Hírmorzsák 2014-10-31 (10:45)

Westbrook keze eltört. Calderon 2-3 hétre kiesett, Kawhi Leonard viszont ma bemutatkozik. Josh Smith: "Faried egy bohóc, fél tőlem". Varejao és a Cavs közel a hosszabbításhoz. Gilbert szerint Irving hosszabbítása nagyon fontos nyitánya volt nyaruknak. DeAndre Jordan nem gondol arra, hogy lejáró szerződésű, Barnes szerint a center a kulcs a bajnoki címhez. Rose-t nem motiválják a haterek. Pau Gasol szerint élete legnehezebb döntését hozta nyáron, Rose dicsérte a spanyolt. JO még nem döntötte el, hogy visszatér-e, egyelőre jól érzi magát "civilként". Jeffery Taylort elitélték, 18 hónapos próbaidőt kapott. A Raptors 20. szezonjának intrója (videó). Opciólehívások és "le nem hívások": Warriors, Hawks, Sixers.

Az Oklahoma City Thunder óriási bajba került, ugyanis ma hajnalban, a Los Angeles Clippers elleni vereség alkalmával Russell Westbrook is megsérült, eltört egy csont a jobb kezében. Bár a csapat vezetőedzője, Scott Brooks azt mondta, hogy egy kisebb törésről van szó, egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza Westbrook. David Aldridge (nba.com) forrásai szerint a csapat valószínűleg kihasználja az ún. "Hardship Exception"-t. Ezzel ideiglenesen 15 fő fölé mehet egy együttes kerete - az kell hozzá, hogy legalább négy játékos legalább három mérkőzést kihagyjon.

Finom párharc van kialakulóban, miután a tegnap hajnali, Denver Nuggets - Detroit Pistons mérkőzést követően Kenneth Faried azt nyilatkozta Josh Smith-ről, hogy gyakorlatilag "kidobta" csapatát a meccsből, az ő rossz vállalásai miatt nyert a Nuggets. Smith azt nyilatkozta Vincent Goodwillnek (Detroit News), hogy a coloradóiak erőcsatára egy bohóc, ezt nyugodtan idézhetik tőle szó szerint, és szerinte Faried fél tőle.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint közel áll a megállapodáshoz a Cleveland Cavaliers és Anderson Varejao, a brazil magasember 3 évre 30 millió dollárt kaphat a hírek szerint. A 32 éves brazil kosaras van a legrégebben az ohióiaknál egyébként, hiszen 2004 óta tagja a keretnek.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy a tulajdonos, Dan Gilbert szerint az, hogy Kyrie Irvinggel sikerült nagyon gyorsan hosszabbítaniuk, elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy LeBron James visszatérjen hozzájuk, illetve hogy sikerüljön megszerezniük Kevin Love-ot is. Gilbert szerint ez volt a történelmi nyaruk indítópontja, kulcsmozzanata. Ha az nem történik meg, akkor nemcsak LeBronban, de a többi szabadügynökben is kétségek merültek volna fel velük kapcsolatban, hiszen nem sokszor fordul elő, hogy egy csapat legjobb játékosa három év után nem akar hosszabbítani, és nem sok pozitív dolgot közvetített volna ez róluk. Irving azonban nem hezitált, aláírt, hitt abban, amit csinálnak, ők pedig hisznek benne. Nem tudja eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos volt ez az aláírás számukra.

A Los Angeles Clippersnél DeAndre Jordan lejáró szerződéssel rendelkezik, de az Orange County Registernek azt nyilatkozta, hogy ez is ugyanolyan idény lesz neki, mint az összes többi, nem akar erre úgy tekinteni, hogy új kontraktusért játszik. Csapattársa, Matt Barnes azt nyilatkozta róla, hogy minden csapatnak vannak támadásban jó játékosai, de ha van egy 7 láb magas center, aki képes a nagy tempóval tartani a lépést, tud pattanózni, blokkolni, és a blokkjai mellett is sok dobás irányát változtatja meg, az jelenti az igazi különbséget, ezért Jordant tartja a kulcsnak a bajnoki címük felé.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose túl van a "nagy" bemutatkozáson - tavaly november óta első alapszakaszmeccsét játszotta tegnap hajnalban, 13 ponttal és 5 gólpassza tért vissza. Rose a New York Knicks elleni, 104-80-as győzelem után azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy azt még nem mondaná, hogy sikerült teljesen leráznia magáról a rozsdát, de jó úton halad efelé. Egyáltalán nem lehet elégedett a teljesítményével. Akár jól, akár rosszul játszik, túl kell lépnie ezen, és tovább kell dolgoznia, edzenie.

Fizikálisan jól érzi magát, ennyit azért hozzátett. Rose azt is elmondta, hogy nem nagyon van mondanivalója a hatereinek, nem igazán motiválja, hogy bebizonyítsa másoknak, nincs igazuk vele kapcsolatban, csak hagyja, hogy a játéka önmagáért beszéljen. Annyi biztos, hogy aki látta, milyen munkát végzett az utóbbi időben, az tudja, hogy mindent megtesz azért, hogy egyre erősebb és jobb legyen.

Rose csapattársa, Pau Gasol hosszabb nyilatkozatot adott, ennek egy részét már tegnap délelőtt olvashattátok. A spanyol magasember a Bleacher Reportnak elmondta, élete és karrierje legnehezebb döntése volt, hogy a Bulls, a San Antonio Spurs és az Oklahoma City Thunder között kellett választania. A New York Knicksen is gondolkodott, de úgy érezte, nincs olyan szinten a csapat, mint a többi érte érdeklődő gárda. Pályafutása vége felé közeledik, ezért maximálisan ki akarja használni ezeket az éveket.

Nehezen hagyta ott Los Angelest is, de most úgy érzi, jó helyen van, aztán majd kiderül, hogy elég szerencsések-e és megérdemlik-e, hogy valami igazán különlegeset alkossanak a Bulsszal. Rose azt mondta Gasolról, hogy mindig ott játszik, ahol szükség van rá, és ha valami nem teljesen klappol, akkor be lehet neki adni a labdát a festékbe, majd ő megoldja, nekik csak annyi a feladatuk, hogy elég helyet biztosítsanak neki. Ha bekettőzik, megtalálja az üres embert, onnantól pedig egy teljesen üres dobóhelyzetük van, ez nagyban megkönnyíti számukra a játékot.

A Bulls elleni szezonnyitót kihagyó Jose Calderon vádlisérülése súlyosabb, mint azt lehetett várni - a New York Knicks irányítójának 2-3 hetet pihennie kell, mielőtt újra bevethető lenne. Van, illetve ma este lesz visszatérő is: szemfertőzéséből meggyógyult, így pályára léphet a San Antonio Spursnél Kawhi Leonard.

A Golden State Warriors hivatalosan is lehívta Harrison Barnes és Festus Ezeli 2015/16-os csapatopcióját, az is eldőlt azonban, hogy - ahogyan az már pár napja felmerült - nem élnek ezzel a lehetőséggel Nemanja Nedovic esetében, a szerb irányító szabadügynök lesz a nyáron. Az Atlanta Hawksnál Dennis Schröder opcióját hívták le, a német irányító pénze is garantálva van ezzel 2015/16-ra, John Jenkins viszont Nedovic sorsára jutott, ő is szabadon igazolható lesz a szezont követően. A Philadelphia Sixers három kosarasnak garantálta a következő idényre is szerződését: Tony Wroten, Michael Carter-Williams és Nerlens Noel 2015/16-os opciójával éltek.

A Warriorshöz közvetve kapcsolódik, hogy a tavaly még náluk játszó Jermaine O'Neal azt írta twitteren, hogy ha nem érzi jól magát "szurkolóként", akkor elkezd gondolkodni azon, hogy visszatérjen még ebben az évben. Azt is leírta azonban JO, hogy jelenleg élvezi az életet, az edzéseket, hogy üzletemberként él, hogy láthatja a lánya röplabda meccseit, és hogy edzheti a fiát, tökéletesen elégedett ezzel. Bob Myers, a Golden State GM-je és O'Neal egykori ügynöke azt nyilatkozta a múlt hónapban, hogy a magasember valószínűleg nem játszik náluk az idény során, mivel Andrew Bogut, Festus Ezeli és Ognjen Kuzmic személyében van már három centerük.

A RealGM forrásai szerint a Philadelphia Sixers közel állt ahhoz, hogy Robert Covingtont több évre szerződtesse, de a két fél nem tudott megegyezni a kontraktus hosszában, így a tárgyalások megszakadtak. Állítólag a Sixers a szokásos, 2+2 éves szerződést ajánlotta Covingtonnak, amelynek a nagyrésze garantált lett volna, de a játékos rövidebb megállapodást akart, így nem lett megegyezés. A hírek szerint Covington a D-Ligában fog játszani, ahol több NBA csapat is figyelni fogja fejlődését.

A Charlotte Hornets swingmanjét, Jeffery Taylort bűnösnek találták családon belüli erőszak és rongálás miatt, ezért 18 hónapos próbaidőt kapott. A játékosnak alkohol elvonóra kell mennie, és napi többször is méréseket kell végeznie magán az alkoholfogyasztásával kapcsolatban, valamint egy 26 hetes programban is részt kell vennie, amelyben az erőszakról tartanak előadásokat. Kedden egyezett meg egyébként Taylor arról, hogy beismerő vallomást tesz, ennek eredményeként a tettlegességet és egy hotel alkalmazott elleni erőszakot kivettek a vádak közül. Taylor cserébe elismerte, hogy nekilökte a barátnőjét a hotelszoba falának, a szoba berendezésében pedig súlyos károk keletkeztek.

A Toronto Raptors a 20. szezonját játssza az NBA-ben, a szezonfelvezető intrójukba pedig elég sok mozzanat bekerült a régi nagyoktól is:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus