Hírmorzsák 2014-11-02 (12:00)

Butler biztos abban, hogy Chicagóban marad. 57 éve nem kezdett ilyen gyengén a Lakers, a Memphis viszont legjobb startját produkálta. Barea: "bárcsak sose hagytam volna el Dallast". Burks szeretné, ha a Jazz bajnokesélyes lenne, Lindsey szerint jó lehetőségeik lesznek a szabadügynököknél is. Blatt nem fogta vissza magát a Knicks elleni zakó után. A Cavs kitette AJ Price-t, leigazolta Cherryt. Bryant türelmes - egyelőre. Payne talpínhúzódása miatt pihen egyelőre. Megvolt a D-Liga draftja.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler ma hajnalban visszatért ujjsérülését követően, és rögtön oroszlánrészt vállalt csapata Minnesota Timberwolves felett aratott sikeréből. Mint ismeretes, Butler nem tudott megegyezni a Bullsszal a hosszabbításról, jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz, de KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta a kosaras, hogy Chicagóban fog maradni, biztos abban, hogy a Bulls játékosa lesz hosszútávon is.

A Dallas Maverickshez visszatérő JJ Barea Tim MacMahonnal (ESPN Dallas) beszélgetett, és elmondása szerint azt kívánja, bárcsak sose hagyta volna el az együttest - a Puerto Rico-i hátvéd 2011-ben bajnok volt a texasiakkal, utána írt alá Minnesotába. Barea azt mondta, nagyon örül, hogy visszatérhet, izgatott is, és reméli, hogy hasonló menetelésre lesznek képesek, mint anno a bajnoki évükben. Dallasban töltötte élete öt legszebb évét, és reményei szerint most is be tud illeszkedni majd a csapatba. A GM, Donnie Nelson a Star-Telegramnak azt nyilatkozta, nagyon örülnek Barea hazatérésének, mert nagyon jó hatással van a csapategységre, és a szó minden értelmében győztes típusról beszélünk esetében.

A Utah Jazznél az utolsó napon hosszabbító Alec Burks beszélgetett az Associated Press egyik újságírójával, akinek azt mondta, nagyon szeretné, ha bajnokesélyes csapattá fejlődne a Jazz a segítségével. A Utah GM-je, Dennis Lindsey elégedett, hogy a Burks, Derrick Favors, Gordon Hayward triót hosszútávra is lekötötték, és azt nyilatkozta, hogy jövő nyáron még elég sok sapka alatti helyük lesz ahhoz, hogy agresszívek legyenek a szabadügynökpiacon is. Az új TV-szerződés miatt meg fog emelkedni a sapka, ez nagy segítségükre lesz, és mivel van egy elég jó magjuk, könnyebben fognak tudni nagyobb nevet a csapathoz csábítani Lindsey elképzelései szerint.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt nem nagyon van megilletődve, az első, New York Knicks ellen elveszített mérkőzést követően állítólag elég komolyan lekorholta a csapatot az öltözőben. LeBron James Zach Harpernek (CBS Sports) azt mondta, onnantól kezdve, hogy beléptek az öltözőbe, odáig, hogy elhagyták azt, nagyon keményen letolta őket a tréner, és ez szerinte így is van jól, egy ilyen csapatnak, mint az övék, nagy szüksége is van ezekre a dolgokra.

Szintén Cavs: kitették keretükből AJ Price-t, és ezzel egyidőben leigazolták Will Cherryt, aki kétéves szerződést kapott. Az irányító a nyári ligát a Cavsnél töltötte, aztán a Toronto Raptorsnál volt az edzőtáborban, ahonnan a szezon előtt az utolsó pillanatban tették ki.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant eddig nem a türelméről volt híres, Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles) adott nyilatkozatában azonban elmondta, sokat tanult a "földön élő Yodáktól", akik mindig azt tanították neki, hogy csak a játékra koncentráljon, arra, amit befolyásolni tud. Azt nem tudni, meddig tart ki a türelem, miután ma is 127 pontot kaptak, és 0-4-gyel állnak az idényben.

Az egyik napi statisztika is a Lakersé: 1957/58-ban kezdtek utoljára 0-4-gyel. Hogy ez mennyire nem ma volt, azt jól mutatja, hogy akkor még Minneapolisban játszott a csapat. A Memphis Grizzlies játéka eddig nem túl meggyőző, de 3-0-s idénynyitányuk franchise-rekord, soha nem kezdtek még ilyen jól egyetlen szezont sem.

Az Atlanta Hawks magasembere, Adreian Payne plantar fasciitisszel, azaz talpínhúzódással küszködött már utolsó Michigan State-s évében is, most pedig kiújult ez a problémája. Payne az Atlanta Journal Constitution munkatársának elmondta, hogy rendben lesz, egyelőre nincs gond vele, csak pihentetik. Volt már ehhez a sérüléshez szerencséje korábban is, nem egy nagy dolog, a szakmai és az orvosi stáb próbálja megelőzni a nagyobb bajt. Tudna játszani, de óvatosak. Mike Budenholzer vezetőedző hozzátette, lehetőségük van arra, hogy pihentessék, úgyhogy Payne hosszútávú egészsége érdekében olyan állapotba akarják hozni, hogy a lehető legegészségesebb legyen, és a lehető legkényelmesebben érezze magát a pályán.

A végére pedig a D-Liga, ahol tegnap volt a draft. Az első választás jogával a Detroit Pistons fiókcsapata, a Grand Rapids Drive a Houston Rocketstől kitett Robert Covingtont vitte el, mögötte a legutóbb a Philadelphia Sixersnél megforduló Elliot Williams, majd Erik Murphy keltek el. Az első kör:

1. Grand Rapids Drive (via Delaware) — Robert Covington
2. Santa Cruz Warriors (via Erie) — Elliot Williams
3. Austin Spurs — Erik Murphy
4. Santa Cruz Warriors (via Maine) — Carrick Felix
5. Grand Rapids Drive — Ben Hansbrough
6. Texas Legends — Milos Milisavljevic
7. Idaho Stampede — Tre’ Bussey
8. Bakersfield Jam — Robert Vaden
9. Oklahoma City Blue — Marquis Teague
10. Reno Bighorns (via Westchester) — Joonas Caven
11. Reno Bighorns — Brady Heslip
12. Canton Charge — Michael Dunigan
13. Santa Cruz Warriors — Melvin Johnson III
14. Rio Grande Valley Vipers — Chane Behanan
15. Sioux Falls Skyforce — Fuquan Edwin
16. Iowa Energy — Damien Wilkins
17. Los Angeles D-Fenders — Eloy Vargas
18. Rio Grande Valley Vipers (via Fort Wayne) — Justin Jackson

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus