mesélt a minnesotai önmagáról, és arról, hogy miért váltott. Mark Jackson szerint Klay Thompson a legjobb kettes a ligában, nem is kevéssel, és maximum szerződést érdemel. Noah perclimiten lesz az alapszakasz elején. Randle nem a következő Shaq, hanem a következő Kobe akar lenni. TJ Warren bal hüvelykujja eltört, határozatlan időre out. Carter-Williams november 13-án térhet vissza. A Hornets visszavonultatja Bobby Phills 13-as mezszámát. Kitett játékosok: Rockets, Nets, Spurs. Ginobili egy régebbi videója, amiben félpályáról juttatja el a labdát a gyűrűbe... lábbal (videó). Nash új dokumentumfilmjének promója (videó).

A Cleveland Cavaliers új magasembere, Kevin Love a The Players Tribune-on írt blogbejegyzést, amelyben mesélt az idei nyárról, de a korábbi időkről is. Love szerint sokkal érettebb lett emberként és játékosként is a Minnesota Timberwolvesnál töltött évei során. Saját bevallása szerint sem kezelte mindig tökéletesen a dolgokat, szerinte nagyon nehéz a vereség okozta csalódást kezelni, mikor az ember még csak a 20-as évei elején jár. Azt is elmondta, voltak olyan időszakok, amikor egyáltalán nem volt jó vele egy öltözőben lenni. Egyáltalán nem érzi könnyű feladatnak, hogy valaki jó vezető legyen úgy, hogy nincs előtte példa, vagy hogy fogalma sincs arról, mit kell tenni azért, hogy az NBA-ben nyerni tudjon valaki.

Nem keres azonban kifogásokat, mert annak ellenére, hogy egyéni legjobb statisztikáit produkálta az előző szezonban, nem jutottak PO-ba. Néhány kritikát nagyon nehezen fogadott, például megtanulta, hogy vannak olyan dolgok, mint például "üres statisztika" - erre próbál majd gondolni, mikor legközelebb kizárja Tim Duncant egy lepattanóért folytatott küzdelemben. A végén azonban volt arra lehetősége, hogy továbblépjen, és meg is tette mindezt, a döntése pedig csak a győzelem miatt született meg. Mikor gyerekként a Shawn Kemp mezében dobált, nem a tripla-duplákról és a maximum szerződésekról álmodott. Az lebegett a szeme előtt, hogy a bajnoki trófeát emeli fel éppen, márpedig ehhez váltania kellett érzése szerint.

A Cavs egyik legnagyobb riválisa, a Chicago Bulls centere, Joakim Noah egyelőre perclimiten marad az alapszakasz elején is. Tom Thibodeau nem árulta el a Chicago Sun-Timesnak, hogy pontosan meddig is tart ez az időszak még.

A Los Angeles Lakers újonca, Julius Randle már tudja, mit kell nyitlakozni. Az erőcsatár a New York Daily Newsnak azt mondta, az emberek régebben mindig azt mondták neki, ő lesz a következő Shaq. Ő viszont mindig azt válaszolta erre: nem a következő Shaq akar lenni, hanem a következő Kobe. Mindig mindenhova úgy ment, hogy cseleket csinált a labdával.

A Golden Sate Warriors volt vezetőedzője, Mark Jackson azt nyilatkozta egykori játékosáról, Klay Thompsonról, hogy szerinte mindenképpen maximum szerződést érdemel, és úgy érzi, meg is fogja kapni ezt Thompson. Jackson szerint ő a legjobb two-way dobóhátvéd a ligában, méghozzá nem is kevéssel. A szép szavak mellett azt sem szabad elfelejteni, nem a legjobb hangulatban vált el egymástól Jackson és a csapat, könnyen lehet, hogy direkt csinálja a reklámot a Warriors kárára.

A Phoenix Sunsnál Alex Len után megint ujjsérülése van valakinek: az idei draft 14. helyén kiválasztott kiscsatár, TJ Warren bal hüvelykujjában tört el egy csont. Egyelőre sínbe tették a sérült testrészt és pihentetik, nincs előre meghatározva, hogy mikor térhet vissza a fiatal kosaras.

Jeff Goodman (ESPN) forrásai szerint a Philadelphia Sixers és Michael Carter-Williams úgy tervezik, hogy november 13-án, a Dallas Mavericks ellen tér vissza az irányító. Május óta még csak nem is edz teljes intenzitással MCW, akkor műtötték a jobb vállát. Mint ismeretes, tavaly 16.7 pontos, 6.2 pattanós és 6.3 gólpasszos teljesítménnyel lett az év újonca, és bár november 13-áig teljesen felépülhet, Sam Hinkie-éktől bőven kitelik, hogy még tovább húzzák visszatérését a bizontság - és a jobb pick - kedvéért.

A Charlotte Hornets bejelentette, hogy a nyitómeccsükön visszavonultatják Bobby Phills 13-as mezszámát - megtették ezt már 2000-ben is, most megteszik újra. Phills 2000-ben hunyt el autóbalesetben, mikor még a Hornets játékosa volt.

A Houston Rockets kirakta keretéből Josh Powellt és Akil Mitchellt, de gyorsan is igazoltak egy játékost, ugyanis a hátvéd Geron Mitchellnek adtak nem garantált szerződést. A Brooklyn Netsnél két előszezonmeccs után kitették a keretből a magasember Willie Reedet. A San Antonio Spurs Bryce Cottontól és Josh Davistől szabadult meg, mindketten szabadlistán vannak már.

A végére pedig Manu Ginobili, aki egy régebbi felvételen nagyjából a félpályáról talál be... lábbal:

A Los Angeles Lakers irányítójáról, Steve Nash-ről pedig új dokumentumfilmet készítenek, ennek a promóját láthatjátok most:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus