Hírmorzsák 2014-10-26 (21:15)

LeBron szívesen játszott volna Nash-sel 1-2 évet. Gay-nek megint megsérült az állkapcsa. Bargnani 3 meccset, Oladipo egy hónapot hagy ki az alapszakasz elején. Carter-Williams november 6-ától kezd újra teljes intenzitású edzésbe, hamar lehetőséget kap meccsen is. Larkin opcióját mégsem hívja le a Knicks? Tristan Thompsonnal nem tárgyal a Cavs a hosszabbításról. Outlaw lehet az utolsó "száműzött" New Yorkban.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a Cleveland.com-nak nyilatkozott Steve Nash-ről. James szerint a kanadai irányító Phoenix-i karrierje egészen hihetetlen volt. Nagyon szeretett volna 1 vagy 2 évre a csapattársa lenni, olyan önzetlenül játszotta ezt a játékot. Szeretett volna egy olyan ember körül lenni, akinek mindene a csapat. Soha nem kért semmit, és mégis mindig megkapott mindent, egy ilyen embert pedig szerinte csak tisztelni lehet.

Szintén a Cleveland.com-on jelent meg, hogy bizonyos források szerint a Cleveland Cavaliers és Tristan Thompson egyáltalán nem beszélgetnek a hosszabbításról, szinte semmi esély nincs arra, hogy az erőcsatárral október 31-ig megegyezzenek. Ez azt jelenti, hogy Thompson jövő nyáron jó eséllye RFA, korlátozott szabadügynök lesz.

A Sacramento Kings kiscsatárának, Rudy Gaynek az állkapcsával van gondja megint. Mint ismeretes, az amerikai válogatott Litvánia ellen játszott vb-elődöntőjében tört el a Kings sztárjának állkapcsa, a pénteki előszezonmeccsen pedig megint megsérült a testrész. A CT szerint nincs újabb törés, és a csapat úgy számol, hogy Gay bevethető lesz szerdán, a Golden State Warriors elleni idénynyitón.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicksnél erősen gondolkodnak azon, hogy Travis Outlaw-t teszik ki a keretből az alapszakasz nyitánya előtt. Jelenleg 16 fős Phil Jacksonék kerete, tehát valakitől mindenképpen meg kell válniuk. Outlaw 3 milliós szerződése teljesen garantált, a vele küzdő Travis Wearé viszont nem garantált - utóbbi azonban jobban illik a Triangle-be a hírek szerint.

Szintén ide tartozik még két hír. Egyrészt Andrea Bargnani az első három meccset egészen biztosan kihagyja, jelentette be a csapat a mai napon. Derek Fisher vezetőedző a mai nyílt edzésen azt mondta, hogy nem akarja bevetni az olaszt anélkül, hogy néhány minőségi tréningen túl lenne. Egyelőre jobban van, de bármilyen kis húzódás újra visszavetheti állapotát, ezért nehéz a combhajlítósérülésekkel mit kezdeni.

Másrészt Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint mégis elképzelhető, hogy Shane Larkin 2015/16-os opcióját nem hívja le a csapat, hogy minél több sapka alatti helyük maradjon a jövő nyárra.

Bargnanihoz hasonlóan a Philadelphia Sixers irányítója, Michael Carter-Williams is kihagyja a szezon kezdetét - ő az Intelligencer forrásai szerint november 6-án kezdhet majd el 5-5 elleni játékokban is részt venni, tehát gyakorlatilag teljes edzésmunkát végezni. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta a lapnak, hogy szerinte nem kell túl sok idő MCW-nek, miután teljes zöld utat kap majd az orvosoktól, elég hamar kapni fog pár perces lehetőséget éles meccseken is.

Az Orlando Magic hátvédje, Victor Oladipo csak később kerülhet bevetésre, Wojnarowski forrásai szerint ugyanis egy hónapig nem játszhat majd arccsonttörése miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus