Hírmorzsák 2014-10-29 (21:45)

Randle idényének vége. Jimmy Butler 2-4 hétre esett ki. Butler, Leonard és Kanter sem hosszabbítanak idő előtt, Burks és Klay Thompson lehet, hogy fognak. Bullock opcióját lehívta a Clippers, Nedovic-ot viszont lehet nem marasztalja a Warriors. Silver szerint költözés lehet, a csapatlétszám bővítését viszont nem tervezik. A Grizzlies volt vezérigazgatója is beszállna a Hawks megvásárlásába. Jordan szerint Stephenson lehet a kulcs a bajnokesélyességhez. Ma hajnalban hivatalosan is visszatér a Hornets, az "eredeti" csapat 10 legemlékezetesebb jelenete (videó).

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau az újságírók kérdésére elmondta, hogy Jimmy Butler nemcsak ma nem játszik a New York Knicks ellen, hanem 2-4 hetes kihagyásra kényszerül hüvelykujj-sérülése miatt.

Szintén Butlerhez tartozik, illetve vele kezdődik egy nagyobb blokk: Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint nem fog megegyezni a Bullsszal az október 31-ei határidő előtt, jövő nyáron RFA lesz. Ugyanezt hozta le Broussard Kawhi Leonarddal és a San Antonio Spursszel kapcsolatban, forrásai szerint azonban a Golden State Warriorsnál az a kérdés, hogy a csapat enged előbb Klay Thompson maximum igényének, vagy a játékos megy bele az évi 13 millió dollárba? Ott ugyanis komoly a hajlandóság a megegyezésre.

Enes Kanter Butlerékhez hasonlóan nem írja alá most hosszabbítását, az ügynöke nyilatkozta egy telefoninterjúban, hogy a csapattal közösen abban egyeztek meg, hogy a szezonra koncentrálnak, aztán majd nyáron megnézik, mik a lehetőségeik. Az ügynök szerint Kanter kedveli a Jazzt, így viszont most csak arra kell odafigyelnie, hogy minél többet fejlődjön, minél jobban tudja segíteni a csapatot. Adrian Wojnawroski (Yahoo Sports) értesülései szerint Alec Burksszel még folynak a beszélgetések, őt megpróbálja a Jazz idő előtt aláiratni.

A hosszabbítások mellett a 2015/16-os csapatopciók lehívását is október 31-ig kell eldönteni. A már említett Warriors a RealGM értesülései szerint erősen hajlik arra, hogy Nemanja Nedovicnál ne éljen ezzel a lehetőséggel. Ugyancsak a RealGM-nél található viszont az az információ, miszerint a Los Angeles Clippers már le is hívta Reggie Bullock opcióját.

Már meg is műtötték a ma hajnalban lábtörést szenvedő Julius Randle-t, aki Mike Bresnahan (Los Angeles Times) értesülései szerint a teljes idényt kénytelen lesz kihagyni.

Adam Silver a Bleacher Report munkatársának azt nyilatkozta, hogy nagyon is lehetséges, hogy pár csapat költözni fog a jövőben, egyelőre a liga bővítését azonban nem tervezik, marad a 30 csapat. A komisszár elmondása szerint ennek oka nem csupán pénzügyi, egszerűen jónak tűnik ez a mostani 30 csapatos felállás, és szerinte a versenyképesség szempontjából sem lenne jó, ha növelnék a létszámot.

Az idén tavasszal a Memphis Grizzliestől menesztett vezérigazgató, Jason Levien is csatlakozott ahhoz a befektetői csoporthoz, amelyik szeretné megvásárolni az Atlanta Hawkst. Levien állítólag a Chris Webber, Dikember Mutombo, Dominique Wilkins és Doug Davis-féle csoporttal együtt próbálja meg megszerezni a Hawks 50.1%-át - utóbbi elismert ügyvéd.

A Charlotte Hornets tulajdonosa, Michael Jordan úgy érzi, Lance Stephenson lehet az utolsó láncszem ahhoz, hogy bajnoki címre is esélyes csapatuk legyen. Jordan az AP-nek azt nyilatkozta, hogy az egyik dolog, amit nagyon imád Stephensonban az az, ahogyan a kihívásokat keresi, és ahogyan próbál is megfelelni nekik. Ha szeretnének bármit is elérni keleten, szükségük van valakire, aki felveszi a kesztyűt LeBron James ellen, márpedig Stephenson felvette. Jordan hozzátette, hogy engedni fogja a dobóhátvédnek, hogy önmaga legyen, akkor fog csak közbelépni, ha úgy érzi, hogy rossz irányba halad - meg fogja ilyenkor mondani a játékosnak, hogy mire kell figyelnie, koncentrálnia.

A végére pedig a hajnalban hivatalosan is visszatérő Hornets 10 legszebb jelenete az "eredeti" korszakból:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus