Hírmorzsák 2014-10-28 (10:30)

Melo szívesen játszana együtt Kobe-val, nincs vele baja. Nowitzki büszke Nash-re és arra, hogy együtt játszhatott vele. Leonard és Splitter sem lesz ott a szezonnyitón a Spursben. Blatt csökkenti James játékidejét. Terrence Williamst nézegeti a Kings. Beasley új fejezetet nyit Kínában, hat éve szívott utoljára, szerinte nem ez volt a gond. Opciólehívások (Miles Plumlee, Snell, Meyers Leonard, McCollum), utolsó keretszűkítések. A Jazz felvette szabadlistáról Hamiltont és Inglest is. Mookie Blaylock 15 év börtönt kapott. A Cavs csarnokában lesz idén a legnagyobb kivetítő.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony az ESPN-nek elmondta, hogy a vasárnap délutáni nyílt edzésen már hallotta a bekiabálásokat, hogy "MVP, MVP", úgyhogy jó érzés számára visszatérni a Madison Square Garden közönsége elé annak ellenére is, hogy a nyáron volt rá esély, hogy távozik. Azért maradt a Knicksnél, mert itt érzi jól magát, de azt cáfolta, hogy bármi baja lenne Kobe Bryanttel, vagy ne akarna vele egy csapatban játszani. Melo szerint ha úgy érezte volna, hogy mindent összevetve a Los Angeles Lakers számára megfelelő hely, akkor sokkal jobban átnézte volna, mik a lehetőségei az aranysárga-liláknál. Úgy érezte azonban, hogy a New Yorknál jó helyen van, ettől függetlenül bármikor szívesen játszana egy csapatban Bryanttel.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki is az ESPN-nek adott nyilatkozatot, amiben Steve Nash-ről beszélt. Elmondása szerint megírta volt csapattársának, hogy büszke rá és arra, hogy egy csapatban játszottak, nagyon szép éveket töltöttek együtt. Megmondta neki, hogy ha valaki korábban azt mondja, hogy egy 180 centis, fehér, kanadai srác egymás után kétszer MVP lesz, azt bolondnak nézte volna. Nash volt az egyik legnagyobb versenyző, akit valaha ismert, mindig nyerni akart edzésen is, és egyre jobb és jobb lett. Nagyon jó barátja volt és csapattársként is szerette, nagyon szomorú, hogy így kell abbahagynia.

Nowitzki szerint ha valaki azt is nézi, honnan indult Nash, illetve hogy mennyire nem volt atletikus, akkor mindenképpen a legnagyobbak között kell emlegetni. A német szerint Magic Johnson és Jason Kidd nagyok voltak, fizikális és atletikus játékot játszottak, Nash pedig mindent megoldott az eszével és a gyorsaságával. Nowitzki szerint minden idők egyik legjobb dobója volt a kanadai, pedig nem is dobott rá olyan nagyon sokat - amikor viszont igen, akkor halálosan pontos volt. Dallasban mindig mondták is neki, hogy többet kellene rádobnia, annyira jó ebben. A Mavs csillaga azt is hozzátette, hogy szerencsésnek érzi magát, mert minden idők legjobb irányítói közül kettővel is együtt játszhatott: az egyik Kidd volt, a másik pedig Nash.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt a Cleveland.com-nak árulta el, hogy LeBron Jamesszel hosszútávon gondolkodik, ezért a sztár játékidejét csökkenteni fogja - a Miami Heatnél töltött négy idényben 38 percet átlagolt James, tavaly 37.7-et. Blatt azt mondta, hogy egyelőre nincs konkrét szám a fejében, de abban biztos, hogy főleg a szezon elején nagyon sok 39 perc meccsenként. Ha hosszútávon akarnak eredményesek lenni, akkor ezt lejjebb kell szorítaniuk.

A San Antonio Spurs is tartalékosan kezdi meg az idényt. Arra lehetett számítani, hogy Patty Mills nem lesz, hiszen neki még hónapokat kell kihagynia, illetve az is valószínű volt, hogy jobb vádlijának húzódása miatt Tiago Splitter sem áll majd Gregg Popovich vezetőedző rendelkezésére, ám hajnalban hivatalos lett az is, hogy a szemfertőzéssel küszködő Kawhi Leonard sem lesz ott a Dallas Mavericks elleni szezonnyitón.

A Chicago Bulls lehívta Tony Snell harmadik éves, 2015/16-ra szóló csapatopcióját. A Portland TrailBlazers is lekötötte ugyanerre a szezonra Meyers Leonardöt és CJ McCollumot, mindkettejük szerződése garantálttá vált arra az idényre is. A Phoenix Suns nemcsak Alex Len és Archie Goodwin, hanem Miles Plumlee esetében is élt a 2015/16-os opció lehívásával.

Az utolsó keretszűkítések is megvoltak, hiszen tegnap volt a határideje a minimum 13, maximum 15 fős állományok kialakításának. A Boston Celtics Will Bynumot rakta szabadlistára, 15 emberrel kezdik az alapszakaszt. A Philadelphia Sixersnél a nemrég megszerzett duó, Marquis Teague és Travis Outlaw, valamint Elliott Williams vált létszámfelettivé, ők is 15-ös kerettel vágnak neki az idénynek. A Milwaukee Bucks Micheal Erictől köszönt el - így a 15 főben megmaradt egy másik nem garantált szerződésű játékos, Kendall Marshall.

A Utah Jazznél Carrick Felix került waiverre, de nem véletlenül: a Jazz lehívta a szabadlistáról a Toronto Raptors által kitett Jordan Hamiltont, illetve a Los Angeles Clippers által elküldött Joe Inglest is, így kezdik meg a szezont - Ingles az ausztrál válogatottban csapattársa volt Dante Exumnak a világbajnokságon, ez is a lépés hátterében lehet. Ezzel egyébként a Utah állománya is 15 főt számlál.

A RealGM információi szerint a Sacramento Kings hétfőn újra megnézte Terrence Williamst egy privát edzésen - ez július óta a második ilyen alkalom. A 2009-es draft 11. választottjának van esélye a keretbe kerülésre, mivel elég hullámzó teljesítményt nyújtottak az előszezon során többen is kettes és hármas poszton, ráadásul a kaliforniai alakulat 14 fővel rendelkezik, tehát rosterátalakítás nélkül is befér nekik Williams.

Érdekesség, hogy csak a Kingsnek, a Chicago Bullsnak és a Memphis Grizzliesnek van helye még a keretben, minden más csapat 15 fővel kezdi az idényt, tehát a lehetséges 450 helyből 447 már foglalt, a 448-ra érkezhet T-Will. Három csapat van mindössze luxusadóban. A New York-iak úsznak benne, hiszen a Brooklyn Nets 35.6 milliót, míg a New York Knicks 24 milliót fizetne be a ligának jelen állást szerint, míg a Los Angeles Clippers mindössze 4.8 milliót - nem a mostani állapot számít azonban, hanem az alapszakasz végi.

Az idén Kínában játszó Michael Beasley a Hupu nevű lapnak nyilatkozott. Elmondása szerint nagy lehetőségként tekint erre az idényre, megpróbálja újra élvezni a játékot. Az elmúlt években rossz irányba haladt, de most csak arra koncentrál, hogy az önbizalmát visszanyerje, most új fejezetet kezd az életében. Szerinte sokan gondolják úgy, hogy a marihuána tette tönkre a pályafutását, de ez nem így van, hat éve szívott utoljára. Úgy érzi, az utóbbi években nem volt lehetősége arra, hogy megmutassa, mit is tud igazán. Dicsérte DeAndre Jordant, akinek az anyja olyan, mintha a saját anyja lenne, illetve Goran Dragicot, aki szerinte egy nagyon kedves ember.

Egy nem túl szívderítő hír: az Atlanta Hawks korábbi sztárját, Mookie Blaylockot 15 évnyi börtönbüntetésre ítélték, miután tavaly májusban közlekedési balesetet okozott, amelyben meghalt egy nő. Blaylock három év után szabadulhat, amennyiben elvégez 1500 óra közmunkát, nem vezet a teljes 15 év alatt, illetve jár alkohol-elvonóra és tanácsadásra.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers, ugyanis a Quicken Loans Arenában lesz a liga legnagyobb HD-kijelzője az idei szezonban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus