Hírmorzsák 2014-11-02 (22:00)

Stevens szerint Rondo régi önmaga. Clifford elégedetlen Stephensonnal. A Warriors játékosok könyörögtek a GM-nél, hogy fizesse meg Thompsont. Tobias Harris csalódott, hogy nem tudott megegyezni a Magickel, de ugyanolyan lesz a hozzáállása ezentúl is, mint eddig. Rubio szerint Glen Taylor kellett a megegyezéshez. Burks nem is akarta elhagyni a Jazzt. A Nuggets le fogja hívni Mozgov 2015/16-os opcióját.

Akármi is történik a szezonban Rajon Rondóval - ha megtartják, ha elcserélik -, a Boston Celtics most már biztos benne, hogy az irányító újra régi önmaga. A gárda vezetőedzője, Brad Stevens azt nyilatkozta a Houston Chronicle-nek, hogy Rondo most úgy néz ki, mint az a játékos, akit látott a videókon, mielőtt a Celtics edzője lett. A tréner szerint tavaly egyetlen egyszer sem volt ennyire jó, mint most az első két meccsen, de Stevens szerint ez a természetes, hiszen ACL szakadásból tért vissza, ez a sérülés, illetve az abból való felépülés pedig ezzel jár. A játékos jó ideig próbálja visszanyerni formáját, Stevens viszont úgy érzi, Rondo most már teljesen egészséges, ugyanolyan gyors, mint volt.

Nem ennyire elégedett a Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford Lance Stephensonnal, a Memphis Grizzlies elleni összecsapás negyedik negyedében például nem is játszatta az első két meccsén 4/18-as mezőnymutatót hozó dobóhátvédet. Clifford azt mondta a meccset követő sajtótájékoztatón, hogy azzal az ötössel ment a végjátékba, amely a legjobban játszott. Azért irányítja a csapatot, hogy nyerjenek. Stephenson szerinte nem játszott jól, próbálja felvenni a ritmust, ettől függetlenül nekik csapatként szervezettnek kell lenniük. Maga az érintett azt mondta, hogy ideges, de ez is a profi sport része, tanulni kell a hibákból és folyamatosan fejlődni.

Az Orlando Magic nem tudott megegyezni az idő előtti hosszabbításról Tobias Harrisszel, és a kiscsatár elmondása szerint csalódott is emiatt. A játékos az Orlando Sentinelnek azt is hozzátette, hogy tudja, ez egy üzlet, de ugyanúgy fog hozzáállni a meccsekhez, a játékhoz, mint eddig.

A Golden State Warriorsnél Klay Thompsonnak eljött a fizetésnap, a GM, Bob Myers pedig azt nyilatkozta az Associated Press munkatársának, hogy a játékos csapattársai gyakorlatilag egyenként könyörögtek neki, fizessék meg Thompsont. Myers elmondása szerint soha nem tapasztalt még korábban ilyet, hogy ennyire összefogtak volna a játékosok egy társuk szerződése, fizetése miatt. Szerinte ez nagyon sokat mond a dobóhátvédről és arról, mennyi mindent jelent ő a Warriors számára. Myers szerint a szerződés nagyon megérdemelt, és ezzel fejezhette ki leginkább, mennyire sokra tartja Thompsont.

Szintén a hosszabbítottakhoz tartozik, hogy a Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio szerint a közte és Glen Taylor tulajdonos közötti jó viszony segített a megegyezésben. Szerinte Taylor nagyszerű ember, aki közbelépett ebben a helyzetben. Úgy beszélgettek, mint férfi a férfival, tisztáztak pár dolgot, így sikerült összehozni az új szerződését.

A Utah Jazz által megtartott Alec Burks a Deseret News munkatársának mondta el, hogy az ügynöke útján közölte a csapattal, esze ágában sincs lelépni tőlük, a remélhetőleg fényes jövőjük szeretne lenni.

Chris Dempsey (Denver Post) értesülései szerint a Denver Nuggets le fogja hívni Timofey Mozgov 2015/16-ra szóló csapatopcióját. Mozgov nem a tipikus újoncszerződéssel van a ligában, ezért nem kellett dönteni még jövő évi sorsáról október 31-ig, június 29-ig ráér a coloradói együttes kitalálni, mit akarnak vele. Ha lehívják az opciót, 2016 nyarán korlátozások nélkül, bárhová mehet az orosz center.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus