Hírmorzsák 2014-10-24 (10:30)

Nash nem játszik a 2014/15-ös idényben. Marquis Teague-ről tárgyal a Sixers és a Nets. Stan Van Gundy törölné a maximum szerződéseket. Ellis a Mavericksnél akar visszavonulni. Vucevic hivatalosan is aláírt a Magickel. Dante Cunningham még mindig a nyári botránya miatt nem talál magának csapatot. Kitett játékosok (Heat, Cavs, Hornets), újabb igazolások (Celtics, Knicks).

Nagyon úgy tűnik, hogy Steve Nash befejezte pályafutását, ugyanis a Los Angeles Lakers hajnalban hivatalosan is bejelentette, hogy a kanadai játékmester ebben a szezonban egészen biztosan nem fog pályára lépni hátfájdalmai miatt - a játékos hosszútávú egészsége már fontosabb, mint az, hogy sokadjára is megpróbáljon visszatérni. Sam Amick (USA Today) twitterén azt írta, hogy Nash egyelőre nem döntötte el, visszavonul-e, viszont a Lakers ettől függetlenül kérhet egy ilyenkor (hosszútávú sérülésekkor) szokásos ún. Disabled Player Exceptiont. Ez a kivétel Nash szerződésének fele, azaz nagyjából 4.85 millió dollár lehet, ennyiből igazolhat még az aranysárga-lila alakulat majd - már amennyiben kérik ezt a ligától.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers és a Brooklyn Nets tárgyalnak egymással Marquis Teague-ről. Wojnarowski szerint semmi jelentőset nem kap az irányítóért a Nets, Robert Windrem (Nets Daily) forrásai szerint pedig egyrészt készpénz nem cserél majd gazdát, másrészt nagy valószínűséggel egy későbbi második körös lesz Teague ellenértéke. Mike Mazzeo (ESPN New York) azt írta, a csere nagy valószínűség szerint be fog következni.

A Dallas Mavericks dobóhátvédje, Monta Ellis egy dallasi rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy bár ez a liga üzlet, mindent átnéznek majd a családjával, le fog ülni a feleségével, gyerekeivel, és megbeszélik együtt, hogyan tovább. Két évig még szerződés köti a Mavshez - jövő nyáron kiléphet a kontraktusból -, de reméli, hogy karrierje hátralévő részét is Dallasban fogja tölteni. Elmondása szerint nagyon jól érzi magát a családja a városban, és ő is szeretne a Mavstől visszavonulni. A felesége szeretne visszamenni jogot tanulni, őt pedig imádják ez emberek. Ez már nagyon hiányzott neki, mert a Golden State-nél töltött első két évében szerették ennyire utoljára. Akkor mindent megpróbált nekik visszaadni a pályán, és ez most is így van, így lesz. Azért dolgozott olyan keményen és lett az a játékos, aki, mert 100%-ban mögötte álltak, és jelenleg ugyanez a helyzet Dallasban is.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy David Mayóval (MLive) beszélgetett az új kollektív szerződésről. SVG szerint törölni kellene a maximum szerződéseket a ligából - úgy gondolja, ha teljesen szabad piac lenne, sok minden megváltozna. Sokkal nagyobb paritás lenne, jóval kiegyensúlyozottabban oszlanának meg a tehetségek akkor, ha maradna a fizetési sapka, de nem lenne maximalizálva az egy-egy játékosnak adható összeg.

Az Orlando Magic hivatalosan is hosszabbított Nikola Vuceviccsel. Az alapfizetés 4 évre 48 millió dollár lesz az új szerződés alapján, ez mehet fel 53 millióra bizonyos bónuszok elérése esetén.

Több rostermozgás is történt a mai napon. A Miami Heat három játékostól, Larry Drew II-től, Shawn Jonestól és Tyler Johnsontól is megszabadult, mindhárom kosarast szabadlistára tették - ezzel 16 fős a floridai együttes kerete. Bob Finnan (The News-Herald) úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliers valószínűleg Shane Edwardstól fog elköszönni, így lesz 15 fős az ohiói együttes állománya - Lou Amundsonnak és AJ Price-nek még nem garantált szerződéseik vannak. A Charlotte Hornets Justin Cobbstól vált meg.

Két csapat igazolt is tegnap este és ma hajnalban. A Boston Celtics lehívta waiverről a nemrég az Atlanta Hawks által kitett Jarrell Eddie-t - ezzel jelenleg 18 fős újra a bostoni keret, bár ebben még benne van Tim Frazier, akit elvileg kitesznek majd. Az Atlanta ezzel elveszítette Eddie D-Ligás jogait is, a fiókcsapatban való szerepeltetés lehet a Celtics célja is majd vele. A New York Knicks leigazolta az idei drafton el nem kelő ausztrál centert, Jordan Vandenberget, akivel 20 fős lett Phil Jacksonék állománya.

Akinek egyelőre nem sikerült csapatot találnia, az Dante Cunningham. A Minnesota Timberwolvesnál egészen hasznosan játszó magasember a nyáron családon belüli erőszak vádjával került a hírekbe. Több mint két hónapja tisztázták már Cunninghamet, de egyelőre még minimum szerződéssel sem kínálta meg senki. Ügynöke azt nyilatkozta Jon Krawczynskinek (The Associated Press), hogy szerinte évi 4 millió dollár körül kereshetett volna Cunningham, de a héten is hallott olyan csapatról, amelyik a nyári botrány miatt nem akarja leigazolni a kosarast. Maga az érintett azt mondta, egyelőre a nevét kell tisztára mosnia, mert jelenleg mindenki erre az ügyre gondol, ha felmerül, hogy ki az a Dante Cunningham, ezt pedig nem hagyhatja, hiszen hamisan vádolták.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus