Hírmorzsák 2014-10-27 (21:30)

Leonard és a Spurs nem haladnak a megegyezés felé. Cserélt a Sixers és a Knicks. Kórház Indianában és a Thundernél. Marc Gasol a New York nyári célpontja. Varejao és a Cavs a hosszabbításról tárgyalnak. Ma eldől, hogy Rondo játszhat-e a szezonnyitón. A Timberwolves Bareát, a Rockets Ish Smith-t és Adrient, a Dallas Mekelt rakja ki keretéből. A Blazers nem él Robinson 2015/16-os csapatopciójával, a Suns viszont él ugyanezzel a lehetőséggel Len és Goodwin esetében.

A Philadelphia Sixers újra cserélt, újra gyakorlatilag egy jellegtelen húzás került a nevük mellé: a New York Knicksnek segítettek be, Travis Outlaw-t ugyanis átvették a Knicks 2019-es második körös draftjogával - illetve egy opcióval a 2018-as második körösök kicserélésére - Arnett Moultrie-ért cserébe. Outlaw valószínűleg így is csapat nélkül lesz pillanatokon belül, ugyanis Marc Stein (ESPN) forrásai szerint szinte biztosan kiteszi őt a Sixers, Moultrie-t már szabadlistára is rakta a New York.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Ronald Tillery (The Commercial Appeal) információi szerint Phil Jacksonék biztosan rámozdulnak Marc Gasolra jövő nyáron, mert az elnök úgy gondolja, hogy a spanyol középjátékos lehet a Knicksnél játszott Triangle Offense taktika alfája és omegája.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Kawhi Leonard és a San Antonio Spurs között nem nagyon haladnak előre a tárgyalások egy esetleges hosszabbításról. A hírek szerint a kiscsatár maximum szerződést szeretne magának, és bár hetek óta beszélgetnek egymással a felek, nem nagyon haladnak a megegyezés felé. Leonard állítólag jövő nyáron is maximum ajánlatokat szeretne, úgyhogy nem valószínű, hogy ez alatt meg lehet egyezni vele idő előtt vagy akár RFA-ként.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Cleveland Cavaliers ha Tristan Thompsonnal nem is, Anderson Varejaóval azért elég komoly tárgyalásokat folytat egy új szerződés megkötése érdekében. Wojnarowski infói szerint hetek óta megy már a diskurzus a felek között, de egyelőre nincs még közel a megegyezés.

Gary Washburn (Boston Globe) forrásai szerint Rajon Rondo ma edz, majd az orvosokhoz megy a tréninget követően, hogy megröntgenezzék - ha az orvosok zöld utat adnak neki, akkor ott lesz a Boston Celtics szezonnyitóján. A játékos saját elmondása szerint 79% esély van arra, hogy játszik szerdán, de azt is elmondta, hogy csak optimista, mert nem hiszi, hogy reálisan van erre esély. Pihenteti a kezét, amennyit csak tudja, megkapja a kezeléseket, aztán majd kiderül, ez mire lesz elég.

Az Indiana Pacersnél egészen borzalmas évnek néznek elébe, miután elvesztették Paul George-ot és Lance Stephensont is - kit ilyen, kit olyan módon. Ma az is kiderült, hogy a nyitányon még gyengébb kerettel kénytelenek kiállni, miután David West a bokája miatt három meccsig, George Hill a térde miatt legalább három hétig, CJ Watson pedig két hétig nem lesz bevethető.

Az Oklahoma City Thundernél is nagy gond van a sérültekkel, ugyanis Reggie Jackson bokája kiment, Jeremy Lambnek pedig a hátával vannak problémák, mindkettejük játéka kérdéses a Portland TrailBlazers elleni első találkozón.

A Houston Rocketsnél is megvolt az utolsó roster-takarítás, a már ismert Robert Covington, Akeem Richmond, Earl Clark trió mellett kitették ma Ish Smith-t és Jeff Adrient is, így 15 fős a keretük jelenleg. Jody Genessy (Deseret News) információi szerint egy másik texasi együttesnél, a Dallas Mavericksnél is lesz elküldött, méghozzá Gal Mekel - mivel ők már vele együtt is 15-en vannak, így valószínűleg JJ Bareának csinálják a helyet, akit ma kitett keretéből a Minnesota Timberwolves, így két nap múlva visszamehet a Mavshez.

A csapatopcióknál is történtek események. A Portland TrailBlazers közölte Thomas Robinsonnal és képviselőivel, hogy nem hívják le 2015/16-os opcióját, így az erőcsatár a nyáron szabadügynök lesz. A Phoenix Suns viszont Alex Len és Archie Goodwin esetében is lehívta a harmadik évre szóló, tehát a 2015/16-os opciót, nekik a pénzük garantálttá vált ezzel arra az idényre is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus