Hírmorzsák 2014-10-27 (10:30)

Marc Gasol a jövő nyárról. Bosh szerint hosszú folyamat lesz, mire jó csapatuk lesz. Bareát még ma kivásárolja a TWolves, Dallasba mehet. Anthony minden elismerése a Bullsé, nyáron nagy hatást gyakoroltak rá. Cuban csak akkor tankolna, ha senki más nem. Ainge szerint nem újjáépítenek, elégedett Brad Stevensszel. A Bostont ketten is megpróbálták megvenni az elmúlt két hétben. Gray-t kitette keretéből a Pistons. Stan Van Gundy szerint a rossz szokásoktól kell megszabadulniuk. Ballmer szeretné, ha a Clippers közönsége lenne a legjobb, leghangosabb a ligában.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Ronald Tillerynek (The Commercial Appeal) beszélt a jövő nyárról. A spanyol játékos szerint olyan messze van az még, hogy egyáltalán nem is gondol rá, csak arra koncentrál, hogy minden nap elvégezze a munkáját. Úgy gondolja, az ember soha nem tudhatja, mi lesz 7-8 hónap múlva, az is elképzelhető, hogy addig a csapat egy másik irányt vesz. Meglátják majd jövő júliusban, hogyan gondolkodnak a felek, és bármennyit is beszélnek arról, hogy szabadügynök lesz, nem változtat azon a tényen, hogy addig semmi konkrétum nem fog történni.

A Miami Heat új vezére, Chris Bosh a Miami Herald munkatársával beszélgetett. Bosh elmondása szerint ahhoz, hogy jó csapat legyenek, nagyon hosszú folyamaton kell végigmenniük, de ez a múltban sokkal könnyebben ment, és ehhez a hosszú folyamathoz régóta nem volt szerencséjük. Hozzá voltak szokva ahhoz, hogy ugyanazokkal a játékosokkal vágnak neki az idénynek, tudták a rotációt, hogy hogyan fog járni a labda, és minden csak a formába lendülésről szólt. Most nagyon türelmesnek kell lenniük, hiszen még csak nyolc előszezonmeccsen játszottak együtt, így természetesen nem lesz olyan a játékuk, mint kellene, hogy legyen.

A New York Knicks sztárját, Carmelo Anthonyt nem lepte meg, hogy a Chicago Bulls ellen kezdik a szezont, Marc Bermannek (New York Post) adott interjújában pont a chicagói együttesről mesélt. Elmondása szerint a nyáron betekintést nyert a kulisszák mögé, amikor a Bulls megpróbálta őt leigazolni. Sokkal jobban érti, ismeri a játékosokat, az egész csapatot, a szakmai stábot, Tom Thibodeau vezetőedzőt és a vezetőséget is. Már tudja, Thibodeau mennyi mindent tud erről a játékról, hogy mit képes a csapathoz hozzáadni, hogy mennyire lelkes, és hogy mindent belead a kosárlabdába. Melo elmondása szerint nagyon meggyőző volt a Bulls, minden elismerése az övék.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint JJ Barea és a Minnesota Timberwolves már az utolsó simításokat végzik a hátvéd kivásárlásán. A Minnesota egyelőre 16 játékossal rendelkezik, tehát a ma esti határidő előtt meg kell egyezniük a Puerto Rico-i kosarassal, aki 4.5 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik. A hírek szerint Barea volt csapatához, a Dallas Maverickshez készül aláírni, amint lekerül a szabadlistáról két nap után - velük volt bajnok 2011-ben, ezt követően írt alá a Timberwolveshoz. A Mavs jelenleg 15 játékossal rendelkezik, tehát valakitől meg kell szabadulniuk Barea leigazolásához.

Ha már Dallas: a Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a Dallas Morning Newsnak beszélt a tankolásról. Cuban szerint nem jó stratégia az, hogy direkt veszítenek csapatok a minél jobb draftpozíció érdekében. Szerinte máshogy is fel lehet építeni egy jó együttest. Ha senki nem csinálná, akkor talán tankolna, de úgy, hogy 6-8 csapat is erre megy, szerinte borzalmas taktika. Ha sokan próbálnak meg minél rosszabbak lenni, ő sosem használná ezt a stratégiát. Cuban azt is elmondta, hogy soha nem pécézett ki egy tulajdonost sem a tankolás miatt, nem volt még olyan, hogy konkrétan betámadott volna ezért bárkit is. Az ok: azt akarja, hogy minél többen tankoljanak, neki ez csak jó, de úgy gondolja, hogy a ligának összességében nem.

A Detroit Pistons szabadlistára tette Aaron Gray-t. A lépés azért meglepő, mert a center nem edzőtáborszerződéssel került a csapathoz, már a nyár elején megegyeztek vele egy kétéves kontraktusban, nemrég azonban szívproblémákat diagnosztizáltak Gray-nél, és úgy tűnik, nem számolnak már vele az autóvárosiak. A michigani együttes kerete így 15 főt számlál.

A Detroit Pistons vezetőedzője és elnöke, Stan Van Gundy David Mayónak (MLive) adott nyilatkozatot. SVG szerint a vereségek miatt rossz szokásokat vettek fel a játékosok, ezen kell változtatniuk ahhoz, hogy újra PO-ba kerüljenek. Ha valaki régóta veszít, akkor felveszi ezeket a rossz szokásokat, és bár senki sem szeret veszíteni, sokan észre sem veszik ezt, hiszen még mindig NBA játékosok, és adott esetben még jól is játszanak. Van Gundy úgy érzi, változtatni akarnak a Detroitnál, de állandósítaniuk kell magukban azt, hogy a vereségeket a hátuk mögött akarják tudni.

A Boston Celtics egyik tulajdonosát, Wyc Grousbecket ketten is megkeresték komoly ajánlatokkal az elmúlt két hétben, hogy adja el a franchise-t. Grousbeck a Boston Globe-nak elmondta, hogy sem neki, sem Steve Pagliucának nincs szándékában eladni a csapatot, és azt sem árulták el, hogy mennyi pénzről volt szó, egyáltalán adtak-e formális ajánlatot is a Celticsért érdeklődők.

A Celtics GM-je, Danny Ainge Gary Washburnnek (Boston Globe) arról mesélt, hogy a csapatnál egyáltalán nem tekintenek úgy jelenlegi taktikájukra, hogy újjáépülnek, csak úgy nézik, hogy egy folyamat közben vannak, amelynek a célja a bajnoki cím megszerzése. Ainge szerint van pár nagyon jó játékosuk, Brad Stevens vezetőedző pedig egyre jobban érti az NBA-t, illetve egyre inkább kezd átszokni az egyetemi kosárlabdáról a profira. A szakvezető elárulta, nagyon elégedett Stevensszel és a szakmai stábjával, nagyon jó munkát végeznek, és jól kommunikálják le a dolgokat a játékosokkal is.

A Los Angeles Clippers tulajdonosa, Steve Ballmer a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatában árulta el, hogy azt szeretné, ha a Clippers közönségét is úgy ismernék, mint a Seattle Seahawksét az NFL-ben, ahol gyakran hívják őket a csapat 12. játékosának. Ballmer szerint szeretnének több energiát a nézőktől, ő is, a játékosok is, Doc Rivers vezetőedző is, szóval mindenki. Szeretné, ha úgy ismernék őket, mint akiknek a legjobb szurkolóik vannak az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus