Hírmorzsák 2014-10-24 (21:15)

Oladipo arccsontja eltört, határozatlan időre out. Jeanie Buss: aki nem akar Kobe-val játszani, az lúzer. Griffin és Paul új sorozata (videó). Tobias Harris nem fog megegyezni a Magickel a hosszabbításról. Nash majdnem fél millió dollárt keresett a Lakersnél meccsenként. Stephenson maradni akart a Pacersnél, de Miles leigazolása után tudta, hogy nem fog. A Nets lehívta Plumlee és Karasev csapatopcióját. A Knicks és a Hornets is takarított a keretben.

Az Orlando Magicnél nem kezdődik jól a szezon: másodéves hátvédjük, Victor Oladipo az előszezont egy MCL-húzódás miatt hagyta ki, majd elkezdett edzeni, a csütörtöki tréningen "belenézett" azonban egy könyökösbe, és eltört az arccsontja. A játékost holnap műtik, és határozatlan időre esett ki a játékból, nem tudni jelenleg, mennyi időt vesz igénybe felépülése.

Szintén a Magichez tartozik, hogy Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint Tobias Harrisszel nem fognak tudni megegyezni az október 31-ei határidő előtt a hosszabbításról, így jövő nyáron RFA, korlátozott szabadügynök lesz a csatár. Harris a Nike-val kötött szponzori szerződése értelmében több pénzt kap a sportszergyártótól (is), amennyiben Los Angelesben, New Yorkban vagy Chicagóban játszik - igaz, az Orlando minden neki adott ajánlatot tarthat.

A Los Angeles Lakers egyik tulajdonosa, Jeanie Buss az ESPN SportsCenter című műsorában üzent: "bárki, aki fél Kobe Bryanttel együtt játszani, az egy lúzer, és örülök, hogy nem a csapatunkat választotta". Mint arról korábban beszámoltunk, egy ESPN-es cikkben jelentek meg olyan állítások - ügynökökre és más forrásokra hivatkozva -, hogy a játékosok közül többen nem akarnak Kobe-val együtt játszani, miatta nem mentek a Lakershez.

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy Steve Nash jól keresett náluk. Az irányító már biztosan nem játszik a 2014/15-ös idényben, így három szezon alatt mindössze 67 mérkőzésen játszott. Mivel 27.9 millió dollárért írt alá 2012 nyarán, ez azt jelenti, hogy 416.000 dollárt keresett találkozónként.

A Charlotte Hornets új dobóhátvédje, Lance Stephenson mesélt a nyári eseményekről. A játékos az Indianapolis Starnak elmondta, hogy szeretett volna a Pacersnél maradni, de a csapat egy határidőt adott neki, hogy addig döntse el, elfogadja-e 5 éves, 44 millió dolláros ajánlatukat. Stephenson elmondása szerint nem volt sok ideje választani, így az ügynökével úgy döntöttek, megnézik, más csapatok mit ajánlanak neki. Elmondása szerint nem volt több pénze az Indianának, egyszerűen nem ajánlhattak többet.

Amikor ő nemet mondott, szerinte úgy érezte a Pacers, nincs esély már arra, hogy megtartsák, ezért azonnal megegyeztek CJ Milesszal. Amikor ez megtörtént, már tudta, hogy az ő indianai pályafutásának vége. Felajánlottak neki rövidebb, három- és négyéves szerződéseket is, de úgy érzi, nem volt értelme a szempontjából, hogy azokba a megállapodásokba belemenjen. Rájött, hogy olyan helyre kell mennie, ahol bolgodabb lehet, és ahol legalább annyi pénzért játszik, amennyit ér - igaz, a Hornetsnél semmivel nem kap többet, mint kapott volna Indianában.

A New York Knicksnél elkezdték a keret kitakarítását: DJ Mbengától és Orlando Sancheztől köszöntek el Phil Jacksonék - mindkét kosaras 1-1 meccsnyi lehetőséget kapott, és 18 fős ezzel a Knicks kerete. A Charlotte Hornets nemcsak a reggel már beharangozott Justin Cobbstól búcsúzott, hanem Dallas Lauderdale-nek és Brian Qvale-nek is megköszönték az eddigieket, ezzel ki is alakult 15 fős állományuk.

A Brooklyn Nets lehívta Mason Plumlee és Sergey Karasev harmadik éves, tehát 2015/16-ra szóló csapatopcióit. Előbbinél semmi meglepő nincs ebben, a tavalyi draft 22. választottja ugyanis 74 meccsen 7.4 pontot és 4.4 pattanót átlagolt 18.2 perc alatt, kellemes meglepetés volt játéka. Utóbbit még a Cavs húzta ki tavaly a 19. helyen, de mindössze 22 mérkőzésen kapott szerepet, átlag 7.1 percet, nyáron pedig Jarrett Jackkel együtt került Brooklynba.

Elindult Blake Griffin és Chris Paul új sorozata, a BGCP3TVinHD:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus