Hírmorzsák 2014-10-30 (11:30)

LeBron és Gilbert között újra jó a viszony. Pau Gasol már beszélt öccsének Phil Jacksonról. Kobe-t cseréli a Lakers, és ha igen, hova? Rose szerint egyáltalán nem haragszanak Anthonyra. Jordan szerint nem lehet kritizálni Bryantet, hogy felmarkolta a sok pénzt, de ez hatással lehetett a Lakers jelenlegi erejére. Calderonnak a vádlijával vannak gondok. Love-nak fájnak a bordái, de ott lesz a szezonnyitón. A Mavs kitette Mekelt, leigazolta Bareát. A Thunder nem fog megegyezni Reggie Jacksonnal. Opciólehívások (Celtics, Hornets).

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Dave McMenaminnek (ESPN) nyilatkozott a tulajdonoshoz, Dan Gilberthez fűződő viszonyáról. Szerinte semmi probléma nincs már közöttük, jó kapcsolatot ápolnak. Volt egy rossz pillanatuk, ami árnyékot vetett arra a sok jó élményre, amit együtt éltek át, most azonban újra egy célért küzdenek: bajnoki címet akarnak szerezni Cleveland városának, csak ez számít most már neki és Gilbertnek is.

A tulajdonos is annyit mondott erre a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy nagyon jó közöttük a viszony. Gilbert azt is elmondta, sosem gondolta, hogy ne lehetne újra jó a kapcsolatuk. Szerinte helyrehozni csak akkor nem lehet dolgokat, ha valami tényleg nagy kárt okoz egy ember a másiknak. Volt egy estéjük, amelyen mindkét oldalon nagyon felfokozott volt a hangulat. Gilbert szerint az üzleti életben ez gyakran előfordul, sok ilyen jellegű beszélgetés van, az emberek írogatnak egymásnak, elég érdekes hangnemben beszélnek egymással telefonon, aztán másnap együtt ebédelnek és üzleteket kötnek.

A Chicago Bulls magasembere, Pau Gasol a New York Postnak adott interjújában elmondta, hogy a New York Knicks is megkereste őt, el is gondolkodott rajtuk, főleg Phil Jackson és Derek Fisher miatt. Dicsérte a csapatot, de hozzátette, úgy érezte, hogy vannak számára jobb lehetőségek is. Beszélt a testvéréről, Marc Gasolról is, akiről elmondta, hogy remélhetőleg nagyon jó éve lesz, hogy sok lehetőség közül választhasson. Pau úgy gondolja, hogy öccse a legjobb centerek közé tartozik, úgyhogy bármelyik csapathoz is kerül, nagyon szerencsések lesznek, hogy náluk játszik majd. Ez egy egyéni döntés lesz, de sokat beszélgetett már Marc-kal arról, hogy mit jelent Phil Jackson egy csapat számára, mit képes hozzáadni egy együtteshez és az eredményességükhöz.

A Chicago egyébként egyáltalán nem haragszik Carmelo Anthonyra, amiért úgy döntött, hogy nem őket választja, Derrick Rose szintén a New York Post munkatársával beszélgetett erről. Azt mondta, Melo hozott egy döntést, és azt akkor is elmondta, hogy nincs olyan játékos, aki ne szeretne Anthonyval vagy egy hasonló tehetségű kosarassal együtt játszani. Ő azonban úgy döntött, marad New Yorkban, emiatt pedig nem haragudhatnak rá.

Chad Ford (ESPN) szerint a New York Knicks, a Brooklyn Nets, a Dallas Mavericks és a Charlotte Hornets érdeklődhetnek Kobe Bryant iránt, amennyiben a Los Angeles Lakers úgy dönt, megválik a sztártól. Julius Randle sérülésével a minimálisnál is kevesebb esélyük lett a PO elérésére, az pedig elemi érdekük, hogy a pickjük Top5-ben maradjon, csak így tarthatják meg - különben megy a Phoenix Sunshoz. A New York a különösen érdekes ezek közül a csapatok közül, tekintve Bryant kapcsolatát Phil Jacksonnal, Derek Fisherrel és a Triangle-lel.

Az egyik GM azt nyilatkozta Fordnak, hogy Mitch Kupchaknek nincs választása, meg kell próbálnia megtalálni az utat a lehető legtöbb vereséghez. Egyébként sem lennének jók, de az a legrosszabb forgatókönyv, ha elveszítik a picket, és még a PO-ba sem jutnak be. Nincsenek meg a játékosaik ahhoz, hogy jobbak legyenek, cserélni sem nagyon tudnak, mert nincsenek értékeik, viszont a meg nem nevezett GM azt mondta, szerinte nincs elég vér a pucájukban, hogy Kobe-t elcseréljék. Lehet, hogy kicsit furán hangzik, de az egyetlen esélyük a fejlődésre a szakvezető szerint az, ha minél gyengébb évük lesz.

Szintén Kobe-ról, illetve az ő tavalyi hosszabbításáról nyilatkozott a Sporting Newsnak a Charlotte Hornets tulajdonosa, Michael Jordan. Minden idők legnagyobbja azt mondta, hogy egyáltalán nem kritizálhatja Bryantet azért, mert maximálizálta az anyagi lehetőségeit akkor, amikor 48.5 millió dollárért aláírta új, kétéves szerződését. Hogy ez hatással volt-e arra, hogy hogyan néz ki, épül fel jelenleg a Lakers, az már persze más kérdés, Jordan szerint nagyon is lehetséges.

Szegény embert még az ág is húzza: a New York Knicks csapata még nagyon nincs kész, de most az új rendszerükbe egészen jól illő Jose Calderon is kidőlt, a jobb vádlija húzódott meg, már a Chicago Bulls elleni találkozón sem ő, hanem Shane Larkin játszott. Azt egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia, de valószínűleg azért nem túl súlyos a sérülés.

Az új Cleveland Cavaliers ma fog bemutatkozni - épp a New York Knicks ellen -, Kevin Love pedig valószínűleg pályára léphet. Az erőcsatár az egyik edzésen kapott egyet, a bordái fájtak, de David Blatt vezetőedző azt nyilatkozta, hogy játékosa valószínűleg ott lesz a szezonnyitón.

A Dallas Mavericks a már napok óta beharangozott lépést megtette: szabadlistára tették Gal Mekelt, ezzel lett egy helyük a keretben, ahova a waiverről lekerülő JJ Bareát szerződtették.

A Charlotte Hornets lehívta Michael Kidd-Gilchrist és Cody Zeller 2015/16-os csapatopcióját is, nem túl sok meglepetést okozva ezzel. A Boston Celtics megtette ugyanezt Tyler Zeller, Kelly Olynyk és Jared Sullinger esetében.

Darnell Maybury (The Oklahoman) információi szerint az Oklahoma City Thunder nem fog tudni megegyezni Reggie Jacksonnal a hosszabbításról az október 31-ei határidő előtt. A hátvéd így a nyáron korlátozott szabadügynök lesz, minden ajánlatot tarthat rá majd az OKC, viszont a múlt példái azt mutatják, jobb esély van arra, hogy a következő idényt már nem a Thundernél kezdi: Jeff Greennel és James Hardennel sem sikerült megegyezniük határidőig, előbbi a deadline, utóbbi pedig még október vége előtt más csapathoz került.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus