Hírmorzsák 2014-11-01 (12:00)

Klay Thompson, Rubio és Varejao hosszabbítottak, Leonard, Butler, Tristan Thompson és Jackson nem. Rose és Gibson bokája is megsérült. A Lakers akarja leginkább Quincy Millert, érdeklődik még a Pacers és a Rockets.

Tegnap este több hosszabbítás is történt. Klay Thompson végül megegyezésre jutott a Golden State Warriorsszel, és a türelemjátékot ő nyerte: megkapta a négyéves maximumot, azaz 70 millió dollárt. A hírek szerint a dobóhátvéd szerződésében semmilyen opció nincs, végig garantált a kontraktus. A Sacramento Kings még bepróbálkozott az utolsó pillanatban, Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint felajánlották a Warriorsnek, hogy bárkit vihetnek DeMarcus Cousinson és Rudy Gayen kívül Thompsonért, de természetesen az oaklandiek nemet mondtak.

A Minnesota Timberwolves és Ricky Rubio is megállapodtak, náluk félúton történt a megegyezés, tehát mindkét fél érezheti úgy, hogy sikerült "valamit" kiharcolnia. A 2009-es draft 5. választottja 4 évre 55 millió dollárért írt alá végül, és Jon Krawczynski (The Associated Press) forrásai szerint itt sincs semmilyen opció a szerződésben. Rubio azt mondta a szerződéskötést követően, hogy a csapat megmutatta, hisznek benne, most itt az ideje, hogy ő bizonyítsa, megér ennyi pénzt.

A Cleveland Cavaliersnél hivatalos lett Anderson Varejao 3 éves, 30 millió dolláros új szerződése. A brazil magasember az első évben 9.6, a másodikban pedig 10.3 millió dollárt fog kapni, amiből 9.3 millió garantált. A 2017/18-as idényre csapatopciója van a Cavsnek, de 10 milliós fizetéséből 4.5 millió garantálttá válik, ha még a clevelandiek állományában van 2017. augusztus 1-jén.

A Chicago Bullsnak és Jimmy Butlernek nem sikerült megegyeznie - KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint egy évi 11 milliós ajánlatot utasított vissza a swingman. Butler a Yahoo Sportsnak elmondta, kockáztat és szeretné bebizonyítani idén, hogy megéri a több pénzt, ettől függetlenül úgy gondolja, hogy Chicagóban fog maradni végül. Sokat dolgozott a nyáron, és hisz benne, hogy eleget fejlődött ahhoz, hogy a Bullst bajnoki címhet segítse. Butler ügynöke, Happy Walters szerint mindent megtettek, hogy egyezségre jussanak, de érzése szerint a csapat azt akarta, hogy a játékos a közös múltra tekintettel engedjen kicsit az árból, márpedig szerinte a Bulls edzői és GM-jei sem adnak ilyen engedményt Jerry Reinsdorfnak, mikor a saját szerződésükről van szó.

Szintén a Chicagóhoz tartozik, hogy Derrick Rose és Taj Gibson bokája is kiment ma hajnalban. Rose tovább játszott, de a harmadik negyedben lecserélték, aztán az öltözőbe is bevonult. Gibson egy kisebb ápolást követően visszatért, és egyikőjük sérülése sem súlyos, mindketten ott lesznek ma Minnesotában a csapattal.

A ma hajnalban a Bulls ellen 12 támadópattanót szerző Tristan Thompson is korlátozott szabadügynök lesz jövő nyáron, miután nem jutott dűlőre a Cleveland Cavaliersszel. Sam Amico (FOX Sports Ohio) értesülései szerint 4 évre 48 millió dollárnál is többet ajánlott a Cavs, mégsem ment ebbe bele a kanadai magasember.

Az előző döntő MVP-je, Kawhi Leonard sem tudott megegyezni a San Antonio Spursszel. A kiscsatár ügynöke azt nyilatkozta, hogy úgy érzik, Leonard megérdemli a maximum szerződést, és csalódottak amiatt, hogy nem sikerült megegyezniük. Szerinte nincs kérdés, mennyit is ér a játékos, a piaci árak egyértelműen mutatják. Leonard mindent megtett eddig, amit a Spurs kért tőle, Gregg Popovich pedig még a franchise következő arcaként is aposztrofálta. Nagyon tisztelik a csapatot, de itt egyszerűen nem tudtak megegyezni velük. Az ügynök azt is elmondta, hogy szerinte sorban állnak majd a csapatok Leonardért a nyáron, minden lehetőséget át fognak gondolni.

Az Oklahoma City Thunder hátvédje, Reggie Jackson is új szerződés nélkül maradt (egyelőre), és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint nyáron olyan helyre szeretne menni, ahol kezdő lehet - plusz néhány csapat úgy gondolja, 13-14 millió körül akar keresni évente. A rivális csapatok szerint Jackson megszerzésére jó esély van 2015-ben, tekintve hogy a Thunder már több olyan lépést is tett a múltban, amelynek csak a spórolás volt az indoka, és az egyik ligában dolgozó vezető szerint egy kérdés van: mennyit hajlandóak költeni Russell Westbrook cseréjére?

A Denver Nuggets hétfőn tette szabadlistára Quincy Millert, de a hírek szerint már több csapat is érdeklődik iránta, a RealGM információi szerint közülük a Los Angeles Lakers akarja őt leginkább. A másik két együttes, akiknek a neveit suttogják Miller kapcsolatban: az Indiana Pacers, illetve a Houston Rockets.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus