Hírmorzsák 2014-10-26 (14:45)

Thompson "táborának" nem tetszik, hogy nem kaptak még maximum ajánlatot a Warriorstől. Roster-takarítás az egész ligában. Waiters, Burke és Gobert opciója lehívva. A Blazers tulajdonosa 100 millió dollárt ajánlott fel az ebola elleni harcra. A Sixers leigazolta Malcolm Thomast, marad a szezonra is a csapatnál. Villanueva a Dallas, Stiemsma a Toronto 15. embere lett.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a Klay Thompson körüli embereknek nem igazán tetszik, hogy a Golden State Warriors egyelőre nem ajánlott a dobóhátvédnek maximum szerződést - október 31-éig kell megegyezniük a feleknek a hosszabbításról, különben jövő nyáron RFA, korlátozott szabadügynök lesz Thompson. Az egyik forrás szerint Joe Lacob tulajdonos egyelőre nincs meggyőződve arról, hogy a játékosnak ennyi pénzt kellene adni, egy Thompsonhoz közeli forrás viszont azt mondja, teljesen abszurd, hogy maximum alatt bármit elfogadjon a kosaras, tekintve az eddig bemutatott fejlődési ívét és azt, hogy mennyi pénz fog befolyni a ligába az új TV-szerződés miatt.

A Cleveland Cavaliers nem okozott túl nagy meglepetést, lehívták Dion Waiters negyedik évre, 2015/16-ra szóló csapatopcióját. A Utah Jazz is megtette a kötelező lépéseket, ők a tavaly draftolt Trey Burke, Rudy Gobert duónál hívták le a harmadik évre szóló opciókat - szintén 2015/16-ra.

A Philadelphia Sixers továbbra is próbálkozik a máshova be nem férő kosarasok feltérképezésével - most Malcolm Thomasszal szerződtek az utolsó pillanatban, a játékos pedig tagja lesz a Sixers állományának az alapszakaszban is.

Természetesen a tegnapi nap nagy része az alapszakaszkeretek kialakításáról, több játékos szabadlistára tételéről szólt. Lássuk ezeket.

A Minnesota Timberwolves Brady Heslipet tette ki keretéből, de még mindig 16-an vannak Flip Saundersék, muszáj lesz még legalább egy játékost kitenniük. A Portland TrailBlazersnél Diante Garrett és Darius Morris munkáját köszönték meg. A Dallas Mavericksnél Ivan Johnsonnak, Bernard Jamesnek és Doron Lambnek intettek búcsút - a texasiak 15-en vannak így, Charlie Villanueva pedig kiharcolta magának a helyet az alapszakaszban is. Szintén Mavs: leigazolták és ki is tették a keretből Renaldo Balkmant - azért, hogy a D-Ligás jogai náluk legyenek. A Toronto Raptors Justin Hamiltont és Will Cherryt tette szabadlistára, Greg Stiemsma lett a 15. ember keretükben.

A Los Angeles Lakers Jabari Brownnal és Roscoe Smith-szel "szakított" - így ők is 15-en vannak már csak. Ahogyan az várható volt - és korábban voltak is ilyen hangok -, a Cleveland Cavaliersnél Shane Edwardstól köszöntek el, így az ohiói gárda kerete 15 főt számlál. A New York Knicks a nemrég igazolt Jordan Vandenbergtől és Langston Galloway-től vált meg. A másik New York-i csapat, a Brooklyn Nets kitette keretéből Casper Ware-t - mint ismeretes, őt az utóbbi napokban szerezték meg a Philadelphia Sixersszel kötött cserében, amelyben Marquis Teague-t küldték el. A Nets kerete így 15 főt számlál. A Los Angeles Clippersnál Joe Inglestől köszöntek el, az ausztrál kiscsatár nem tudta kivívni magának a helyet. A Boston Celticsnél Jarell Eddie-t teszik ki waiverre.

Ha már szóba került a Sixers: ők Drew Gordont, Ronald Roberts Jr-t és Malcolm Lee-t tették ki, így is 17-en vannak azonban, még legalább két játékostól meg kell szabadulniuk záros határidőn belül. A Phoenix Sunsnál Earl Barron vált létszámfelettivé, ők is 15-en vannak így, készen állnak a szezonkezdetre. A Memphis Grizzliesnél Patrick Christopher és Kalin Lucas is szabadlistára került, így ők már csak 14-en vannak. A San Antonio Spurs JaMychal Greentől, illetve az egy napja igazolt Fuquan Edwin, Robert Vaden kettőstől köszönt el, így megvan az alapszakaszt kezdő 15 emberük. A Houston Rockets Earl Clarktól, Geron Johnsontól Akeem Richmondtól és Robert Covingtontól szabadult meg.

Az Orlando Magicnél négy játékosnak is búcsút intettek, Drew Crawford, Kadeem Batts, Seth Curry és Peyton Siva menesztése után 15-en vannak a floridaiak. Az állam másik csapatnál, a Miami Heatnél Khem Birch-től váltak meg. A Utah Jazz leigazolta és azonnal szabadlistára is tette Tre' Bussey-t - a Mavsnél látott módon szintén a D-Ligás jogok miatt. Szintén a Utah-hoz tartozik, hogy Brock Motumot is kitették, ezzel ők 14-en vannak. A Sacramento Kingsnél Trey Johnson játékára nem számítanak a továbbiakban, ők is 14 emberrel kezdik jelen állás szerint a szezont. Az Indiana Pacersnél megvan a 15 fős keret CJ Fair, Adonis Thomas, Arinze Onuaku és Chris Singleton elbocsájtásával. A fővárosiak, a Washington Wizards is készen állnak a rajtra, miután kitették Damion Jamest, Xavier Silast és John Lucas III-at, így 15-en vannak.

A végére pedig egy szép "gesztus": a Portland TrailBlazers (és a Seattle Seahawks) tulajdonosa, Paul Allen 100 milió dollárt adományoz az ebola vírus elleni harcra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus