Hírmorzsák 2014-10-29 (09:45)

Kemba Walkerrel hosszabbított a Hornets (4 év, 48 millió). Carmelo türelmet kért. Randle jobb sípcsontja eltört. Howard még a meccs előtt azt mondta, nem Kobe miatt hagyta el a Lakerst, a meccs után pedig nem akart beszélni a Bryantre "mért" könyökösről. Kobe szerint Howard egy nagy játékmackó, Scott szerint egyszerűen nem szereti egymást a két ember. Marshall szerződését garantálta a Milwaukee. Kidd tudja, hogy más jellegű a feladata a Bucksnál, mint volt a Netsnél. Cuban Mekelt dicsérte. Napi stat: Vucevic és Popovich. Opciólehívások (Hardaway Jr., Ezeli).

A Charlotte Hornets kicsit nyugodtabban kezdheti az idényt, miután ma hajnalban megegyeztek irányítójukkal, Kemba Walkerrel, aki 4 évre 48 millió dollárért hosszabbított az együttessel. A 2011-es draft 9. választottja az előző két szezonban egyaránt 17.7 pontot átlagolt, és tavaly Al Jeffersonnal együtt vezére tudott lenni a rájátszásba jutó gárdának.

A Milwaukee Bucks csereegyesének, Kendall Marshallnak Walkerhez hasonlóan jó napja volt, mivel a csapat tegnap este garantálta szerződését erre az idényre. A Bucks várhatott volna a januári határidőig, de annyira jó benyomást tett Marshall a csapat szakmai stábjára, hogy nem gondolkodtak, most biztosították a megélhetést számára 2014/15-re.

Ha más Bucks: vezetőedzőjük, Jason Kidd a Star Telegram munkatársának bevallotta, teljesen más most Milwaukee-ban a munkája, mint volt tavaly a Brooklyn Netsnél, hiszen most fiatalokat edzenek, a Netsnél pedig egy veterán csapatot kellett irányítania. Ennél az együttesnél meg kell mutatniuk a dolgokat, meg kell tanítaniuk a játékosokat sok mindenre. Sokkal hosszabb folyamat ez, ezt ő is tudja, viszont élvezi egyelőre a lehetőséget, hogy láthatja játékosait folyamatosan fejlődni.

A Los Angeles Lakers szezonja még rosszabb lesz, mint az várható volt, ugyanis egyetlen igazán reményteljes fiataljuk, Julius Randle rögtön az első meccsen, ma hajnalban eltörte a jobb sípcsontját. Az idei draft 7. választottjának egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de ez általában nem 1-2 hónapos, hanem fél éves kihagyással jár, úgyhogy gyakorlatilag alig kezdte el, valószínűleg be is fejezte ezt az idényt.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard még a ma hajnali Lakers-Rockets mérkőzés előtt nyilatkozott Baxter Holmesnak (ESPN). Elmondása szerint tavaly nyáron nem azért távozott Los Angelesből, mert félt együtt játszani Kobe Bryanttel. Saját maga szempontjából jó helyre került, és bár tudja, hogy nem fogja megváltoztatni mások véleményét, de csak saját maga miatt döntött a váltás miatt. Múlt héten Henry Abbott (ESPN) egyik cikke sugallta azt, hogy Howard részben Bryant miatt ment el, és az aranysárga-lilák jelenlegi vezetőedzője, Byron Scott is erről beszélt teoretikusan.

Scott szerint Kobe nagyon komolyan vesz mindent, és bajnoki címet akar nyerni, abban pedig egyáltalán nem biztos, hogy Howard is ugyanennyire akarja a végső sikert, szerinte ez lehetett a köztük lévő nézeteltérés egyik oka. A center szerint ennek az egésznek vége van már, semmi értelme nincs annak, hogy erről beszéljenek, nem akarja kommentálni Scott kijelentéseit. Történt, ami történt. Egy évig együtt játszottak, de nagyon sok sérülésük volt, így nem tudták magukból kihozni azt, amiért összerakták azt a keretet. Szerinte mindenkinek túl kellene ezen lépnie, és a jelenlegi csapatával kellene most már foglalkoznia.

Dwight Howard és Kobe Bryant egyébként a mérkőzés vége felé a pályán is összekülönböztek, miután a Lakers ikonja odacsapott egyet a középjátékosnak, Howard könyöke pedig elég közel ment el ezt követően Kobe feje mellett. A Rockets játékosa erről sem nagyon akart semmit sem mondani, csak annyit nyilatkozott, hogy örül a győzelemnek, csapatként játszottak ma. Azt is hozzátette, hogy nem tudja, mit akarnak belőle kihúzni, de semmit nem fog mondani. Megnyerték a meccset és ennyi, vége. Scott itt is megszólalt: "nem kedveli egymást a két ember, ennyire egyszerű". Kobe a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Howard egy játékmackó, nem lehet nem kedvelni, de amikor a pályán vannak, akkor csak a győzelem számít.

Szintén a ma hajnalhoz tartozik, hogy Nik Vucevic 23 pattanóval zárt a New Orleans Pelicans elleni vereség alkalmával, ezzel az Orlando Magic szezonnyitóinak történetében rekordot döntött - eddig Shaq volt a legjobb az alapszakasz első meccsein, ő egyszer 18-at szedett. Még egy kis statisztika: eddig is Gregg Popovich nyerte a legtöbb meccset a nyitónapon a jelenleg is aktív edzők közül, ez a mutató a mai hajnali sikerrel már 17-re emelkedett. A második helyen érdekes módon Flip Saunders (11), a harmadikon pedig Doc Rivers (9) áll.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony türelmet kért a csapattal szemben. Melo Ian Begleynek (ESPN New York) azt nyilatkozta, hogy nagyon sokat kell még fejlődniük ahhoz, hogy jó csapat legyenek, és tudják, hogy ez így lesz egész évben, egyáltalán nem várják, hogy könnyű szezonjuk lesz. Azt is elmondta azonban, hogy úgy érzi, valami nagy dolgot vihetnek véghez, és emiatt izgatottak, motiváltak is.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a Fort Worth Star-Telegramnek elmondta, hogy nagyjából egy órát beszélt Gal Mekellel arról, hogy JJ Bareával esetleg megegyeznek - ez pedig azt jelentené, hogy az izraeli irányítótól megválnak. Cuban szerint Mekel többet fejlődött, mint bárki a keretben, és megérdemli az elismerést. Azt is megerősítette azonban, hogy ha Bareával sikerül egyezségre jutniuk, akkor Mekel lesz az, akit ki fognak tenni a keretből.

A New York Knicks tegnap este lehívta Tim Hardaway Jr. harmadik éves, 2015/16-ra szóló csapatopcióját. Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint a Golden State Warriors is élni fog ezzel a lehetőséggel Festus Ezeli esetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus