Hírmorzsák 2014-10-28 (21:00)

Rubio és a Twolves közel áll a megegyezéshez (4 év, 52-54 millió). Jennings magára vállalta a Pistons tavalyi buktáját. Perkins ideges a szerepe miatt. Curry szerint megéri együtt tartani és harcolni is a jelenlegi magért. Nowitzki tréfás beszólása Parsons felé. Mekel a Mavsért hajt, amíg a csapat tagja, de hallotta a Barea-pletykákat. Két nyugati csapat Top16-os PO-ot szeretne, nem nyugati és keleti legjobb 8-at. Ranadive felvetette, hogy a Kings 4-az-5 ellen védekezhetne. Jason Thompson iránt megnőtt a kereslet. Xavier Henry játszhat ma este. Nash-t nem akarja "kiírni" a Lakers a fizetési listáról. A cheerleaderek úgy érzik, alulfizetettek. Jordan kezeli ma a Hornets twitter-fiókját.

Darren Wolfson (1500 ESPN Tiwn Cities) információi szerint a Minnesota Timberwolves közel áll ahhoz, hogy megegyezzen Ricky Rubióval a hosszabbításról. Ligaszerte az a hír járja, hogy a spanyol irányító 4 évre 52-54 millió dollárért fog aláírni Flip Saundersékkel.

A Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings meglepően önkritikus nyilatkozatot tett ma. Jennings a Detroit Free Press újságírójának elmondta, hogy Josh Smith és ő is új szerződést kaptak tavaly nyáron, így övék a felelőség, amiért nem sikerült az előző idényük. Saját magát előrehelyezi ebben a sorban, ugyanis ő az irányító, mindenek előtt neki kell megtennie minden tőle telhetőt, csak így várhatja el ezt másoktól is. Úgy érzi, egyáltalán nem végzett jó munkát tavaly, pályafutása egyik legszégyenteljesebb szezonja volt ez, mert elég tehetséges volt a keretük, és szerinte sokkal tovább kellett volna menniük, mint ameddig jutottak. Önmagát okolja, és ez egész nyáron bosszantotta, nagyon sok mindent kell bizonyítania idén.

Az Oklahoma City Thunder centere, Kendrick Perkins a The Oklahomannek nyilatkozta le, hogy nem akar hazudni senkinek, ideges, mert fogalma sincs arról, mennyit fog játszani, mi szerepe lesz a Thundernél, kezdeni fog-e vagy csak csereként léphet pályára. Tavaly minden meccsen kezdett, amikor pályára tudott lépni, de közel sem játszott annyi negyedik negyedben, amennyiben akart. Ez a célja most, hogy Scott Brooksnak okot adjon arra, hogy a végjátékokban ott legyen a pályán.

Michael Lee (Washington Post) legutóbb arról írt, hogy milyen komoly befolyással volt Stephen Curry, illetve az ő véleménye arra, hogy a csapat a nyáron nem adta oda Klay Thompsont Kevin Love-ért. Curry azt mondta, hogy ilyenkor persze mennek a találgatások akkor is, ha meglépik a cserét, és akkor is ha nem - vajon hogyan nézett volna ki az új együttes, mire lettek volna képesek. Tudja, hogy Love jó játékos, viszont úgy van vele, hogy ha adott egy mag, amelyik egyre jobb lesz, nagyon jó a kapcsolat közöttük a pályán belül és kívül is, és passzolnak is egymáshoz, akkor van értelme őket együtt tartani, és van értelme ezért harcolni is. Szerinte Thompson még sehol nincs ahhoz képest, ami válhat belőle.

A Dallas Mavericks sztárja, Dirk Nowitzki kedvesen beszólt új csapattársának, Chandler Parsonsnak. Dirk szerint minden egyes idegenbeli vacsorát ebben az évben Parsons fizet... mivel Parsons pénze egyébként az övé lenne.

Csapattársuk, Gal Mekel a Dallas Morning Newsnak elmondta, hogy őt még nem értesítette a Dallas, hogy ki fogják tenni, de hallotta a pletykákat JJ Bareáról. Mekel szerint nagyon furcsa így a helyzet. Hallott mindenről, de csak a játékra akar koncentrálni. Nagyszerű előszezonon van túl, és úgy érzi, megmutatta, hogy segíteni tud a Mavsnek, nagyon jó visszajelzéseket kapott a szakmai stábtól is. Azért is furcsa ez, mert simán elképzelhető, hogy ettől függetlenül két nap múlva már másik csapat tagja lesz. Amíg azonban a Dallasnál van, értük tesz meg mindent, amit csak tud.

Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy legalább két nyugati konferenciában lévő csapat szerette volna, ha a rájátszás rendszerét megváltoztatnák: nem kelet legjobb 8 és nyugat legjobb 8 csapata jutna be, hanem az egész liga legjobb 16 együttese játszana a PO-ban. Egyelőre nem túl nagy a támogatottságuk, nem is lett semmi ebből a dologból.

A Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive érdekes ötlettel állt elő: azt vetette fel a csapatnak, hogy 4-en védekezzenek 5 ellen, az egyik játékost pedig hagyják támadni. A Kingsnél egyelőre nem fogják alkalmazni ezt a taktikát, a D-Ligás fiókcsapatnál viszont lehet, hogy ki fogják próbálni.

Szintén a Kingshez tartozik, hogy az előbb említett Lowe értesülései szerint a sapka jövőbeli növekedése megnövelte az érdeklődést Jason Thompson iránt. Egyelőre úgy tűnik, hogy sokszor játszanak majd a kaliforniaiak alacsony szerkezetben, ebben az esetben Thompson cserecenter lehet, de korábban többször is megpróbálták elcserélni.

Maradjunk a Pacific divízióban: bár a teljes előszezont kihagyta, a hírek szerint Xavier Henry játszhat ma este a Los Angeles Lakersnél a Houston Rockets elleni összecsapáson. Szintén a Lakershez tartozik, hogy Mitch Kupchak GM ma az újságírók kérdésére elmondta, nem fogják kérni a ligától, hogy Steve Nash fizetését töröljék a fizetési listájukról egészségügyi okokra hivatkozva.

A végére (még több) bulvár: a liga cheerleaderei úgy érzik, alul vannak fizetve. A táncosok 25-28 dollár között keresnek óránként a heti két edzés alatt, és 175 dollárt kapnak mérkőzésenként. A téma idén vált érdekessé, mivel az NFL-ben az Oakland Raiders táncosai pert és 1.25 millió dollárt nyertek a csapat ellenében, mivel kiderült, hogy óránként 5 dollárt kapnak csak, ráadásul büntetéssel sújtják őket, ha otthon hagyják a pom-pomjaikat.

A végére pedig Michael Jordan, aki visszatért... de csak twitteren, ugyanis a Charlotte Hornets twitterfiókját ő kezeli ma.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus