Hírmorzsák 2014-10-31 (21:30)

Burks megegyezett a Jazz-zel (4 év, 42 millió). Hosszabbítással kapcsolatos hírek: Leonard, Rubio, Klay Thompson, Tristan Thompson, Knight, Cole, Jimmy Butler, Tobias Harris, Reggie Jackson, Shumpert. Butler lehet, hogy játszik ma a Cavs ellen. Westbrook 4-6 hétre eshet ki, Mekelt nézegeti a Thunder. Varejao még ma aláírja új szerződését. Hírek Rich Paulról és a Klutch Sportsról. Cuban szerint helyet szorítanak Ray Allennek vagy Rashard Lewisnak, ha hozzájuk akarnak igazolni. Jennings szerint ha Augustin jobb, neki kell kezdeni. Michele Roberts szerint a liga már nem sírhat azért, mert veszteségesek a csapatok. Csapatopciók (Terrence Jones, Motiejunas, Larkin). Thabeet a D-Ligában folytatja. Griffin és Paul sorozatának új része (videó).

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette délután, hogy a Utah Jazz megegyezett Alec Burksszel a hosszabbításról - a dobóhátvéd jövő nyáron induló új szerződése 4 évre 42 millió dollárról szól majd, amely bizonyos teljesítménybónuszok elérése esetén 45 millió is lehet. A Utah ezzel letudta a dolgát, hiszen azt nemrég nyilvánosságra hozták, hogy Enes Kanterrel majd a szezont követően tárgyalnak újra, a török magasember most a szezonra koncentrál.

Burks mellett Ricky Rubiónak van a legnagyobb esélye, hogy már most megkapja új szerződését, Marc Stein (ESPN) forrásai szerint ugyanis nagyobb esély van arra, hogy a spanyol irányító megegyezik a Minnesota Timberwolvesszal, mint arra, hogy nem. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint azért még van min dolgozni a hispán játékmester esetében is, ugyanis Rubio 4 évre 58 millió dollárért aláírna, a legutóbbi hírek szerint viszont a Minnesota "csak" 52 milliót ajánlott neki ugyanilyen időtartamra, és maximum 54 millióig mennének fel.

Stein úgy tudja, hogy nem sok esély van rá, hogy Kawhi Leonard megegyezik még ma a San Antonio Spursszel, ez egybevág azzal, amit Chris Broussard (ESPN) írt pár napja. Stein szerint a Spurs minél nagyobb mozgásteret akar tartani a jövő nyárra, ezért nem adnak most új szerződést a döntő MVP-jének, Wojnarowski szerint azonban egyszerűen nem akarnak ennyit fizetni a kiscsatárnak. Wojnarowskinak nyilatkozott Leonard ügynöke, aki szerint vége a tárgyalásoknak a csapat és köztük. Szerinte nincs kérdés, mennyit ér a játékos, a piac beárazta - és itt valószínűleg a maximumra gondol Burks 42 milliós szerződését követően.

Stein szerint a Cleveland Cavaliers Tristan Thompsonnal, a Golden State Warriors pedig Klay Thompsonnal tárgyal az utolsó pillanatokig. Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy előbbi esetében elég pesszimisták a felek, úgy tűnik, egyelőre nem köt új kontraktust az erőcsatár, míg Monte Poole (CSN Bay Area) azt írta, a pár héttel ezelőtti évi 3 millióról évi 1-1.5-re csökkent a különbség a Golden State dobóhátvédje által várt és a csapat által adott ajánlat között. A RealGM szerint Tobias Harris és ügynöke megpróbálták újrakezdeni a tárgyalásokat az Orlando Magic-kel, de valószínűleg túl sokat kérnek, a csapat ugyanis nem nagyon akarja forszírozni a dolgot.

Úgy néz ki, hogy Norris Cole és Brandon Knight sem kapják meg új szerződésüket idő előtt. Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) értesülései szerint Knight ügynöke és a csapat még próbáltak egyezségre jutni a határidő előtt, de Wojnarowski jelentette, hogy megálltak a beszélgetések. Stein megerősítette a korábbi híreket, miszerint kevés, szinte semmi esély nincs arra, hogy Reggie Jackson, Jimmy Butler és Iman Shumpert megegyezzenek csapataikkal. KC Johnson (Chicago Tribune) jelentése szerint évi 2.5 millió dollár a különbség a Chicago Bulls által ajánlott összeg és a Butler által vártak között.

Szintén Jimmy Butlerhez tartozik, hogy a bemelegített a csapattal együtt, a hajnali, Cleveland Cavaliers elleni meccs előtt döntenek arról, hogy engedik-e játszani.

Nem a harmadévesek hosszabbításához tartozik, de Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) információi szerint a Cleveland Cavaliers és Anderson Varejao ma aláírják a brazil magasember 3 éves, 30 millió dolláros kontraktusát.

A ma már többször is említett Wojnarowski a Cavsről és főleg Rich Paulról, illetve az általa képviselt Klutch Sports játékosügynökségről is írt egy cikket. A Yahoo Sports újságírójának forrásai szerint Paul nem is tárgyal a csapatokkal ügyfeleiről, ezt Mark Termini végzi helyette, és az ügynökség már meg sem lenne LeBron James anyagi segítsége nélkül. James állítólag csak azért szervezett több csapattal is találkozót a nyáron, amire Pault küldte el kivétel nélkül, hogy "reklámozzák" együttműködésüket. A Klutch megpróbálja azt beadni a Cleveland többi játékosának, hogy ha átmennek hozzájuk, akkor szerződést fognak kapni az ohióiaktól - erre azonban figyel is a többi ügynök a hírek szerint. Egy másik név, aki még érdekes lehet: Mark Jackson, akinek szintén a Klutch Sports képviseli az érdekeit, bár Wojnarwoski értesülései alapján LeBron nem akarja, hogy ő legyen a csapat edzője.

A The Oklahoman című napilap forrásai szerint az Oklahoma City Thunder hátvédje, Russell Westbrook 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, miután ma hajnalban eltört a jobb keze a Los Angeles Clippers elleni meccsen. David Pick (Eurobasket) forrásai szerint a csapat már ki is nézte magának Gal Mekelt, akit a Dallas Mavericks rakott szabadlistára nemrég, és aki ma le is jön waiverről - tehát onnantól kezdve szabadon igazolható lesz. Mekel egyelőre nem fér be a Thunderhez, hiszen 15 fővel rendelkeznek, de a következő mérkőzés után folyamodhatnak a ligánál a "hardship exception"-re, amellyel ideiglenesen túlléphetik a maximum keretszámot.

Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy a csapat már meg is próbálta kikérni ezt a kivételt, de a liga egyelőre visszautasította őket, a vasárnap hajnali meccsük után jogosultak csak erre. Kevin Durant mellett Anthony Morrow, Jeremy Lamb, Reggie Jackson, Grant Jerrett és Mitch McGary is sérültlistán van, és közülük csak Jackson várható vissza a következő találkozóra. A Thunder 1.74 millió dollárral van a luxusadó alatt, de egy nem garantált, minimum szerződéssel megoldhatják a problémájukat úgy, hogy ne csússzanak a határ fölé, és mégis meglegyen az ideiglenes erősítésük az izraeli irányító személyében.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban azt nyilatkozta Eddie Sefkónak (Dallas Morning News), hogy nagyon is nyitottak arra, hogy leigazolják idény közben Ray Allent vagy Rashard Lewist. Cuban szerint Allennel még nem beszéltek, de szerinte jól csinálja most a dobóhátvéd, kivár, megnézi, mely csapatok jók ténylegesen is. Ha úgy adódna, hogy Allen szeretne náluk játszani, meg fogják fontolni, mert mindig nyitottak arra, hogy tovább erősítsék a csapatot, azt is hozzátette viszont, hogy egy működő dologba nem szívesen nyúlnának bele, nem akarnak elrontani egy jó egységet. Lewisról azt mondta Cuban, hogy edz, folyamatosan kapcsolatban vannak vele.

A hosszabbítások mellett az opciólehívásoknak is ma van a határidejük. A Houston Rockets Terrence Jones és Donatas Motiejunas esetében is lehívta a 2015/16-os csapatopciót, a New York Knicks viszont nem élt ezzel Shane Larkin esetében Marc Berman (New York Post) értesülései szerint. Mindhárom lépés várható volt a józan ész (Rockets) és az utóbbi napok hírei alapján (Knicks).

A Detroit Pistons két vereséggel indította az idényt, DJ Augustin pedig nagyobb szerepet kapott, és láthatóan jobban is játszott, mint a kezdő irányító, Brandon Jennings. Stan Van Gundy vezetőedző azt nyilatkozta az MLive-nak a ma hajnali, Minnesota Timberwolves elleni vereséget követően, hogy Augustin jobb teljesítményt nyújt eddig, de egyelőre csak két meccsről van szó. Jennings nem késlekedett a válasszal: "ha ez a helyzet, akkor neki kellene kezdeni, nekem pedig a cserepadról érkeznem, mást nem tudok mondani", majd elhagyta az öltözőt.

A liga komisszárja Adam Silver nemrég adott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, hogy a liga csapatainak egyharmada még mindig veszteséges. A Játékosok Szakszervezetének új vezetője, Michele Roberts a Yahoo Sportsnak azt nyilatkozta, hogy ezúttal nem fog beválni az a taktika, ha az NBA arról sír majd, milyen nehéz sorsa van a tulajdonosoknak. Roberts azt mondta, meglepődött Silver nyilatkozatát hallva. Szerinte nem a commish hazudott, hanem a tulajdonosok mondták neki ezeket a számokat. Nagyon nehezére esik elhinni ezeket az adatokat, ha a 2011-es kollektív szerződésre néz, és arra, hogy 1.1 milliárd dollár van még pluszban, amit nem a tulajdonosoknak kellene alapvetően kapniuk, hanem a játékosoknak.

A 2009-es draft 1/2-ese, Hasheem Thabeet több európai ajánlatot is visszautasított, marad Amerikában, de nem az NBA-ben, hanem a D-Ligában fog játszani. Thabeetet az előszezonban tette ki keretéből a Detroit Pistons, és a michiganiek fiókcsapatával, a Grand Rapids Drive-val állapodott meg a tanzániai középjátékos.

A végére pedig Chris Paul és Blake Griffin sorozata, a BGCP3TVinHD új, második epizódja:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus