Hírmorzsák 2014-11-03 (21:00)

A Knicks és Pacers JR Smith és Copeland cseréjéről tárgyalnak. Kevin Martint megbüntették a "Sam Cassell-tánc" miatt. Durant bevallotta, Paul George sérülése miatt mondta le az idei vb-t. A Thunder felvette a kapcsolatot Ish Smith-szel. Bargnani további egy hétig nem játszik még. Gibson és Rose is edzett a Bullsnál. Black biztosan nem lesz ma a Rocketsnél, Beverley és Howard kérdéses. A hatékonysági listán a Houston az első a Warriors és a Miami előtt.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint az Indiana Pacers és a New York Knicks nemrég egy olyan cseréről beszélgettek, amelyben a Knicks Chris Copelandet kapná, míg a Pacers JR Smith-t. Előbbinek 3 millió dolláros lejárója van, míg Smith kiléphet jövő nyáron szerződéséből, amely 6.4 millió dollárt még garantálna számára 2015/16-ban is, ám lehet, hogy kivár 2016-ig, amikor az új TV-szerződés miatt várhatóan jócskán nőni fog a sapka. A pletyka hírértékét csökkenti, hogy Phil Jackson a hírek szerint nem akar december 15-ig cserélni - ekkortól cserélhetőek az idei drafton húzott játékosok és a nyáron igazolt szabadügynökök is -, illetve hogy 1-on-1 ez a csere az Indianának valószínűleg nem üzlet, hiszen luxusadó fölé csúsznának.

A Minnesota Timberwolves dobóhátvédjét, Kevin Martint obszcén viselkedés miatt 15.000 dollárra büntette a liga. Martin a Chicago Bulls elleni találkozó végjátékában szerzett vezetést csapatának egy triplával, ezután jött tőle az ún. Sam Cassell-féle "Big Balls Dance" ünneplés, ezért kapta a pénzbírságot.

Bár az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant az idei vb-szereplésétől való visszalépésekor azt mondta, semmi köze nincs döntésének Paul George lábtöréséhez, később egy barátjának, illetve a Nike egyik vezetőjének azt mondta, az mindent kivette belőle, hogy látta azt a sérülést. Minden, amiért úgy gondolta, érdemes újra megszakadnia az amerikai válogatottban, egyszerűen elveszni látszott számára. Elmondása szerint ha egy ilyen sérülést lát valaki testközelből, akkor természetes, hogy mindenkinek a fejében megfordul, hogy ez vele is előfordulhat.

Szintén a Thunderhez tartozik, hogy a csapat Ish Smith-t is kinézte magának David Aldridge (nba.com) információi szerint, már fel is vették a kapcsolatot a nemrég a Houston Rocketstől kitett irányítóval.

A sérülésekhez tartozik, hogy a New York Knicksnél Andrea Bargnani további egy hetet, azaz négy meccset kihagy, ezen a héten biztosan nem lép pályára. A Knicks 5 nap alatt 4 mérkőzést játszik, Derek Fisher pedig nem akarja addig pályára küldeni az olaszt, amíg nem tudott eleget tréningezni, hogy megnézzék, hogyan reagál a teste a terhelésre. A Chicago Bullsnál Derrick Rose és Taj Gibson is edzett, utóbbi le is nyilatkozta, hogy jelen állás szerint holnap játszani fog. A Houston Rocketsnél Tarik Black ma este biztosan nem lesz, Patrick Beverley és Dwight Howard játéka pedig kérdéses, de ők lehet, hogy tudják vállalni a Philadelphia Sixers elleni összecsapást.

Ha már Rockets: túl vagyunk az első héten, és bár a minta még kicsi, megvan az első sorrend a hatékonysági mutatókban, illetve az azok közötti különbségben (a támadóoldalon minél magasabb a szám, annál jobb, értelemszerűen védekezésben pedig minél kisebbnek kellene elvileg lennie a "jobb" eredmény érdekében). A Houston vezeti a sort +15.4-del, a Golden State Warriors (+15.3) és a Miami Heat (+12.4) előtt. A további sorrendet ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus