Hírmorzsák 2014-11-03 (11:15)

Kobe lojális a Lakershez, nem fog cserét kérni. Garnett szerint jobb éve lesz, mint tavaly. Collison maradni akart a Clippersnél, Rivers szerette volna megtartani, de a matek közbe szólt. Melo a 6. legfiatalabb 20.000-es. Rubio szerint Saunders jól kezelte a helyzetet a hosszabbításnál. Van Gundy a Pistons tulajdonosát dicsérte. Brett Brown bízik Wrotenben. Butler megint lenyilatkozta: marad Chicagóban. Stephenson photobombing Derek Fisheren.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) adott interjút. Elmondása szerint hallotta, hogy cserét kellene kérnie, és egy bajnokesélyes csapatban kellene játszani karrierje ilyen pontján, de nem ezt fogja tenni, mert nagyon lojális a Lakershez. Abban hisz, hogy a nehéz időkben a lehető legkeményebben kell dolgozni, nemcsak élvezni a sikert akkor, amikor megy a csapatnak. A saját felelősségének érzi, hogy a lehető legjobbak legyenek, és minden nap arra kell törekedniük, hogy a lehető legtöbbet lépjenek előre.

Az aranysárga-lilák 0-4-gyel nyitottak, ráadásul egész szezonra elvesztették már Steve Nash-t és Julius Randle-t is. Kobe erre azt mondta, hogy ettől nem keseredhetnek el, csak arra kell koncentrálniuk, hogy minél többet fejlődjenek, és akkor a dolgok jóra fognak fordulni idővel. Bryant elmondása szerint nagyon nagy sikereket ért el a csapatnál, azt pedig nem csinálhatja senki, hogy amikor megy, akkor élvezi a győzelmeket, amikor pedig kihívás elé érkezik, akkor elfut a problémák elöl. Egyáltalán nem gondolkodik emiatt cserében, ő egy Laker és az is marad.

Sem LeBron Jamest, sem Carmelo Anthonyt nem tudták megszerezni a nyáron, de Bryant erre azt mondta, hogy nem sok esélyük volt rájuk, Melo visszatért New Yorkba, James pedig Clevelandbe, nem sok minden szólt mellettük. Ettől függetlenül örül, hogy a csapat mindent megtett azért, hogy megszerezzék ezt a két játékost, vagy a kettő közül legalább egyet. Pau Gasolnak is jó szerződést adtak, úgyhogy látta az igyekezetet. Egyáltalán nem az volt, mint 2007-ben, mikor úgy tűnt neki, hogy mindenki csak ül a babérjain. Folyamatosan próbálkoztak, ezért 110%-ban mögöttük áll, mindig is aranysárga-lila lesz a vére.

A Brooklyn Nets magasembere, Kevin Garnett az SB Nationnek adott interjút. KG elmondása szerint jó megérzései vannak az idei szezonnal kapcsolatban, bár ugyanez volt a helyzet tavaly is. Most egy dolog más: van egy kis plusz motivációja, mert nagyon nem tetszett neki az, ahogy befejezte, vagy ahogy akár csak elkezdte az előző idényt. Nagyon motivált és reálisan is nézi önmaga teljesítményét, nagyon sok videót néz meg a saját produkciójáról, és úgy érzi, teljesen máshogy fog idén festeni a pályán, mint tavaly.

A Detroit Pistons elég gyengén kezdte az idényt, pedig GM-et és edzőt váltottak, ráadásul tulajdonosuk is foglalkozott a csapattal. Stan Van Gundy Keith Langlois-nak (nba.com) azt mondta, Tom Gores tulajdonos minden nyári döntésükben komoly szerepet vállalt, és ez így van most, a szezon közben is, naponta beszélgetnek. SVG szerint Gores kiváló vezető, megérti az embereket és nagyon jól ért a nyelvükön.

Szintén nem kezdte túl jól, illetve kiegyensúlyozottan a szezont a Philadelphia Sixers hátvédje, Tony Wroten, vezetőedzője, Brett Brown ettől függetlenül bízik benne továbbra is. Brown a Philadelphia Inquirer munkatársának elmondta, az a lényeg, hogy tovább kell fejleszteni, illetve játszatni kell Wrotent, mert ahhoz, hogy jobb játékossá váljon, a pályán kell maradnia.

Valószínűleg nem sok választhatta el Jimmy Butlert attól, hogy hosszabbítson vele a Chicago Bulls, ugyanis egyszer már lenyilatkozta - még a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés előtt -, hogy maradni fog Chicagóban, de megtette ugyanezt a TWolves elleni meccs után is. Butler azt nyilatkozta Joe Cowley-nek (Chicago Sun-Times), hogy bár az emberek azt mondják, csak a pénzre utazik, ez egyáltalán nem igaz, és biztos benne, hogy a Bullsnál marad. Azt is hozzátette, hogy azért mosolyog, mert biztos benne, hogy ez így fog történni, júliusban folytatják majd a tárgyalásokat.

A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio a hosszabbításával, illetve Flip Saunders abban vállalt szerepével kapcsolatban nyilatkozott az Associated Press munkatársának. A spanyol játékmester szerint egy GM-mel tárgyalni mindig nehéz, de ha csak az irodában látod, azzal nincs gond. Ha viszont az edzésen is ott van - Saunders a vezetőedzője is a csapatnak -, az még nehezebbé, komplikáltabbá teszi a dolgokat. Azt is hozzátette Rubio, hogy szerinte Saunders nagyon jól kezelte a dolgokat, amikor a pályán voltak, akkor csak a kosárlabdáról beszélgettek, üzletről nem, emiatt sokkal kényelmesebben érezte magát.

A nyáron a Sacramento Kingshez aláíró Darren Collison a Los Angeles Clipperstől tette át székhelyét. A két együttes tegnap este találkozott egymással a Staples Centerben, Collison pedig a FOX Sports újságírójával beszélgetett. Elmondása szerint nyáron leginkább szeretett volna visszatérni a Clippershez, és egyáltalán nem a kezdő pozíciója miatt távozott. A Kings volt az első csapat, amely megkereste, és úgy érezte, hogy Doc Riversék inkább a magasembereknél, illetve kettes-hármas poszton erősítenének, ez volt számukra az első számú feladat. Collison azt is elmondta, hogy volt némi félreértés közte és Rivers között arról, mennyire szeretne visszatérni a csapathoz. A Clippers elnöke és vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy ő szerette volna, ha az irányító karrierje végéig marad a csapatnál, de ismeri annyira a matekot, hogy tudta, nincs erre sok esély - gondolt itt arra, hogy Collisonnak már csak veterán minimumot tudtak volna adni.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a Charlotte Hornets elleni első negyedben elért 20.000 pontig, ezzel a liga történetének 40. játékosa lett, aki átlépte ezt a határt, és ő a hatodik legfiatalabb, aki megtette mindezt.

És a végére ugyanerről a meccsről Lance Stephenson, aki ezúttal egy photobombing erejére "ugrott be" Derek Fisher elé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus